Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Как ябълките ни помагат да откажем цигарите?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2080 прегледа на този пост

Съдържание на Как ябълките ни помагат да откажем цигарите?


Да спрем цигарите с помощта на ябълки

Първоначално дървото, наречено „Ябълка”, е растяло между Каспийско и Черно море. В днешни дни разнообразието от сортове е над 7500. Сред ябълките с червен цвят най-вкусният сорт е „Ред Делишъс”. За пръв път е бил открит в Перу и щата Айова. Говори се, че този сорт се е появил случайно. Ябълките са ярко-червени, понякога с по-тъмна украска, хрупкави, с нежен и сладък вкус. По форма приличат на сърце. Подхожда да се добавят към салати. За пръв път този сорт се е появил през 1874 година.

Различните ябълки

Различните сортове ябълки притежават различни, но все полезни свойства за здравето

Традиционно жълтите ябълки се считат за най-сладките. Най-известните от тях са „Голдън Делишъс”. Този сорт се е появил първо в САЩ в района на Западна Верджиния. Това са златисто-жълти плодове с жълто-бяла вътрешност, която дълго време не потъмнява, което значи, че по-дълго съхранява витамин С. Те са сладки и сочни и прекрасно подхождат за всякакви кулинарни експерименти. За пръв път са започнали да се продават през 1914 година.

Най-полезни за здравето се смята, че са зелените ябълки. Твърдите ярко-зелени, сочни ябълки с приятна киселина са на всички любимите „Грени Смит”. Те са идеални в горещините, тъй като успешно заменят и храната, и водата. А също така от тях се получават най-вкусните ябълкови сладкиши. За пръв път този сорт е открит в Австралия през 1868 година.

Ябълките и здравето ни

На 87% ябълките се състоят от вода, практически не съдържат мазнини, имат редица витамини в себе си, в частност витамините B6 и P. Също така в тях се съдържа пектин, който свързва токсините, извежда тежките метали, пречиства корема. За интензивно прочистване на организма е полезно да си правим веднъж седмично разтоварваща диета: 1.5 кг сурови или печени ябълки и 4 чаши неподсладен чай. Ябълките са полезни за болните от ревматизъм, подагра, атеросклероза, хронични екземи и други дерматологични заболявания. Те помагат да се укрепи зрението, кожата, косите и ноктите. Ако сте нервни, изяжте една ябълка – това може да Ви помогне да намалите стреса. Ябълките пречистват кръвта, така че е хубаво да ги ядете при ниско кръвно и прекалено кръвосъсирване. Освен това тези плодове съдържат вещества, които помагат по-добре да се усвои желязото от другите продукти.

Ябълки против стареене

Оказва се, че ябълките са способни дори да намалят риска от развитие на бронхиална астма. Първи това са открили английски учени. Те са доказали, че за това биха помогнали и 2 ябълки на седмица. А после това било потвърдено и от техните австралийски и френски колеги, които провели изследвания върху хора. Фините дори установили, че другите природни дарове нямат тези свойства. Учените от Нидерландия пък, изследвайки 13 000 големи хора, открили, че ябълките влияят добре на дихателната система. Тези, които употребявали не по-малко от 5 ябълки на седмица, имали повече въздух в белите дробове. Множество изследвания показват ползата на ябълките и за сърцето и съдовете.

Ябълките съдържат много антиоксиданти, които елиминират причините за стареенетоТайната на полезността на плодовете е в антиоксидантите, които изобилстват в тях. Всички антиоксиданти имат еднакъв ефект – неутрализират свободните молекули на кислород и така забавят стареенето на тялото, премахват вредните мутации и т.н. Някои от тях, като лекарствата, активират или спират гените, регулират работата на рецепторите и ензимите. Изобщо антиоксидантите са необходими на човека не по-малко от витамините. И заради това ябълките са просто незаменими: такова разнообрание от антиоксиданти не се среща никъде другаде.

Ябълките намаляват нивата на холестерола в кръвта, което възпрепятства преждевременното стареене на тялото. В обвивката на ябълката има особен антиоксидант – кверцетин, който помага да се запази младостта. Освен това плодовете подобряват работата на мозъка, така че хората, чиято работа е свързана с умствена дейност, трябва да ядат 3-4 ябълки.

Наскоро стана ясно, че ябълките ще помогнат и на пушачите, които са решили да се избавят от цигарите. Оказва се, че не е задължително „да изядем” всяка неизпушена цигара с плод, а просто три дни да ядем повече ябълки и зелен чай. На четвъртия ден нуждата от цигари изчезва, а организмът Ви ще Ви благодари.

Влиянието на райските плодове върху „заклетите” пушачи, чието здраве със сигурност е под заплаха, е положително в две направления: ябълките увеличават кислорода в организма от една страна, а от друга – яденето на ябълки се бори с никотиновата зависимост.

Никотинът оказва изключително негативно влияние върху човешкия организъмКак влияе никотинът върху организма?

Всички ние знаем, че пушачите много трудно отказват цигарите, независимо, че на никой не му е нужно да му се обяснява колко е вредно да се пуши. Хората научават в училище серизността на последиците, предизвикани от тютютнопушенето: кашлица, рак на белите дробове, болести на стомаха, сърцето и други. Но ефектите, които се усещат като „позитивни”, са по-силни, защото никотинът успокоява емоциите и освежава в случай на умора и понижено настроение.

По време на тренировка въздухът на пушачите свършва по-бързо, отколкото на непушачите. Това е тъжен факт, но рядко му се обръща внимание. Въглеродният оксид е компонент от цигарения дим. Той прониква в кръвта през алвеолите на белите дробове. Във вътрешността на червените кръвни телца въглеродният монооксид се свързва с хемоглобина 300 пъти по-силно, отколкото кислорода. По този начин хемоглобинът, който отговаря за транспортирането на кислорода, не може да изпълнява своята работа. По време на трениране организмът, включително и мозъкът, получава прекалено малко кислород. Резултатът е умора, главоболие и гадене.

Ябълките помагат да се премахне нуждата от никотин и повишават количеството кислород в тялото ни

Повече кислород с помощта на ябълките

Ябълките могат да помогнат да се предава по-добре кислород в тялото със съставните им химични вещества, едно от които е витамин С. Той помага да се поглъща желязото от червата. За съжаление, пушачите обикновено не ядат ябълки, защото не им харесват. Защо? Заради пушенето лигавицата на стомаха вероятно задържа никотин. Никотинът се активизира от фруктозовите ябълки, затова на пушачите име неприятно.

Този ефект може да се използва, когато някой иска да спре да пуши. Този метод има много добри шансове за успех, ако човекът наистина иска да спре цигарите.

Ябълка вместо цигара

Пушачите, които ядат само ябълки в продължение на 2-3 дни, трябва да очакват някои храносмилателни проблеми, защото на този етап ябълките пречистват червата от присъстващите в тях токсини. Но след това повечето пушачи преминават през противоположния ефект. Учудващо е, че те повече не харесват вкуса на цигарите, сега никотинът е дразнещ за тях. Разбира се, пред тези дни не трябва да се пуши или изобщо, или да се пуши, но много малко.

Балансиране на витамините с ябълки

Никотинът действа върху много от витамините като „убиец”, затова пушачите страдат от тревожен дефицит на витамини. Особено голям е отрицателният ефект върху витамина С. Всяка цигара „краде” около 30 грама от този витамин от тялото. Необходимото количество витамин С на ден е трудно достижимо за пушача. Но ябълките наистина помагат.

Как ябълките ни помагат да откажем цигарите? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™