Има милиони причини да включваме сьомгата в менюто си, тъй като тя има невероятни ползи за организма и често е сочена за суперхрана. В същото време сьомгата е универсална, когато става въпрос за приготвянето й. Може да бъде печена на скара, във фурна, леко запържена на тиган, маринована или пушена. Със сьомгата можем да експериментираме и така още по-често да я включваме в ястията си.
Необходими продукти:
На не много силен огън разтопете маслото в тефлонов тиган. Прибавете яйцата, като ги разбърквате постоянно. Пригответе ги бавно, за да се получи кремообразна смес – за около 5 минути. Оставете сместа да се сгъсти и след това добавете млякото. Свалете от котлона и прибавете подправките. Сложете готовите яйца върху препечения хляб, а отгоре и сьомгата, поръсете с магданоз и се насладете на здравословната закуска.
Необходими продукти за 4 порции:
Нарежете сьомгата на малки парчета. Ако Ви е трудно, може да прибегнете до следния трик – сложете сьомгата във фризера за 15 минути, преди да започнете рязането. Овкусете я със зехтин, соев сос, сол и черен пипер. Почистете и нарежете авокадото на малки кубчета и добавете лимоновия сок – по този начин авокадото няма да потъмнее. Овкусете и него със сол и черен пипер. Използвайте кухненска форма, за да направите красиви порции. Като отдолу поставяйте ¼ от авокадото, а отгоре ¼ от сьомгата – така получавате 4 порции.
Необходими продукти за 4 порции:
Обелете авокадото, като едното направете на пюре, като го намачкате, а другото – нарежете на тънки лентички. Отрежете краищата на аспержите, разрежете ги на две и ги разположете по дължина в 4 чинии. До тях сложете по 50 грама пушена сьомга, като леко нагънете парчетата. Върху сьомгата сложете парчетата авокадо, поръсете с лимонов сок. Отстрани на сьомгата сложете пюрето от авокадо, смесено с цеденото мляко, като оформяте топки. Поръсете всяка топка с маково семе. В другия край на чинията сложете по 50 грама салата микс от треви, поръсете я с лимонов сок, зехтин и балсамов оцет и върху нея сложете нарязания червен лук.
Необходими продукти (2 порции):
Измийте краставицата и я нарежете на тънки кръгчета. Нарежете и копъра на ситно, като оставите няколко цели листа за украса. Пригответе марината от кисело мляко, лимонов сок, черен пипер и копър. С така получената смес може да мариновате краставиците и да получите чудесна гарнитура към омлета. Разбийте яйцата и добавете прясното мляко, подправете със сол и черен пипер. Сгрейте предпочетената мазнина в тиган и изсипете половина яйчена смес, опържете от двете страни. Върху готовите омлети поставете сьомгата и сервирайте със салатата.
Необходими продукти за 2 порции:
Измийте и почистете праза и го нарежете на кръгчета. Почистете също така и чушките и ги нарежете на малки парченца. След това обелете и морковите, и целината и ги нарежете на тънки пръчици. Сгрейте мазнина в тенджера и задушете в нея зеленчуците, като добавите зеленчуковия бульон. Измийте и подсушете рибата с домакинска хартия и поръсете с лимонов сок. Подправете от двете страни със сол и черен пипер и поставете върху зеленчуците, за да поширате сьомгата. В зависимост от дебелината на филетата поширането трябва да продължи 10-15 минути. Извадете рибата, добавете сметаната към зеленчуците, разбъркайте и овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.
Необходими продукти за 2 порции:
Почистете праза, нарежете го на кръгчета и го запържете в предварително сгорещената мазнина. Разредете със зеленчуковия бульон и подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. След 10-15 минути добавете филето, нарязано на ивички. Разбийте белтъка на сняг и го смесете с настърганото сирене. Разпределете супата в огнеупорни чаши, сипете отгоре сиренето с белтъка и запечете до зачервяване.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: