Омръзна ли Ви да пиете горещ зелен чай? Опитайте някои от тези рецепти!
Зеленият чай е напитка, която няма да излезе от мода благодарение на освежаващия си вкус и многобройни ползи за организма, най-известната, от които може би е бързото изгаряне на мазнини. Можете да я поръчате във всеки ресторант или кафене, както и да си я приготвите сами.
Зеленият чай също е чудесен заместител на кафето, а и е богат на антиоксиданти и витамини. Въпреки това пиенето на зелен чай през цялото време може да стане скучно и да започнете да търсите алтернатива на полезната напитка. Вместо да се изкушавате с други напитки, изпробвайте нашите свежи предложения за поднасяне на зеления чай.
Нека започнем с най-традиционния начин за пиене на този чай. Ако все още не сте свикнали с тази напитка, добре е да започнете с тази простичка рецепта.
Съставки:
Начин на приготвяне:
Първо, загрявайте водата. Водата не трябва да достига точка на кипене, затова я махнете от огъня непосредствено преди завирането. Добавете зелените чаени листа и ги оставете за максимум 3-5 минути. След като извадите листата и прецедите, можете да изпиете напитката незабавно или да добавите лед, ако искате освежаваща напитка.
Алтернативни начини за пиене на зелен чай
След като свикнете с основния начин за приготвяне и пиене на зелен чай, можете да изпробвате различни комбинации и да се възползвате от техните предимства.
Тази комбинация е страхотна. Лимонът е пълен с антиоксиданти и витамин С и е много добър при изгаряне на мазнини. Този чай е идеална комбинация, в случай че искате да отслабнете или да се погрижите за кожата си. А и е много лесен за приготвяне. Трябва само да добавите лимонов сок към основната рецепта!
Чрез комбиниране на естествените енергийни свойства на зеления чай със здравословните мазнини в авокадото получавате истинска здравословна бомба. За да приготвите този нестандартен зелен чай, смесете половин авокадо с половин чаша чай и се насладете на напитката си.
Ако имате храносмилателни проблеми, това е един от най-добрите начини за тяхното разрешаване. Лайката има свойства, които помагат при храносмилането и облекчават болките и тежестта на стомаха. От друга страна, анасонът е отличен за намаляване на възпалението. Чрез комбинирането на всички тези съставки получавате естествено супер мощно храносмилателно лекарство и отличен съюзник за контрол на теглото.
Съставки:
Начин на приготвяне:
Загрейте зеления чай. Добавете анасон и лайка и махнете от огъня. Оставете напитката да престои за около 5 до 10 минути. Изпийте веднага.
Тази вариация на зеления чай е фаворит на мнозина поради освежаващия ефект на ментата. Джинджифилът изгаря мазнините и активизира обмяната на веществата, както и зеления чай.
Съставки:
Всичко, което трябва да направите, е да съберете изброените съставки и да се насладите на техните свойства.
Кое е най-доброто време за пиене на зелен чай?
Сега, след като разгледахме различните начини за пиене на този чай, нека да видим кога е най-добре да си го приготвим, за да се възползваме максимално от ползите му.
Ако искате да отслабнете, най-доброто време за пиене на зелен чай е 20 минути след всяко хранене, защото по този начин чаят ще започне да гори мазнини, преди тялото да ги абсорбира.
Ако искате да увеличите нивата на протеини и минерали, трябва да пиете зелен чай преди хранене, защото по този начин зеленият чай помага на тялото Ви да увеличи абсорбцията на магнезий и витамини С и Е.
Много хора пият кафе, без да ядат нищо първо. Ако сте един от тези хора, е по-добре да го замените с чаша зелен чай. Това ще има същия ефект като кафето, но няма да бъде толкова агресивно по отношение на стомаха Ви. Също така пиенето на зелен чай на празен стомах увеличава способността на тялото да се възползва от неговите свойства.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: