Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Не слагайте тези храни в пластмасова кутия!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Храни и напитки, Хранителни добавки и продукти, Забавни | Все още няма коментари. | 1281 прегледа на този пост

Съдържание на Не слагайте тези храни в пластмасова кутия!


Никога не съхранявайте тези 7 храни в пластмасови кутии или найлонови пликове!

Забелязвали ли сте понякога, че част от храните придобиват пластмасов вкус, след като са били съхранявани в пластмасова кутия или найлонов плик? Някои храни имат отрицателна реакция, когато влизат в контакт с пластмасата. Научете кои са те и защо никога не трябва да ги съхранявате по този вреден за здравето начин.

Контактът с пластмасата благоприятства заразяването на яйчения продукт със салмонела.

Пластмасовите кутии и торбички са масовият начин за съхранение на всички видове варени и сурови храни. Тъй като са удобни, те често се използват за съхранение и транспортиране на остатъците от храна или пък обяда за работа и училище. Поради тяхната функционалност, можете да ги откриете във всеки дом, във всякакви форми и размери.

Проблемът е, че не можете да съхранявате всичко в тях. Някои храни могат да се развалят по-лесно, когато влязат в контакт с пластмаса. Много хора не знаят за тази опасност и продължават да използват такъв тип контейнери за съхранение, без да предприемат мерки.

Днес ще поговорим за 7-те храни, които никога не трябва да влизат в контакт с пластмаса. Обърнете внимание!

1. Сурови яйца

Суровите яйца и храни, които съдържат майонеза например, не трябва да се съхраняват в пластмасови контейнери, тъй като контактът с пластмасата благоприятства заразяването на яйчения продукт със салмонела.

2. Преработени меса

Ввкусът на супите се променя когато се докоснат до пластмаса.

Причината, поради която не трябва да съхранявате преработено месо в този тип кутии и пликове, е, че то намалява хранителните си свойства и характеристики. При контакт с пластмаса преработеното месо се разлага по-бързо, а вкусът и текстурата му се променят.

3. Супи

Качеството и вкусът на супите, приготвени при висока температура, се променят, когато се докоснат до пластмаса. Ако обаче ги оставите да се охладят, преди да ги пресипете в пластмасов контейнер, можете да ги съхранявате в хладилника без никакъв проблем.

4. Мляко и млечни продукти

Пластмасовите контейнери не са идеалният начин за съхранение на мляко или млечни продукти. Ако става дума за няколко часа – всичко е наред, но пластмасата не е добра идея за дългосрочно съхранение, тъй като увеличава риска от замърсяване с бактерии. Пластмасовите контейнери позволяват температурните промени да се проявят в храната, ускоряват разлагането и повишават риска от разваляне на яденето.

5. Салати с дресинг

Много хора смятат, че кутията е най-добрият начин да съхранение на пресни зеленчуци.Много хора смятат, че кутията е най-добрият начин да съхранение на пресни зеленчуци, дори когато те вече са подправени. Пластмасовите контейнери обаче не са добър вариант за продължително престояване на този тип храна, защото пластмасата може да повлияе на нейния аромат и тя да загуби известна част от хранителната си стойност.

6. Кафе или чай

Тъй като високите температури причиняват промени и увеличават риска от бактериално замърсяване е добре да не съхранявате в тях кафе или чай, които обичайно се консумират горещи. Ако държите да пресипете напитката си в такъв тип контейнер, изчакай първо да изстине.

7. Сирене

Сиренето попада в категорията на млечните продукти, която вече е включена в списъка ни, но заслужава да се спомене отново поради специалните рискове, които крие неправилното му съхранение. Всеки вид сирене оставя някакво количество вода, което се натрупва в контейнера, предизвиквайки появата на мухъл и бактерии.

Ако оставите сиренето в пластмасова кутия за повече от три дни, без да свалите капака, се стимулира замърсяването на храните, което пък се отразява на текстурата и хранителните свойства, а оттам може да причини и храносмилателни проблеми.

Макар да са удобни, пластмасовите контейнери не винаги са най-добрият Ви вариант за правилно съхранение на храната. Избягвайте да съхранявате храните от днешния списък в пластмаса, а намерете по-безопасна и по-здравословна алтернатива.

Не слагайте тези храни в пластмасова кутия! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™