Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Влиянието на недоспиването върху отслабването

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 3609 прегледа на този пост

Съдържание на Влиянието на недоспиването върху отслабването


Стресирани сме, нямаме време за почивка и не можем да отделяме достатъчно време за сън. Спазваме хранителен режим, тренираме, но може ли стресът и липсата на достатъчно време за качествена почивка под формата на сън да влияее на резултатите ни и ние да качваме, а не да сваляме килограми?

Прилича ли сънят при хората на зимния сън при мечките?

Приликите между зимния сън при мечките и нощния сън при хората.Често в търсене на сложни отговори забравяме да се обърнем към най-съвършения ни първоизточник, а именно природата. Природният биоритъм е изграден до съвършенство и да го следваме е най-доброто, което можем да направим. Какво се случва в организма на мечката по време на зимния сън? През този сезон възможността на животното да намира храна спада рязко и по този начин оцеляването му става проблем. Затова най-добрият вариант е организмът на мечката да прибегне към режим на спестяване на енергия. Докато спи, мечката изгаря запасите си от мазнини, за да осигури равновесие в енергийния баланс на организма си. Енергията е необходима за поддържането на телесните функции като телесна температура, дишане, кръвообращение. Нощният сън при хората е устроен на същия принцип. Ние също изгаряме по време на сън хранителните вещества, които сме поели на вечеря.

Горене на мазнини по време на съня ни

Горене на мазнини по време на съня.Горенето на мазнини по време на съня ни, колкото и нереално да звучи, е най-естествен биохимичен процес на обмяна на веществата. По време на съня протичат най-добре процесите на възстановяване на организма, било то от стрес, от физическа и психическа умора. Всички сме имали моменти, когато сме легнали едва ли не припадащи от изтощение и сме се събудили кипящи от енергия. Сънят е ключов фактор както за поддържането на организма ни в оптимална форма, така и за поддържане на теглото ни. Горенето на мазнини по време на нощната почивка може да бъде възпрепятствано най-вече от приема на въглехидрати късно вечер.

Каква трябва да е вечерята ни, за да бъде сънят ни максимално ефективен?

  • Ранна вечеря. За съжаление, правилото за ранната вечеря не е мит и даже е задължително условие за отслабване. Вечерята трябва да се осъществи най-късно до 20 ч. Мотивирайте се и приключете с уж безвредните похапвания пред телевизора или глада за сладко късно вечер.
  • Вечерята трябва да е високопротеинова. Пържола със салата/зеленчуци е иделаният вариант за вечеря, който не само че ще Ви засити достатъчно, но и ще остави храносмилателната Ви система достатъчно дълго време в покой в ранните вечерни часове. Но вечерята може да включва също така яйца, риба, морски деликатеси, мляко и млечни продукти.Вечеря, състояща се от протеини.
  • Движението вечер благоприятства добрия сън. Разходката след вечеря ще подпомогне по-бързото храносмилане и ще Ви помогне, ако имате проблеми със съня.
  • Ранното лягане. Ранната вечеря, а след около 3 часа лягане – това е идеалният вариант за отслабващите. Режимът е труден, ако сме свикнали да си лягаме късно, но недоспиването не оставя достатъчно време на хормоните в тялото да изгарят мазнини от мастните депа – процес, който се случва по време на дълбокия сън – около час и половина, след като сме легнали. Сами можем да преценим, че ако легнем в 1 и станем в 6, времето е крайно недостатъчно.
Влиянието на недоспиването върху отслабването Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™