Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Полезните свойства на фурмите

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Полезните свойства на фурмите


Фурмите са сладки и вкусни плодове, които се раждат от екзотични палми, отглеждани в сухи и горещи региони като Средния Изток и Калифорния. Те са много сладки и често се използват в различни десерти, освен това техните ползи са многобройни.

Кои са ползите от консумация на фурми?

Не покачват кръвната захар

Фурмите не покачват кръвната захар. Една от честите причини за избягване на приема на фурми е страхът, че те може да повишат кръвната захар. Една купичка фурми съдържа 110 грама въглехидрати и това далеч не е страшно, тъй като дневната консумация на въглехидрати трябва да е около 45% от общото количество приети калории (освен ако не спазваме ниско въглехидратен режим или режим с редуване на различно количество въглехидрати всеки ден). Въглехидратите са основен енергиен източник за организма. Всъщност фурмите имат изключителен състав: те съдържат захар, но всъщност са нискогликемична храна, която се препоръчва и за диабетици.

Безценен източник на фибри

Фурмите съдържат фибри, което е чудесна новина за желаещите отслабване и в същото време обичащите сладко. Само една фурма съдържа 1.6 гр. фибри, което прави около 6% от дневния препоръчителен прием. Фибрите намаляват нивата на „лошия” холестерол и предотвратяват натрупването на мазнини в проблемните области, заболявания на сърцето, както и рак на дебелото черво. Храносмилателната Ви система ще Ви бъде благодарна, ако консумирате добри нива от фибри ежедневно, тъй като по този начин ще функционира много по-добре. Фибрите са приятел и на всички, които се стремят към отслабване и поддържане на формата.

Намаляват нивата на триглицериди

Освен че намаляват нивата на лошия холестерол, фурмите намаляват и триглицеридните нива. Триглицеридите са друг вид мазнини, които се съдържат в кръвта и могат да причинят различни заболявания. Проучване показва, че консумацията на фурми може да намали нивата на триглицериди от 15 до 18%. Когато нивата на триглицериди са намалени, то организмът е по-малко склонен към: запушване на артериите, инфаркт и инсулт.

Високо съдържание на витамини и минерали

Когато добавяме фурми към ежедневието си, то ние се възползваме от техните значителни ползи. Фурмите съдържат витамини от групата В, като витамин В-6 води класацията. Витамините от групата В подпомагат метаболизма на храната и формирането на нови кръвни клетки.

Фурмите са основа за здравословни десерти.

Фурмите съдържат още витамин К и витамин А. Те са освен това много добър източник на редица минерали:

  • Калий
  • Мед
  • Манган
  • Магнезий
  • Калций
  • Фосфор
  • Желязо
  • Цинк

Което като цяло ги прави абсолютен първенец по минерално съдържание. Истината е, че по принцип тялото се нуждае от малки количества минерали, но недостигът само на един може да доведе до значителни проблеми. Редовният прием на фурми може да Ви помогне да си набавите значително количество минерали.

Фурмите са източник на редица витамини и минерали.

Фурмите са много добър източник на важния минерал калий. Тялото се нуждае от този минерал за нормалното си развитие, за синтеза на протеини и мускули и за метаболизма на въглехидратите, както и за поддържане на киселинно-основното равновесие в организма. Купичка фурми съдържа около 964 мг. калий, което е около 20,5% от препоръчителния дневен прием.

Много добър източник на магнезий

Сладките фурми са много добър източник и на важния минерал магнезий. Магнезият участва в огромно количество вътрешни процеси, сред които синтез на мускули и протеини, контрол на глюкозата в кръвта, мускулни и нервни функции и контрол на кръвното налягане. Мъжете, в зависимост от възрастта, се нуждаят от 400-420 мг. магнезий на ден, а жените – 310-320 мг., като нуждите с напредването на възрастта са по-големи. Също и бременните жени се нуждаят по-голям прием на магнезий на ден. Една купичка фурми осигурява 15-20% от необходимия дневен прием на важния минерал.

Полезните свойства на фурмите Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™