Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Изчисления: Имаме ли нужда от отслабване?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 724 прегледа на този пост

Чудите се дали трябва да отслабнете? Научете отговора!

Ако имате колебание относно теглото си и се чудите имате ли нужда от отслабване, за да сте в добра форма, този тест ще Ви помогне да прецените дали сте с наднормено или здравословно тегло.

7 въпроса, които могат да Ви помогнат да решите

Ако се чудите дали трябва да отслабнете, проверете своя ИТМ.Дори любимите Ви дънки вече да не се закопчават или да не изглеждате точно така както искате, когато облечете бански, това не значи непременно, че страдате от затлъстяване. Понякога става дума за безобидно количество подкожна мазнина, която се отразява по-скоро върху вътрешното Ви себеусещане, отколкото върху здравето Ви. За да разберете дали проблемът с килограмите е само в главата Ви или действително трябва да отслабнете – обърнете внимание на следващите 7 въпроса.

Какъв е индексът на телесната Ви маса?

Стандартният отговор на въпроса дали сте с наднормено тегло се уповава на индекса на телесна маса. Ако той е 25 или по-висок, трябва да обърнете сериозно внимание на хранителните си навици, за да отслабнете и да подобрите качеството си на живот. При индекс на телесната маса над 30 обаче вече става дума за сериозен проблем с килограмите, при който може да се каже, че страдате от затлъстяване.

За да започнем дебата за затлъстяването, добре е първо да изчислите своя ИТМ. За целта можете да намерите много онлайн калкулатори, които са изключително лесни за ползване – просто въвеждате пола, възрастта, килограмите и ръста си и получавате бързо изчисление за своя индекс на телесна маса

  • 18,5 или по-малко се счита за недостатъчно тегло
  • 18.5-24.9 се счита за идеално тегло
  • 25-29,9 се счита за наднормено тегло
  • 30 или повече се счита за затлъстяване

Много лекари и изследователи твърдят, че ИТМ е полезен инструмент за определяне на здравословното тегло, който отговаря дали имате проблем с килограмите или не.

Какъв е начинът Ви на живот?

Редовната физическа активност и здравословното хранене са важни.Редовната физическа активност и здравословното хранене са важни без значение от теглото или Вашия ИТМ

Каква е Вашата семейна история? 

Ако близък роднина има анамнеза за високо кръвно налягане, сърдечни заболяваниядиабет или друго заболяване, свързано с теглото, важно е да следите своето. Експерти твърдят, че Вашият ИТМ не трябва да се увеличава драматично, дори когато сте на възраст. Дори умереното увеличаване на теглото в зряла възраст може да увеличи риска от диабет.

Как се разпределя теглото Ви? 

Теглото, съсредоточено над бедрата – така наречената "ябълкова" форма – може да бъде проблематична и при двата пола. При мъжете и жените по-големите коремчета могат да сигнализират за неприятности.

Какъв е размерът на талията Ви? 

Националният институт по здравеопазване е определил, че обиколката на талията над 100 см при мъжете и над 88 см при жените означава риск за здравето, особено при хората с ИТМ между 25-34,9 (категорията с наднормено тегло). Размерът на дрехите не е добър показател за теглото или здравето, тъй като размерите варират при различните производители. Но можете да използвате собственото си облекло – може би любим чифт панталони – като личен ориентир за промените в теглото си.

Какъв е Вашият здравен профил? 

Здравословно ли е теглото ви?Ако Вашият холестерол и нивото на кръвното налягане са високи и Вашият ИТМ попада в категорията с наднормено тегло или затлъстяване, важно е да отслабнете. Ако Вашият ИТМ е в горната граница на здравословното състояние или в групата с ниско наднормено тегло, добре е да се консултирате с лекар дали загубата на тегло е от значение за Вас.

Как се чувствате? 

Сериозно се замислете за начина си на живот. Съвременният ритъм е доста динамичен и за нещастие рядко ни остава време да се замислим за нездравословните навици, които неусетно се прокрадват и загнездват в ежедневието ни. Ако наднорменото тегло започне видимо да пречи на качество Ви на живот, появят се здравословни проблеми, недостиг на въздух или проблеми със ставите, е важно да вземете сериозни мерки, за да отслабнете.

Сега е моментът да започнете да се грижите за здравето си. Всичко зависи от Вас!

Изчисления: Имаме ли нужда от отслабване? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™