Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard

Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard
Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard
Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard
32.50 лв
Код на продукта : Psyllium Seed Husk Powder 400 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.41 лв.


 
Бърза поръчка
Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard

Psyllium Seed Husk Прах 400 гр | Sanct Bernhard

 • Намалява апетита
 • Естествен пребиотик
 • Регулира честотата на изпражненията
 • В удобна форма на прах
 • Насърчава усещането за ситост
 • Подобрява чревната перисталтика
 • Високо съдържание на диетични фибри
 • Регулира кръвната захар
 • Ефективен в борбата срещу констипацията
 • Насърчава загубата на тегло
 • Намалява риска от инсулинова резистентност
 • Подкрепя функциите на храносмилателната система
 • Намалява нивото на „лошия“ LDL холестерол
 • Psyllium Seed Husk Прах 400 гр е на отлична цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Псилиум Фибри?

Псилиумът не само почиства червата и премахва холестерола, но е и идеален помощник при диета! Приет преди хранене, намалява чувството на глад, помагайки да се откажат честите хранения. И това е напълно натурален продукт.

Какво е псилиум (psyllium), знаят малко хора. Още през 80-те години на миналия век било известно, че е ефективен при запек, но наскоро изследователите са открили, че растението регулира холестерола в кръвта, понижава захарта, помага за справяне със затлъстяването, намалява глада, почиства организма, укрепва имунитета и премахва токсините от тялото. Може да се приема с вода или да се добавя към печива.

Този продукт има доста имена: най-разпространено е псилиум (psyllium), а също и ispaghula, ispaghol. Всъщност това са люспите на семената на растението, които на латински се наричат psyllium. Това е лечебно растение, чиято родина е Индия. Можете да срещнете псилиума под формата на прах, брашно, както и на капсули. Той няма свой специфичен вкус или аромат.

Отличителна черта на псилиума е, че почти изцяло (80-85%) се състои от фибри, от които около 70% са разтворими. За сравнение, популярните овесени и пшенични трици съдържат само 10-15% фибри, като само 5% от тях са разтворими. Фибрите при контакт с вода се превръщат в мек гел. Преминавайки през стомашно-чревния тракт, този гел обгръща стените му, предпазвайки ги от увреждане, инхибира усвояването на мазнините, а също така улавя и премахва натрупаните шлаки, токсини и други вещества, които не са необходими на организма. Това създава благоприятни условия за развитието на полезната чревна микрофлора. В същото време в псилиума практически няма усвоими въглехидрати. Този факт е значително негово предимство.

Осъществяването на естествената стомашно-чревна функция няма да е възможна при отсъствие на диетичните фибри. Диетичните фибри имат редица ползи за тялото, като помагат за детоксикацията, повишават защитата на организма, редуцират теглото, което ги прави полезни за всеки от нас! В тях не можем да открием нито едно от полезните вещества, които са ни известни. Освен това хранителните влакна дори не се разграждат и не се абсорбират от тялото! Въпреки това те са толкова важни, че диетолозите ги приравняват с протеини, мазнини и въглехидрати. Като хранителна добавка Psyllium Seed Husk Прах 400 гр на уникална цена от Sanct Bernhard осигурява важен компонент за поддържане на здравето – диетични фибри, които ще Ви гарантират здрава храносмилателна система и увеличена имунна защита на организма.

Как действа Псилиум Фибри на прах?

Псилиум Фибри 400 гр Прах с топ цена е хранителна добавка, която съдържа люспи от семена на Psyllium в прахообразна форма, които са богат източник на висококачествени диетични фибри, компонент, необходим за правилното функциониране на храносмилателната система.

Псилиумът се използва в диететиката и хранителните добавки поради положителното влияние върху храносмилателната система на люспите от семена на псилиум, които са богат източник на разтворими и неразтворими диетични фибри. Неговата редовна употреба повлиява положително профилактиката на заболявания на храносмилателната система, чревната перисталтика, сърдечно-съдовата система и намалява риска от инсулинова резистентност, тъй като понижава гликемичния индекс на храната.

Psyllium Seed Husk Powder 400g съдържа разтворими, силно хидрофилни полизахариди (включващи арабиноксилани, рамноза и галактуронова киселина), които след контакт с вода образуват желеобразно вещество от люспите. Семената от псилиум се използват в борбата срещу констипацията, но растението показва широк спектър от други ценни свойства.

Диетичните фибри (хемицелулозата) не се усвояват от човешкото тяло, но са необходими за правилното функциониране на цялата храносмилателна система. Повлияват положително чревната перисталтика, поради което намаляват риска от запек. Благодарение на способността си да набъбват те насърчават усещането за ситост след хранене, а неспособността на организма да ги усвоява забавя усвояването на хранителните вещества, което намалява гликемичния индекс на храната. Тези свойства правят хранителните фибри, съдържащи се и в състава на Psyllium Seed Husk Прах 400 гр, един от най-важните (за съжаление, често подценявани) фактори по пътя към намаляване на телесното тегло и поддържане на перфектна форма.

Отделно от това, диетичните фибри намаляват количествата на триглицеридите и холестерола в кръвта, така че влияят положително на здравето и функционирането на сърдечно-съдовата система, както и намаляват риска от заболявания. Хемицелулозата поддържа детоксикацията на телесната система и е перфектен пребиотик – насърчава развитието на естествена бактериална флора на червата.

Псилиум Фибри 400 гр Прах подкрепя и регулира функциите на храносмилателната система. Семената от псилиум са от съществено значение за профилактиката на храносмилателните проблеми и за поддържането на правилно функциониране на храносмилателната система. Диетичните фибри, в резултат на контакт с вода, увеличават обема си. В тази форма те достигат до дебелото черво и увеличават обема на изпражненията, което насърчава отстраняването на чревните отлагания и влияе положително на консистенцията и честотата на изпражненията. Запеците, освен че са причина за физически дискомфорт и неприятно подуване на корема, увеличават риска от заболявания на храносмилателния тракт.

Добавката от семена на Psyllium подпомага движението на изпражненията през червата, което води до отстраняване на токсичните странични продукти от храносмилателния тракт (амоняк или сероводород). Благодарение на тази способност Psyllium Seed Husk Powder 400g се препоръчва на хора, страдащи от повтарящи се запеци и диария. Псилиумът също облекчава болката, свързана с хемороиди, показва защитни ефекти, в случай на язва и раздразнения на храносмилателните пътища и червата (синдром на раздразненото черво).

Включвайки Псилиум Фибри 400 гр Прах на страхотна цена към хранителната си диета, Вие ще получите ценна подкрепа за намаляване на излишните килограми. Малко хора на диети за отслабване са наясно, че диетичните фибри могат да бъдат чудесна подкрепа за тях. За съжаление, в днешно време много хора консумират силно преработена храна, която е лишена от диетични фибри или техните количества са драстично намалени по време на производството им. Храната, бедна на този елемент, е много по-малко засищаща и преминава през храносмилателната система много бързо, което води до често чувство на глад. След това хапваме отново и така си осигуряваме хиляди ненужни калории.

Решението на този проблем е добавката Psyllium Seed Husk Прах 400 гр под формата на удобен прах, който лесно може да „прикриете“ в храната и да си осигурите оптимална доза диетични фибри по практически „невидим” начин. Семената от псилиум абсорбират вода и увеличават обема си така, че да се чувстваме заситени след хранене. Освен това те забавят храносмилането на цялото хранене (тъй като не се усвояват от тялото), поради което хранителните вещества се отделят бавно и постепенно в кръвта. Ето защо той намалява бързите скокове на кръвната захар и отделянето на инсулин, както и намалява усвояването на мазнини.

Горните свойства намаляват риска от инсулинова резистентност, което е честа причина за затлъстяването. Консумацията на големи количества въглехидрати води до повишаване на кръвната захар. За да възстанови нормалното си ниво, телесната система отделя хормон, инсулин, който транспортира захари и аминокиселини. Ако обаче освобождаването на инсулин е продължително и често, клетките стават резистентни към неговото действие, което води до инсулинова резистентност. В този случай по-малки количества въглехидрати се транспортират до мускулните клетки, за да се използват за енергийни цели, и те се натрупват под формата на мастна тъкан.

Псилиум Фибри Прах и съдържащите се в него диетични фибри забавят храносмилането на въглехидратите, което стабилизира повишаването на кръвната захар и отделянето на инсулин. Това намалява риска от инсулинова резистентност и натрупване на ненужна мастна тъкан.

Psyllium Seed Husk Powder 400g е естествен пребиотик и защита за чревната лигавица. Правилното функциониране на храносмилателната и имунната система зависи от състоянието на бактериалната флора. Пребиотиците включват всички хранителни вещества, които стимулират производството на живи бактерии в телесната система. Олигозахаридите, съдържащи се във вискозната гелообразуваща слуз, изолирана от люспите на Psyllium, са перфектна среда за култури на чревните бактерии. Наличието на Psyllium Seed Husk в червата осигурява перфектни условия за размножаване на бифидобактериите и млечнокиселите бактерии.

Ферментацията на полизахаридите оказва положително влияние върху производството на късоверижни мастни киселини (маслена, пропанова и оцетна киселини), които са естествен щит на чревната лигавица и намаляват гниенето. Маслената киселина също е основен източник на енергия за клетките от епителя на дебелото черво (колоноцити).

Включвайки Псилиум Фибри 400 гр Прах в хранителния си режим, той ще регулира нивото на холестерола в организма Ви. Смята се, че семената на псилиум намаляват „лошия“ LDL холестерол. Те влияят на чернодробния ензим 7-алфа-хидроксилаза, което усилва превръщането на холестерола в жлъчни киселини, както и повишават активността на ензима хидроксиметил-глутарил коензим А (HMG-CoA)-редуктаза, който е отговорен за регулирането на синтезирания холестерол. Благодарение на това добавките са част от профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

За да обобщим всичко, добавката Psyllium Seed Husk Прах 400 гр на невероятно изгодна цена от Sanct Bernhard е висококачествен източник на диетични фибри под формата на семена на Psyllium. Тя показва широк спектър от свойства, поддържащи храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Ефективно поддържа загубата на тегло и атлетичната форма. Продуктът е перфектен начин за допълване с диетични фибри, които са рядкост в голяма част от наличните в момента високо обработени храни.

Начин на употреба: Разтворете една чаена лъжичка (приблизително 5 гр) прах от люспи на семена от псилиум в 200 мл вода в шейкър от 1 до 3 пъти на ден. Уверете се, че прахът е добре разтворен. Изпийте веднага или след като оставите за кратко да набъбне. След това изпийте най-малко 200 мл вода, за да постигнете необходимия ефект. Може също да смесите сухия продукт заедно с мюсли.

Изчакайте най-малко един час между приема на лекарства и люспите на псилиум. Винаги пийте много течности след приемане на диетични фибри и не ги консумирайте в сухо състояние!

Дозировка: 5 гр

Дози в опаковка: 80

Състав в 1 доза (5 гр) Стойност %ПДД
Калорийно съдържание 41кДж (10 ккал) **
Мазнини 0,01 гр **
от които наситени мастни киселини 0,01 гр **
Въглехидрати 0,4 гр **
от които захари 0,01 гр **
Диетични фибри 4,0 гр **
от които разтворими фибри 2,7 гр **
от които неразтворими фибри 0,6 гр **
Протеини 0,1 гр **
Сол 0,01 гр **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: Не съдържа нищо друго освен 100 % чист прах от обвивките на псилиум.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™