Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Ковид-19 и хранителните добавки - помагат или не!?

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Ковид-19 и хранителните добавки - помагат или не!?


Как да се предпазим от Ковид-19 като подсилим имунитета с добавките серапептаза, бромелайн и кверцетин, селен, цинк и витамин д.Коронавирусите са група вируси, които причиняват заболявания при хора и други бозайници, птици, прилепи и влечуги. Когато хората биват заразени, повечето форми на вируса причиняват леки респираторни инфекции, но както видяхме при коронавируса Wuhan, в редки случаи коронавирусната инфекция може да бъде летална.

С повишено внимание много хора питат какво могат да направят, за да се предпазят от коронавирус. Докато измиването на ръцете, носенето на маска и избягването на пътуване са ключови предпазни мерки, също така е важно да се съсредоточите върху изграждането на по-силна имунна система. Подсилването на имунната система Ви предпазва от настинкии и вирусни инфекции и Ви предлага по-добра цялостна устойчивост на инфекции.

Принципите, свързани с повишаването на имунната Ви система, са съвсем прости. Първата цел е да се уверите, че снабдявате имунната система с жизненоважни хранителни вещества, като консумирате здравословни храни и използвате подходящи хранителни добавки. Дефицитът на почти всяко едно хранително вещество може значително да увреди имунитета. Следващата стъпка е следването на здравословен начин на живот, който включва достатъчно сън и участие в редовна програма за упражнения. Осигуряването на оптимално хранене и научаването за ефективно справяне със стреса до голяма степен подпомагат централните контролни механизми, за да поддържат имунната система да функционира в пиково състояние.

Основни стъпки за укрепване на имунитета

  • Здравословният начин на живот е изключително важен за имунитета. Хранете се здравословно, спортувайте, избягвайте токсините, поддържайте здравословно тегло и се наспивайте добре.
  • Стресът понижава имунитета. Вземете мерки за управление на стреса си. Практикувайте техники за релаксация в отговор на стрес, като дихателни упражнения, визуализация или медитация.
  • Опитайте се да не ядете рафинирани захари и наситени мазнини, но се уверете, че имате достатъчно качествени протеини и незаменими мастни киселини в диетата си.
  • Вземете качествена мултивитаминна и минерална добавка. Витамините С и Е, витамините от група В, цинкът и селенът са особено важни.
  • Вземете повече витамин С, 500-1000 mg до три пъти на ден, или опитайте 1000 mg липозомен витамин С веднъж или два пъти на ден.
  • Повишете нивата на витамин D в кръвта. Приемайте 2000-5000 IU витамин D дневно.
  • Изберете клинично доказан имуностимулиращ продукт.

Помагат ли добавките при Коронавирус?

Предпазват ли ни маските от Коронавирус?Коронавирусна болест 2019 (COVID-19) е инфекциозно заболяване, причинено от нов щам коронавирус. Има три фази на COVID-19: ранен стадий на инфекция, белодробен стадий и стадий на хипер-възпаление съответно. Важно е да се предотврати нараняване на белите дробове или други органи чрез предотвратяване на фаза II и фаза III чрез фармакологично или нефармакологично лечение. Това беше проучване от серия от случаи, направено на двадесет и двама пациенти, за които е потвърдено, че са заразени със SARS-CoV-2 и са диагностицирани с COVID-19. Пациентите в това проучване са използвали кверцетин 800 mg, бромелаин 165 mg, цинков ацетат 50 mg и аскорбинова киселина 1 g веднъж дневно като добавки в продължение на 3 до 5 дни по време на инфекция с SARS-CoV-2. Целта на това проучване е да се оцени безопасността и ефикасността на комбинираните добавки кверцетин, бромелаин, цинк и аскорбинова киселина при пациенти с COVID-19. Средните нива на WBC, ANC, ALC, AMC и AST са били нормални при всички включени пациенти преди и след приема на кверцетин, бромелаин, цинк и добавки с аскорбинова киселина (P-стойност> 0,05). Необходими са рандомизирани клинични изпитвания в бъдеще, за да се гарантира ефикасността на комбинацията кверцетин, бромелаин, цинк и витамин с.

Витамините в борбата с вируси и настинки!

Витамин Д

Всички знаят колко важен е витамин D за здравите кости, но ролята му в човешкото здраве надхвърля това. Съвременните изследвания сега показват, че витамин D е насочен към над 2000 гена (около 10% от човешкия геном) в човешкото тяло. Сега е известно, че ниските нива на витамин D могат да допринесат за развитието на рак, сърдечни заболявания, инсулт, високо кръвно налягане, автоимунни заболявания, диабет, депресия и много други често срещани здравословни състояния. Що се отнася до предотвратяването на грип, ето какво е известно:

За да се осигури оптимален статус на витамин D, напоследък повечето здравни експерти препоръчват дневни дози от 2000 до 5000 IU, дори при привидно здрави възрастни. Изследването определено подкрепя това по-високо ниво на дозиране, особено през зимните месеци.

Предварителните проучвания показват, че хората с по-ниски нива на витамин D са по-склонни да се заразят и прекарат коронавирус. Витамин D може да намали нуждата от интензивно лечение.

Можете да поддържате адекватни нивa на витамин D в кръвта (20 до 30 ng/mL - макар и най-добре да не надвишава 39 ng/mL). Приемът на добавка с витамин D е добра, безопасна, превантивна мярка за защита срещу респираторни инфекции. За поддържане на здравословни нива се изискват само 400 до 800 IU (15 до 20 mcg) витамин D дневно, но за повишаване на ниските нива се използват по-високи дози като 2000 IU дневно.

Малко проучване сред възрастни мъже и жени в Сингапур с COVID-19 установява, че тези, които са започнали с комбинация от витамин D, магнезий и витамин В12 в рамките на един ден от хоспитализацията, са много по-малко склонни да се нуждаят от кислородна терапия и друга интензивна помощ от тези, на които не са дадени добавките.

Добавките с витамин D, приемани ежедневно в умерени дози, могат също да помогнат за намаляване на риска от респираторни инфекции и вируси като грип А при деца и възрастни, които са с дефицит (<20 ng/ml) или тежък дефицит (<10 ng/ml) на витамин D.

Витамин С

Лекарите препоръчват приема на хранителни добавки след прекаран ковид-19 - бромелаин, кверцетин и серапептаза. Липозомният витамин С е усъвършенствана форма на витамин C, предназначена за по-добро усвояване и използване в тялото. Липозомите са малки сферични клетки, които са съставени от външен слой, направен от мастни киселини, известни като фосфолипиди, получени от слънчоглед или соя. Липозомите имат и вътрешно отделение, съставено от вода и водоразтворими активни съставки. Водоразтворимата съставка като витамин С е защитена във вътрешното отделение от липозомната структура.

Основното предимство на липозомния витамин С е подобрената абсорбция. Способността на нашите чревни клетки да приемат по-високи дози витамин С има праг. Ето защо по-високите дози витамин С могат да причинят прекомерни газове и/или диария. Бионаличността на липозомния витамин С е значително по-голяма от обикновения витамин С, той се поема в тялото почти двойно по-ниско от това на обикновения витамин С. Липозомният витамин С често се популяризира като орална алтернатива на получаването на интравенозна (IV) доза на витамин С. Вземете 1000 mg веднъж или два пъти дневно за допълнителна защита през сезона на настинка и грип.

Витамин С е жизненоважен за функцията на левкоцитите (белите кръвни клетки, които помагат за борба с инфекциите) и цялостното здраве на имунната система. Витамин С също е важен за усвояването на желязо и липсата на желязо може да Ви направи по-уязвими към инфекции като цяло. Препоръчителният дневен прием на витамин С за възрастни от диетата и / или добавки е 75 до 120 mg

Ковид-19 и хранителните добавки - помагат или не!? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™