Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Техники за справяне със стреса

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Спорт, тренировки и упражнения, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 3283 прегледа на този пост

Съдържание на Техники за справяне със стреса


Стресът е все по-завладяващ и ширещ се проблем. Стресовите ситуации са все по-разпространени, а ние трябва да се научим да ги контролираме, за да поддържаме здравето и психиката си. Стресът е един от съвременните причинители на различни заболявания и ние трябва да се научим да го контролираме, за да не ни вреди. Техниките за справянето с този проблем са предимно психологически и ние трябва да се връщаме към себе си, за да можем да се научим да контролираме емоциите си. Кои са най-добрите техники за справяне със стреса и неговите прояви?Времето за себе си ни препазва от стреса.

8 техники за справяне със стреса:

Здравословен начин на живот

В основата на балансираното съзнание е здравословният начин на живот: балансирано, хармонично и разнообразно хранене, редовно движение и спорт, прием на достатъчно течности, достатъчно време за сън, избягване на вредни навици – всички тези предпоставки ни правят доста по-устойчиви на стресовите ситуации и много по-доволни от собствения ни живот.

Време за себе си

Достатъчната почивка е друг фактор, който ще ни направи много по-устойчиви на стрес. За целта намирайте време да правите релаксиращи упражнения като йога и да медитирате. Вглъбяването, дълбокото дишане, тишината и усамотяването балансират вътрешната ни енергия и я възстановяват. Ние сякаш „се събираме” само след няколко минути духовна релаксация и трябва да я правим по-често.

Достатъчно сън

В никакъв случай не трябва да лишаваме тялото си от достатъчно количество сън. Когато сме отпочинали и сме във владение на пълния ни потенциал, можем спокойно да пристъпим към натовареното ежедневие. Не трябва да се лишаваме от сън с мисълта да работим повече – напротив, когато сутрин сме отпочинали, сме и много по-креативни и често намираме решения на проблеми, които вечер ни се струват невъзможни. По време на съня тялото се възстановява, възстановява се и мозъкът.

Пътуване

Смяната на обстановката е винаги добро решение. Планирайте пътуванията си и не се отказвайте дори от спонтанните такива. Не е задължително да отидете много надалеч, дори и неделната продължителна разходка в планината или в парка ще Ви освободи от умственото напрежение, което се натрупва при продължителни еднообразни дейности.

Бъдете благодарни

Дишането и релаксацията ни освобождават от стреса. Ние често се обвиняваме за това, което е станало, или за това, което не е станало, и често забравяме колко много всъщност сме постигнали. Бъдете благодарни за това, което имате и сте постигнали и разбира се, се стремете към нови постижения. Само по този начин ще бъдете във вътрешна хармония със себе си.

Дайте си време

Често в желанието ни да свършим нещо по-бързо, изпадаме в стрес и притеснение, че няма да успеем. По този начин, освен че губим контрол над ситуацията, си причиняваме и ненужно напрежение. Давайте си време за всяка задача, която имате, и не разчитайте, че можете да се справите с много задачи накуп.

Починете си от технологиите

Задължително прекарвайте време без многобройните технологии, които ни заобикалят. Те също внасят елемент на стрес към ежедневието – постоянното чатене, постване и лайкване е доста уморително и то не само за очите, а и за мозъка.

Упражнения за намаляване на стреса

По време на работа или въобще по време на деня може да изпълнявате съвсем прости упражнения, взаимствани от източната култура, които ще намалят стресовото напрежение:

  • Затворете очи и ги раздвижете, както са със спуснати клепачи – нагоре, надолу и настрани. Направете пълни кръгове с очите. Тези упражнения, освен че са познати като „гимнастика за очите” и намаляват значително напрежението в тях по време на работа с компютър, намаляват и умственото напрежение.
  • Протягайте се по няколко пъти на ден, като силно издължавате гръбнака.
  • Ако усетите напрежение в главата, я наведете между коленете, както сте седнали. По този начин кръвта ще навлезе в нея и ще се почувствате по-добре.
  • Вдишайте няколко пъти дълбоко коремно, като издуете корема като балон.
  • Докоснете небцето с език и задръжте за няколко секунди.
  • Стиснете върха на скулите с палеца и показалеца за няколко секунди.
  • Разтрийте месестата част на ушите.
  • И, разбира се, когато прекарвате целия ден в затворени помещения, не забравяйте да излизате поне за няколко минути навън, независимо от атмосферните условия.  
Техники за справяне със стреса Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™