Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Псилиум – Уникален природен лек!

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Псилиум – Уникален природен лек!


Псилиум фибри подобряват храносмилането, нормализират перисталтиката

Какво знаем за Псилиум Фибрите?

Индийският живовляк е известен навсякъде из Европа, Азия и Америка. Той съдържа много ценни разтворими фибри. Количеството на влакна в тези разтворими фибри е около 10-30%. Псилиумът има много добре развита коренова система. Цветовете са малки, бели и многобройни. Семената са затворени в капсула, която след узряването се разтваря. В китайската медицина са се използвали влакна от псилиум за поддържане на чревната флора, както и при запек и стомашни разстройства като диария.

Една от най-важните съставки в псилиума са водно разтворимите влакна. Когато бъдат потопени във вода, те удвояват обема си и образуват един плътен гел. Освен разтворими фибри псилиумът съдържа и неразтворими влакна. В контакт с водата в стомаха двата вида въглехидрати образуват желиран клей. Той обаче не може да бъде усвоен от киселините в стомаха и от ензимите.

Какво действие притежава Псилиумът?

Псилиум фибрите помагат за нормалното усвояване на храната и подобряват перисталтиката. Използват се за детоксикация на стомашно-чревния тракт. Имат както химично, така и механично свойство върху натрупаните отпадъчни вещества по гънките на тънките черва. Фибрите помагат за извеждането на отпадъчните вещества от организма. Придават ситост, тъй като увеличават обема си. Това от своя страна може да предотврати приема на голямо количество храна. Може да ускори или да забави перисталтиката.

Псилиума понижава телесното тегло, регулира холестерола и кръвната захарПсилиума помага при диария. Това е така, тъй като фибрите в него могат да поглъщат излишната вода в червата. При запек плътният гел, който се получава, се трие в стените на червата и така се засилва движението на храната. Псилиум фибри имат газогонно действие, успокояват дразненията в стомаха и имат отпускащо действие. Други съвременни изследвания показват, че могат да намалят нивото на холестерола, както и да контролират диабета. Други полезни свойства на псилиум са, че може да помогне за понижаване на теглото. Регулира кръвната захар и прочиства тялото от вредните токсини.  Използва се за терапия на пептична язва, при синдром на раздразнено черво, както и за прочистване на дебелото черво.

Каква е дневната доза за прием?

Дневната доза  е 7.5 гр. семена или 5 гр. влакна (прах). Приемът трябва да става един или два пъти през седмицата. Може да се смесва със сокове, мляко или вода. От голяма важност е псилиум фибрите да се приемат с голямо количество течност, защото те увеличават обема си много бързо. Прием на топчета фибри или прах не се препоръчва, защото това прави тяхното поглъщане много трудно. Също така това може да доведе до опасност от запушване на трахеята.

Продукти, в чийто състав има Псилиум:

  1. Псилиум фибри Капсули 500 мг 200/500 броя | Now Foods
  2. Фибри от Псилиум 500 мг 160 капсули | 21st Century
  3. Псилиум на прах 250 гр | ZOYA
  4. Псилиум Хуск на прах 340 гр | Source Naturals
  5. Индийски живовляк (Псилиум) на прах 340 гр | Now Foods

Какви вреди се наблюдават от приема на Псилиум?

Приемът на псилиум фибри, както и на цели семена, се смята за напълно безопасно. Но има случаи, когато някои хора развиват алергия към фибрите. Лекари смятат, че са застрашени най-вече хора, които работят в цехове или различни други производства, където има прахово замърсяване. 

Псилиум – Уникален природен лек! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™