Кокосова вода

Кокосовата вода е напитка, приготвена от младите, зелени плодове на палмата. (За разлика от кокосовото мляко, което се получава чрез извличане на мазнини от пулпата.) Като цяло списъкът с неговите предимства е доста дълъг. Със сигурност може да се каже, че редовната консумация на кокосова вода ускорява метаболизма и е една от най-добрите кето храни за поддържане на здравето. И това е много важно за всяка диета.

И докато кокосовата вода рядко се използва в готвенето, тя все още е незаменима за здравословния хранителен режим и при кето диета. Кокосовата вода може да се използва като десерт. Може да се използва и като добра алтернатива за тези, които са свикнали със сладки напитки и газирани напитки, които са изключени от кето диетата.

Ползи от кокосовата вода:

  • ​Кокосовата вода е естествен изотоник и страхотна детокс напитка, която може да прочиства организма. Кокосовата вода е естествен изотоник (спортна напитка, която помага на тялото да се възстанови след продължително натоварване), така че е идеална за пиене по време на спорт. Това ще помогне да утолите жаждата си и да възстановите силата на тялото. В допълнение, тази напитка е признат лидер по отношение на скоростта на попълване на течности в организма.
  • Кокосовата вода е детокс напитка. Почиства тялото от токсини, тежки метали и токсини.
  • Кокосовата вода има високо съдържание на калий: 620 mg от този микроелемент представлява 330 g от напитката. Благодарение на това водата подобрява метаболизма, нормализира кръвното налягане и има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.
  • Кокосова вода против стареене на кожата - предотвратява преждевременното стареене на кожата и подобрява състоянието на кожата. Благодарение на своите цитокинини, група растителни хормони, които регулират клетъчния растеж, развитие и стареене, кожата става стегната и сияйна.
  • Кокосовата вода е абсолютно диетичен продукт. Първо, тя не съдържа глутен и мазнини, които ще бъдат интересни за тези, които обичат строгите диети. На второ място, калоричността на водата е само 18 kcal на 100 грама, което, разбира се, е повече, отколкото в обикновената вода, но много по-малко, отколкото във всяка друга изотонична.
  • Кокосовата вода ускорява метаболитния процес, което е безценно за хората, които искат да нормализират теглото си.
  • Кокосовата вода намалява апетита. Всичко е свързано с вкуса и миризмата, които обезкуражават желанието да се ядат допълнителни сладкиши. Така че тази напитка е идеална за тези, които отслабват.
  • Лекарите ценят кокосовата вода заради способността й да стабилизира нивата на кръвната захар и да подобрява функцията на щитовидната жлеза. Също така, редовната консумация на кокосова вода намалява риска от гърчове, бъбречни заболявания и психични заболявания.
  • Лауриновата киселина може да се намери в кокосовата вода, която помага в борбата със стомашно-чревните инфекции и нормализира функцията на стомаха. Между другото, същата тази киселина се намира в кърмата, така че много хора вярват, че кокосовата вода е подходяща за изкуствено хранене на бебета.

Вреди на кокосовата вода:

Признаваме, че се опитахме да намерим поне някои факти за опасностите от кокосовата вода. Но понастоящем не са установени значителни противопоказания за употребата й. Така че, можем да кажем с увереност, че това е един от най-полезните билкови продукти.

Единственото нещо, което трябва да запомните: кокосовата вода, както всеки продукт, може да предизвика индивидуална непоносимост и алергични реакции. Това е рядко, но трябва да се има предвид този обрат на събитията.

Кокосов крем (сметана)

Ако харесвате кремообразно кафе, добавете към него кокосова сметана в кремообразна консистенция. Кокосовият крем е много по-мазен от кокосовото мляко. Те имат почти същите свойства като обикновените сметани и следователно могат да се разбиват с миксер и да се използват за десерти. Особено ако отслабването е непоносимо към лактоза.

Кокосовият крем е добре познат продукт от диетата на хора, които се опитват да водят здравословен начин на живот и спортуват. Този продукт се препоръчва от много диетолози заради ползите му за храносмилателната система.

Кокосовата сметана може да се използва като основа за сосове за месо и риба. Тя може да се добави към супи и салати. Печенето и други сладкиши ще придобият кокосова миризма, специална мекота и нежност, ако замените обичайната мазнина с кокосов крем.

Кокосовата сметана възстановява мускулите, стимулира производството на енергия и създава антимикробна бариера, която предпазва тялото от инфекция. Редовната консумация на кокосова сметана намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и рак с повече от 15%. Защитните свойства на продукта се дължат на състава: мастните киселини засягат не само външната красота на човек, но и вътрешното здраве.

Основната полза от консумацията на кокосова сметана е незабавна преработка в енергия. Продуктът не се отлага в тялото като защитен слой мазнини, но веднага създава енергийна възглавница за тялото и вътрешните органи. Кокосът подобрява храносмилането, насърчава висококачествената дълготрайна ситост и рестартира метаболитните процеси с нова сила. Резултатът под формата на няколко излишни килограма и сантиметра ще се появи след няколко седмици (ефектът се постига при условие на чисто хранене).

Кокосови люспи

Кокосовите люспи са идеални за печене, като можете да ги добавите към домашно приготвени мюсли или да ги поръсите върху вкусен десерт.Кокосовите люспи също са изсушени кокосови люспи. Те са естествено малко сладки сами по себе си. Но можете да намерите този продукт и в магазините, с добавена захар, което разбира се трябва да се избягва по време на кето диета.

Кокосовите люспи са идеални за печене, като можете да ги добавите към домашно приготвени мюсли или да ги поръсите върху вкусен десерт.

Основната разлика на кокосовите люспи от стърготини, брашно и масло е по-ниското съдържание на мазнини. Полезните свойства на люспите се крият в голяма енергийна основа, която не е обременена от много наситени мастни киселини.

Съвременните производители на кокосови люспи, като правило, не използват консерванти, неорганични съединения, ароматизанти и ароматизанти при производството и преработката. Следователно можем спокойно да кажем, че ползите, присъщи на пулпата от кокосов орех, се прехвърлят изцяло в люспи, с изключение, разбира се, на мастния компонент.

Калорийност и хранителна стойност на кокосови люспи без захар:

  • съдържание на калории: 600 kcal на 100 g;
  • мазнини: 47,5%;
  • протеини: 6,6%;
  • въглехидрати: 27%.

Кокосов чипс

Кокосовите чипове са страхотна хрупкава кето закуска, обичана от много фенове с вкус на кокосов орех. Естествено, можете да си купите пържен кокосов чипс, който ще бъде по-мазен.

Кокосовите стърготини се получават, след като ядката се нарязва, остъргва, смила и изсушава. Продуктът помага за намаляване на нивото на "лошия" холестерол в кръвта и прочистване на кръвоносните съдове, повишава устойчивостта на организма към настинки и вирусни заболявания.

На първо място, кокосовият чипс има благоприятен ефект върху тялото благодарение на фибрите. Той подпомага храносмилането, като помага за прочистването на червата и стимулира мускулната дейност. В допълнение, диетичните фибри увеличават размера си и абсорбират храната в себе си. По този начин те увеличават времето на неговото усвояване и помагат да се гарантира, че чувството за апетит не се връща възможно най-дълго. Заедно с този продукт тялото получава и следните минерали:

Желязо. От съществено значение за сърдечно-съдовото здраве и поддържането на здрава кръвна картина. Без желязо не се произвежда хемоглобин, който осигурява функцията за транспортиране на кислород от кръвта.

Фосфор. Всеки знае, че без него костите губят сила и зъбите стават крехки. Освен това фосфорът е необходим за поддържане на мускулния тонус и ефективно взаимодействие с централната нервна система.

Кокосовите продукти съдържат много минерали: фосфор, желязи, мед, манган и калций, който е важне за зъбите и работата на нервната система и е необходим за производството на естествен колаген, тоест за предотвратяване на бръчки.Калций. Друг основен елемент за костите, ставите и зъбите. Освен това калцият е включен в работата на нервната система и е необходим за производството на естествен колаген, тоест за предотвратяване на бръчки.

Мед. Помага за синтеза на хемоглобин и извършва антисептично третиране на кръвта и тъканите. Кожната тъкан изисква мед, за да поддържа своята еластичност и здравина. Медта участва в производството на невротрансмитери, които са отговорни за мозъчната дейност.

Манган. Осигурява усвояването на витамини, участва в хемопоезата и развитието на клетките, участва в регулирането на нервната система, има антиоксидантни свойства.

Както при всички продукти, направени от кокосова каша, наситените мастни киселини заемат значителна част от състава на чипса. Този тип мазнини често се критикуват като опасни - смята се, че те допринасят за отлагането на вредния холестерол в съдовете. Това обаче не е напълно вярно - това е сложен въпрос, който зависи от целия метаболизъм.

Но сред мастните киселини, съдържащи се в кокосовите люспи, основната е лауриновата. Полезните му свойства са в силното укрепване на имунната система. Лауриновата киселина е много необходима за бременни и кърмещи жени, тъй като е много важна за храненето на плода и бебето. Но за възрастни лауриновата киселина, която съчетава антибактериални, антимикробни, антимикотични, антивирусни и противоракови ефекти, също е много полезна.