Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ползите на хималайската сол

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Храни и напитки, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 3283 прегледа на този пост

Съдържание на Ползите на хималайската сол


Защо хималайска сол?

Хималайските солни кристали имат значително повече ползи в сравнение с традиционната йодирана сол. Употребата на хималайска сол датира от хилядолетия в Източния начин на живот; тя е незамърсена и не съдържа токсините, които традиционната йодирана океанска сол съдържа и то в значителни количества. На Изток хималайската сол е позната като „бялото злато” и това далеч не е случайно, тъй като хималайската сол съдържа цели 84 натурални минерала и други химични елементи, които са изключително полезни за човешкото тяло. Хималайските солни кристали се образуват в последните 250 милиони години под натиска на постоянно тектонично налягане, което защитило солта от излагане на различни токсини и примеси.

Хималайската сол е полезна за сърцето.

Според Аюверда хималайските солни кристали имат уникална структура и съхраняват по този начин добра вибрационна енергия, която с консумацията им ние вкарваме в организма си. Освен това благодарение на тази структура, всички минерали в солта се намират в колоидна форма, което означава, че те се усвояват много лесно от организма ни.

Здравословни ползи от консумацията на хималайска сол:

 • Контрол на електролитния баланс в организма, което означава, че хималайската сол не кара организма ни да задържа течности, както се случва при консумацията на традиционна сол.
 • Подобрява поддържането на постоянни и добри нива на pH във всички клетки, включително тези на мозъка (по този начин се контролира алкално-киселинният баланс в организма – защо е важен той, може да прочетете тук).
 • Поддържа здравословни нива на кръвната захар.
 • Не стимулира преждевременното състаряване на клетките и кожата и даже напротив – съдържа минерали, които се грижат за младостта на клетките.
 • Подпомага енергийния баланс в организма и всички негови клетки
 • Подпомага здравето на сърцето и на цялата сърдечно-съдовата система, включително допринася за добро кръвообращение
 • Подпомага здравето на респираторния тракт
 • Подобрява здравето на костите и спомага за по-бързо зарастване на рани
 • Подпомага здравето на бъбреците и на жлъчката, особено в сравнение с влиянието върху тези органи на традиционно използваната сол
 • Минералите в хималайската сол по естествен път подпомагат добрия сън

Защо йодираната сол е толкова вредна?

Солните стаи са изключително полезни.

Освен че трябва да познаваме ползите на хималайската сол, за да я консумираме ежедневно, добре е да се запознаем и с вредите на широко използваната бяла сол, за да бъдем още по-убедени, че трябва да я заменим.

Традиционната йодирана сол е химически обработена. Да, натриевите соли са необходими за организма, но не и химически обработени. Изненадващ и плашещ е фактът, че след химическото обработване на солта тя може да съдържа дори захар. При обработката солта се суши при много високи температури – около 650º.

Йодизираната сол не съдържа полезни вещества. За съжаление най-масово използваната йодирана сол в ресторанти, обработени и запечатани храни и дори домове е доста бедна на полезни вещества за организма. Йодираната сол съдържа 97,5% натриев хлорид – неестествена сол, която организмът дори разпознава като токсин. Именно това е причината, че натриевият хлорид води до възпаления на вътрешни тъкани, задържане на вода и високо кръвно налягане.

Кристалите на йодизираната сол са практически неестествени клетки. Причината е, че по време на химичното обработване солните кристали се отделят един от друг и са напълно несвързани с останалите кристалчета. По тази причина тялото ни се нуждае от огромни нива от енергия, за да обработи солта и да оптимизира водния баланс в организма.

Проучване показва, че за всеки 1 грам йодирана сол, която организмът Ви не може да обработи, той използва около 20 пъти повече вода от тази, която се съдържа в една клетка, за да неутрализира солта. Това е причината да сме толкова жадни, когато прекалим с консумацията на твърде солени и химически обработени храни. Твърде честите такива състояния водят до целулит, ревматизъм, артрит, образуване на камъни в бъбреците и жлъчката.

Затова и изборът на хималайска сол води до доста ползи за организма, както и за подобряване на общото състояние на здравето.

Хималайската лампа пречиства въздуха.

Хималайската сол като терапия:

Така наречените солни лампи добиват все повече популярност и всъщност се използват от хилядолетия. Това е лесен, безвреден метод за прочистване на въздуха и организма. Какво е полезно да знаем за използването на хималайската сол като терапевтично средство?

 • От хилядолетия човечеството използва солта като терапевтично средство. Съвсем лесно можем да се убедим за ползите на въздуха, богат на соли, като се замислим за лятната ни ваканция на море. Бащата на съвременната медицина – Хипократ е един от основоположниците на използването на соли за прочистване на въздуха и дробовете.
 • Древните гърци също прилагали терапия със соли най-вече за третиране на респираторни проблеми.
 • В Аювердичното учение солната терапия е издигната в култ. Според него тази терапия лекува респираторните заболявания, но всъщност ползите достигат и по-далеч – прочистване на духа и изчистване на ума.
 • Вдишването на солните изпарения лекува: синузит и други проблеми със синусите, тъй като ги изчиства изключително добре; астма; настинки; алергии; висока температура; изчиства токсините и техните натрупвания в тялото.
Ползите на хималайската сол Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™