Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Виртуалното общуване – основна причина за затлъстяване

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 3757 прегледа на този пост

Съдържание на Виртуалното общуване – основна причина за затлъстяване


Социалните мрежи – една от основните причини за затлъстяването

няколко изследвания и стигнали до извода, че между наднорменото тегло и честото посещение на социалните мрежи има връзкаНеотдавна специалисти от Ирландия провели няколко изследвания и стигнали до извода, че между наднорменото тегло и честото посещение на социалните мрежи има връзка. Както се изяснило, при хората, които са пристрастени към online живота, се среща по-голяма склонност към затлъстяване.

Ирландските специалисти провели проучване на общественото мнение, според чиито резултати били направени изводите. По-голямата част от анкетираните били студенти, които представляват основна целева аудитория на социалните мрежи. Учените са установили, че средно виртуалното общуване на съвременния средно-статистически човек му отнема не по-малко от един час на ден, останалото време прекарано в мрежата не е взето под внимание.

Както беше съобщено от учените, лошото физическо състояние е свързано с честото седене пред компютъра и дълга комуникация в мрежата. Също така хората, които предпочитат виртуалното общуване пред реалното, не обичат игри в екип и прекарват всичкото си свободно време в интернет. Опитайте с малко упражнения в офиса или у дома на стола или пред компютъра.

Честото седене пред компютъра и дълга комуникация в мрежата води до затлъстяване.

Проучвания, проведени по-рано, са показали, че хората, които обичат виртуалното общуване, на практика имат високо самочувствие и почти никакъв самоконтрол. Всичко това сочи към факта, че такива хора похапват нездравословни храни често, докато общуват с приятели и семейството си. Именно това е основната причина за затлъстяването, а не заседналият начин на живот, според специалисти от Питсбърг и Колумбия.

Последните проучвания в Русия показват, че около 80% от хората прекарват по-голямата част от времето си на компютъра, гледат филми, сериали, новини, четат или общуват с приятели. Освен това по-голямата част от анкетираните са отбелязали, че са "онлайн" в продължение на дни, което позволяват много от съвременните джаджи, за да поддържат връзка с приятели. Интересен е фактът, че виртуалното общуване е за предпочитане не само от младите хора, но също така и от по-възрастните. Мнозина казват, че прекарват времето си на компютъра, докато съзнателно отказват проста домакинска работа, да учат или да се срещнат с приятели. Хората, по-стари от 45 години, признават, че са започнали да прекарват много повече време на компютъра напоследък, отказвайки се от четене на интересни книги. Експерти смятат, че това се отразява основно на интелектуалното развитие на гражданите.

От друга страна, лекарите казват, че затлъстяването не само разваля вида на човек, но също така става причина за много сериозни заболявания като хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак.

 

В момента в развиващите се страни има повече от един милиард души, които са с наднормено тегло (без да се броят децата и юношите). В сравнение с 1980 г. броят на хората с наднормено тегло в света се е утроил. Експертите отбелязват, че през следващите няколко десетилетия ще се увеличи броят на случаите на диабет, инсулт, инфаркт. Учените смятат, че този проблем трябва да се решава на правителствено ниво и още сега трябва да се започне работа с хората и да се провеждат кампании, насочени срещу затлъстяването като тези, които се извършват в Дания и Южна Корея.

 
Виртуалното общуване – основна причина за затлъстяване Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™