Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Интересни идеи за пикник

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни | Все още няма коментари. | 634 прегледа на този пост

Какво ни е нужно за пикник и как да си улесним почивката?

Пикникът е невероятен начин да си починеш сред природатаЛятото е времето на отпуските, почивката и отпускането, топло време, когато можем да заминем на море, на планина или в гората. Ако нямате възможност точно сега да съберете куфара си и да заминете на морето, защо да не си устроите малък пикник сред природата извън града?

Не е странно, че първите пикници са се появили по времето на древните римляни, а съществуват и до сега. Европейската аристокрация обожавала да ходи на пикник и често го съчетавала с лов.

Жителите на всеки голям или малък град навярно знаят къде са местата, където може да си починеш от градската суета, да си приготвиш вкусни ястия на скара, да се разходиш в гората или да се изкъпеш в някое езеро или река. Ако планирате пикник сред природата, може би нашите полезни съвети ще Ви помогнат.

Пикник сред природата: какво да си вземем?

Приготвянето за пикник е неприятна работа. Колкото и да мислим, че сме взели всичко важно, като стигнем там, се оказва че това „важно” е останало вкъщи. Например много хора забравят такива важни неща като кибрит, сол, ножове. За да не попаднете в подобна ситуация, си изградете навик всеки път преди път или поход да си правите списък на всичко необходимо, което трябва да вземете, като трябва особено много да акцентирате върху най-важните неща. Обръщайки се към списъка, внимателно слагайте всички неща.

За да бъде пикника ни истинска почивка трябва да си вземем някои задължителни нещаСписъкът за Вашия пикник:

 • Ножове (най-добре е да са няколко и е най-добре да са добре наточени)
 • Отварачка/тирбушон
 • Дъска за рязане
 • Посуда (обикновено за пикник се използват чинии и чаши за еднократна употреба, която не се чупи и лесно се превозва)
 • Вилици/железни щипки/лопатки (вземете поне една желязна вилица или щипки, за да можете да обръщате някои продукти при печенето им на скара)
 • Салфетки и кърпи
 • Казан (това е удобно изобретение, което ще Ви помогне да приготвите ястията на скара и няма да има опасност от пожар)
 • Шишове и решетка (незаменими са, ако готвите на скара)
 • Постелка, завивка, възглавница или килимче
 • Покривки за еднократна употреба или мушама
 • Сглобяеми маса и столове (ако не искате да седите на земята)
 • Кибрити/запалки
 • Въглища или дърва (ако не сте в гората, за да си вземете от там за запалването на огъня)
 • Сатърче (за дървата)
 • Хартия за разпалване на огъня
 • Буркан със сол/пипер (солта най-често се забравя)
 • Спрей или някакво мазило срещу комари (и други насекоми)
 • Защитни средства против слънцето (ако ще ходите в гората, където има плътна сянка, слънцезащитните кремове, очилата, шапките, чадърите не е необходимо да ги взимате, но на брега на реката или езерото тези неща може да Ви потрябват)
 • Мини-аптечка (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Много хора забравят или не искат да взимат лекарства, дори и йод и бинт, но сред природата тези неща може и да Ви потрябват)
 • Игри (предварително помислете как ще се забавлявате сред природата. Ако ще ходите с деца, задължително помислете как ще ги забавлявате, иначе децата сами ще си търсят забавления и могат да попаднат в неприятна ситуация. Може да вземете топки, играчки, федербал и други аксесоари за подвижни игри)
 • Вода
 • Топли дрехи

Има много идеи как сами да си направим пикника интересен и удобенПолезни дреболии за пикник:

Предлагаме Ви няколко оригинални идеи за пикник, които ще направят почивката Ви по-комфортна:

 1. Охлаждането на напитките в бутилките е голям проблем сред природата, но не и там, където има водоеми. Например може да използвате детски надуваеми ръкави и връзки, за да държите бутилките във водата и да не могат да се нагряват.
 2. Кутийки за плодове от картонени чинии. Не искате да взимате кошници за плодове? Може да си направите удобни и достатъчно големи кутии за плодове. Вземете една картонена чиния за еднократно ползване, изрежете около 1 см от края, а после начертайте с молив и линийка в центъра и квадрат. Направете четири разреза, повдигнете краищата нагоре и ги закрепете с телбод. С двойно залепващо тиксо или лепило залепете краищата, за да се държи и да не се развали
 3. Боите се да държите плодовете си на земята, за да не привличате много насекоми? Използвайте чадър, закачен на клон на дърво, в който можете да сложите продуктите
 4. Самоделна палатка за пикник. Отлична идея за тези, които искат да се скрият от слънцето. За да закачите завесата, Ви трябва пластмасов обръч за игра и връзки или щипки. Обръча го закачете за някой клон, а завесата прикрепете към него
 5. Оригинална идея е да има порционни кутийки с продукти за всеки участник в пикника, например, ако отивате на разходка в гората или на плаж. За да не взимате цялата храна и да я разделяте на порции на място, може просто да си направите някакви кутийки
 6. Салфетки за съхранение на приборите. Тази оригинална вещ може да направите със собствените си ръце от изрезки или парцали от памучен плат.
 7. За да може покривката, върху която седите, да не се овлажни от почвата, постелете отдолу найлон. Това е особено важно, ако скоро е валял дъжд и земята и тревата все още не са изсъхнали
 8. За да превозите или пренесете стъклените бутилки, може да ги увиете в кърпа
 9. За да не попадат насекоми в питиетата Ви, може да покриете чашите си с хартиени форми за мъфини и да пробиете малък отвор за сламка
 10. Опаковката за еднократна употреба не е задължително всеки път да е за еднократно ползване. Например кутията за яйца може да послужи да си поставите сварените яйца в едната и част, а върху капака да изсипете зеленчуците на скара, които сте направили например и да я превърнете в удобна „чиния” за хранене
 11. От обикновена цедка може да си направите мрежа за насекоми (които сред природата са „достатъчно”), с която да покриете ястието си

Можем да си устроим пикник навсякъде, където пожелаем, дори и на покрива на блокаМясто за пикник: къде?

Мястото за пикник, разбира се, ни се иска да е уютно, чисто, по-далече от пътищата и магистралите, шума и градската атмосфера. Ако имате възможност, излезте извън града, ако нямате предвид някое място. Можете да поразпитате приятели и познати те къде обикновено ходят да почиват.

Понякога в града има специални места в паркове и около езера, където може да си направиш кебапчета и да си починеш. Но обикновено тези места са „бъкани от народ”, а шумната веселба на съседите може и да ни подразни. Най-удачният вариант е да си намерим наше скромно място извън града, където може да ходим често. Хората от големите градове често се оплакват, че всички добри места за пикник вече са отдавна познати и затова там се опитват да идат всички хора. Тогава ще Ви се наложи да отидете по-рано от тях (например рано сутринта)

Пикник може да се направи и в пределите на града на покрива на блока Ви! Ако нямате възможност да заминете извън града, защо да не се качите на покрива? Даже някои любители на плажната почивка се пекат там.

Интересни идеи за пикник Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™