Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Tоп 10 на хидратиращите храни

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Плодове и зеленчуци, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 1337 прегледа на този пост

Кои са храните, които ще Ви помогнат да останете хидратирани?

В тази статия ще Ви изброим 10 плода и зеленчука, които съдържат голямо количество вода в себе си. Но това, че ги консумирате, изобщо не означава, че трябва да спрете да пиете вода!  

Краставица – 97% вода

За краставиците се знае, че съдържат три лигнани (lariciresinol, pinoresinol и secoisolariciresinol), които имат важна роля за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания,За краставиците се знае, че съдържат три лигнана (lariciresinol, pinoresinol и secoisolariciresinol), които имат важна роля за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, както и могат да възпрепятстват развитието на някои видове рак, включително на гърдата, матката, яйчниците и рак на простатата.

Целина – 96% вода

Тъй като целината съдържа калий и много ниски нива на натрий, този зеленчук също е известен като силен диуретик. Вместо да приемате хапчета за отслабване, за да свалите няколко килограма, целината ще Ви помогне за регулиране на баланса на течности в тялото Ви и ще увеличава скоростта, с която тялото произвежда урина, което води до отслабване. Като цяло, целина помага за регулиране на различни части на тялото и може да бъде чудесно допълнение към всяко меню, ако се опитвате да следвате някаква диета. Листата и са едни от много ниско калорични зелени зеленчуци. 100 гр. пресни зеленчуци осигуряват само 15 калории.

Тиквички – 95% вода

Тиквички са нискокалорични, богати на много хранителни вещества зеленчуци с 95% водно съдържание. Освен че осигуряват на организма течности, тиквичките имат и много други предимства, тъй като осигуряват витамин А, витамин С, фолиева киселина и калий. Тиквички имат страхотен вкус, без значение как се консумират: пресни, на скара или запържени, а може също така да се консумират и сурови, самостоятелно или в салата.

Домати – 94% вода:

Доматът е посочен като "многофункционална храна", а това е така, защото той съдържамного важни хранителни веществаДоматът е посочен като "многофункционална храна", а това е така, защото той съдържа много важни хранителни вещества, които могат да предотвратят появата на хронични заболявания. Но това не са всички ползи за здравето, които носи доматът. Всичко е благодарение на съдържащия се в него фитохимикал ликопен.

Диня – 92% вода:

Динята е богата на калий – хранително вещество, което може да контролира кръвното налягане, да регулира сърдечния ритъм, както и могже да предотвратява появата на инсулти. Изследванията показват, че богатата диета на калий Ви предпазва не само от високо кръвно, но и намалява риска от развитие на камъни в бъбреците и загубата на костна маса с напредването на възрастта. Вижте Интересни факти за зеленчуците.

Ягоди – 92% вода:

Има сведения, че ягодите са отличен източник на витамин C. Половин чаша ягоди (една порция) съдържа приблизително 51,5 мг. от витамина, което е около половината от препоръчителната дневна нужда. Човешкият организъм не е в състояние да произвежда витамин C, затова е препоръчително да го включете в ежедневното си меню. Този витамин е от решаващо значение за по-силна и здрава имунна система. Ягодите също така имат и силно изразено антиоксидантно действие и са добър източник на манган и калий.

Пъпеш – 92% вода:

​Пъпешите са богати на минерали, провитамин А, калий и диетични фибри. Пъпешите са богати на минерали, провитамин А, калий и диетични фибри. Съдържанието на хранителни вещества в плодовете е от полза за подобряване на издръжливостта, за поддържането на здрави бъбреци и функцията на далака. Пъпешът понижава кръвното налягане.

Грейпфрут – 91% вода:

Грейпфрутът съдържа не само големи количества витамин C, но и също така калий, витамин А и фибри. Грейпфрут съдържа пектин, който представлява разтворими фибри и е доказано, че може да понижава холестерола и да забавя натрупването на плаки по вътрешните стени на кръвоносни съдове.

Праскови  – 89% вода:

Няколко важни хранителни вещества, включително витамин А (бета каротин), витамин С  и калий влизат в състава на праскова.Няколко важни хранителни вещества, включително витамин А (бета каротин), витамин С  и калий, влизат в състава на прасковите. Освен това те са отличен източник на фибри, балансират кръвната захар и понижават холестерола.

Кисело мляко – 88% вода:

Киселото мляко има силни лечебни свойства, включително и това да стимулира имунната система и да убива лошите бактерии в червата на човека... Изследвания показват, че редовната консумация на кисело мляко е много важна за имунната система на организма.

Tоп 10 на хидратиращите храни Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™