Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Ползи и вреди от солта!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 1229 прегледа на този пост

Ястията дори и на най-добрия готвач на света не са ни вкусни, когато са безсолни. За нас солта е нещо, което придава вкус на ястията. Само че солта далеч не е само овкусител, тя е нещо много повече. Може да бъде много полезна, но и много вредна. Всичко за нея можете да разберете от нашата статия.

Вреди от солта

Дефицита на сол в тялото води до умствени проблеми.

Обикновено започваме с положителната страна на продуктите, но този път ще изневерим на себе си и ще започнем с вредите. Отрицателното въздействие на солта върху нашия организма идва от факта, че не знаем колко точно сол се съдържа в продуктите, които консумираме. Поради тази причина често превишаваме двойно и тройно допустимата дневна доза, която е 6 грама. Именно заради приема на прекалено много сол се получават и вредите, но да преминем към това какви са те.

По-големите от нас винаги са ни казвали: "внимавай със солта, защото ще имаш проблеми с очите". Това не е мит, а е напълно вярно. Проблемът е, че това не е единственото негативно нещо, което може да ни причини „бялата смърт“.

Тя води до много проблеми със сърцето и кръвното налягане, което от своя страна може да предизвика инфаркт.

Прекалената консумация на солта води до много странични проблеми: болки и заболявания на бъбреците и черния дроб, често дори води до цироза на черният дроб, а спасението там е много трудно.

Едно интересно твърдение е, че освен до наднормено тегло, многото сол може да доведе и до появата на целулит.

Ползите от приемане на сол

Стига толкова отрицателни неща, време е да споменем и нещо положително, все пак всяко нещо е поне малко полезно. Солта също е полезна, когато е в малки количества. Истината е, че изключването й напълно от менюто също е вредно и води до много проблеми. Трябва да се внимава каква сол се използва, препоръчва се да се ползва морската сол, хималайската и келтската. Проблемът при хималайската и келтската сол е, че трябва да се добавят, след като вече ястието е готово, но все още не е изстинало. Нека да отбележим и какви са полезните свойства на солта:

Първо, приемът на сол води до усвояването на натрий, а това е много важно, защото дисбалансът на натрий води до проблеми с кръвното налягане.

Второ, в солта се съдържа йод, а при липси на йод организмът става много податлив към болести. Например дефицитът на йод в организма води до умствени затруднявания, забавяне на растежа и слухови дефекти. Тази съставка регулира рН и хидратацията на нашия организъм.

Ползи и вреди от солта! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™