Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Здрави очи – здраво тяло!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | 1 коментара. | 3306 прегледа на този пост

Съдържание на Здрави очи – здраво тяло!


Какво за Вас са очите? Просто един зрителен орган? Средство да виждате? Не, нали? За много хора очите са първото нещо, което забелязват в човека срещу тях. Старите хора твърдят, че очите показват душата на човека, но дали показват само това?

Очите са огледало на болестите

Око с петна по ириса и какво ни говорят очите за различните болести.

Лекарите твърдят, че очите са огледало на болестите. Ако се огледате внимателно, ще забележите, че в ирисите има по-тъмни петна. Според специалистите това не са просто красив ефект, а карта на организма. В зависимост от това къде е разположено някое петно, можете да определите къде в тялото Ви има проблеми.
Например, ако петното е в горната част, то проблемът може да е в главата, лицето или главния мозък. Ако е отляво или отдясно, то белите дробове са засегнати. Както сами се досещате, ако петното е от долната страна, то имате проблем с краката.

Връзката цвят на очите – болест

Освен това учени твърдят, че цветът на окото на човек не показва само наследствеността, но и към какви болести е предразположен притежателят им. Така например притежателите на красивите и студени очисините, са предразположени към проблеми с горните дихателни пътища и бъбреците. Хората с пъстри или зелени очи има вероятност да боледуват от чернодробни болести и алергии. Кафявите очи също не са защитени. Техните притежатели могат да имат проблеми с черния дроб, далака и костния мозък. За достоверността на тези резултати може да съдим само ако имаме достатъчно наблюдения над това. Сведенията за връзката на цвета на очите и болестите са съобщени от американски учени. Те са направили редица изследвания, преди да стигнат до съответните изводи.

Липса на витамини 

Очите могат за Ви покажат не само болестите, към които сте предразположени, но и липсата на витамини в организма, симптоми на преумора или на голяма доза напрежение. Обърнете внимание на Вашите очи и дали нямате някои от следващите изброени симптоми. Понякога хората не си обръщат внимание навреме и това оказва много сериозни последици върху тях. Закъснялото лечение често е безрезултатно.

Симптоми при липса на витамини:

  • ​Ако често очите Ви са зачервени и сухи, то има голяма вероятност да имате недостиг на важни мастни киселини като омега 3 и 6.Ако често очите Ви са зачервени и сухи, то има голяма вероятност да имате недостиг на важни мастни киселини като омега 3 и 6. Можете да си ги набавите чрез хранителни добавки или консумацията на риба и орехи. 
  • Спазмите в очите може да са признак на преумора и прекалено дълго взиране в компютъра. Също така може и да са показател за дефицит на магнезий в организма. За по-доброто му усвояване е добре да се приема под формата на хранителна добавка с Витамин В6
  • Ако като се погледнете в огледалото, забележите потъмняване на лещата, то веднага трябва да помислите дали светлината Ви дразни и дали нямате променено възприятие на цветовете. Ако отговорът е да, то проблемът е, че няма достатъчно сяра във Вашия организъм. Нея можете да я приемате, като повишите консумацията на лук, чесън или яйца.
  • Ако имате проблем с нощното виждане, то вероятно сте наясно, че проблемът е във витамините. Трябва да приемате повече Витамин А, цинк и рибено масло.

За да е здрав организмът Ви, то трябва да приемате достатъчно витамини, без значение под каква форма. Някои от тях е трудно да се набавят само чрез храната и се налага да се премине към взимането на хранителни добавки. Консумацията на всяко нещо е полезна, стига да е в нормалните количества. Както казва една българска поговорка: няма опасни вещества, има опасни дози!

Здрави очи – здраво тяло! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (1)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™