Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Билки и растения, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 2030 прегледа на този пост

Съдържание на Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека


Пау Д‘Арко – за самовъзстановяване и защита от болести

Пау Д'Арко придава енергия и подпомага самовъзстановяването на човек след боледуване или натоварване и стресИзстинали сте? Вземете Пау Д‘Арко. Това е удивително растение, което има страшно много достойнства: противомикробно, противопаразитно действие, противогъбично, противовъзпалително, противовирусно действие, антиракова активност. Най-често се използва в тези направления.

Пау Д‘Арко притежава обезболяващи, седативни, диуретични, хипотензивни свойства и се бори с повечето бактериални и вирусни инфекции. Съдържа много добре усвояващо се желязо и така премахва анемията при много хора.

Освен това подпомага доброто поглъщане на нутриентите и отделянето на шлаките, което е жизнено необходимо при лечението на всяка една болест.

Пау Д‘Арко дава на човек енергия, необходима му за самовъзстановяването му и за защитата му от болестите.

Растението е мощен тоник, който подобрява кръвотворението, повишавайки хемоглобина и количеството на еритроцитите. То укрепва естествената защита на организма и придава много жизненост. Подмладява тялото, като създава нови жизнени елементи и нови нормални клетки. Също така увеличава съпротивлението на организма и регулира всички негови функции. Влияе положително и върху нервната система и е детоксикатор от най-висок клас.

Пау Д'Арко подобрява състава на кръвта и помага при анемияПау Д‘Арко може да се използва както като профилактично, така и като лечебно средство при много соматични заболявания.

Може да се използва срещу бактериални инфекции, алергии, ревматизъм, гастрит, колит, простатит, възпаления на пикочно-половата система, анемия. Използването на Пау Д‘Арко може да е и във високи дози, тъй като е безопасно и може да се съчетава с всякакви лекарства.

Пау Д‘Арко може да се използва за профилактика, но в периода на простудите и грипа, или във всяка ситуация, когато вероятността от инфекциозно заболяване е голяма, е ефективен приемът и на капсули, и на горещ чай с мед. Може да се дава на деца над 2 години с плодово пюре.

Използването на Пау Д‘Арко осигурява здраве за имунната система, профилактика на простуда или грип, червата се поддържат в добро състояние, а освен това влияе положително при артрит, болки, локални или разпространени инфекции.

Какви са механизмите на действие на Пау Д‘Арко?

Пау Д‘Арко – противомикробно и противопаразитно средство

Пау Д'Арко помага срещу малария, гъбички, бактерииТези действия на растението включват потискането и разрушаването на грамположителните и киселиннообразуващите бактерии, гъбички, вируси и някои видове паразити.

В първите десетилетия на 20-ти век голямо внимание Пау Д‘Арко привлича с противомаларийното си действие. През 1948 година е публикувана статия, където се говори, че Н-факторите са най-обещаващите антималарийни средства, познати по онова време. Значителните противомикробни способности на Пау Д‘Арко се свързват с неговото имуномодулиращо действие.

Противогъбичното действие на Пау Д‘Арко

Много често Пау Д‘Арко се отбелязва като най-доброто средство в лечението на кандидоза и гъбична инфекция. Най-активните компоненти в растението за тяхното лечение са лапахол, Н-факторите и ксилодон. Към средата на 70-те години на миналия век списъкът на Н-факторите, които потискат развитието на Candida albucans, включва няколко десетки такива фактори.

Чаят от Пау Д'Арко има противогъбично действие и предпазва от инфекцииУвеличението на гъбичната инфекция и днес е свързано с увеличение използването на цитотоксични препарати, кортикостероиди, антибиотици и имуносупресанти. Затова използването на Н-факторите, които се намират в състава на Пау Д‘Арко, има основополагаща медицинска значимост. Интересно е, че гъбичната инфекция на нокътя може да бъде излекувана за две седмици, ако пръстите се потапят в чай от Пау Д‘Арко.

Пау Д‘Арко срещу възпаления

Противовъзпалителните и заздравяващите свойства на екстрактите от Пау Д‘Арко са доказани, когато са се използвали върху пациенти с цервицит и цервиковагинит, със заболявания, свързани с инфекции, химически отравяния и механични увреждания.

Екстрактите от Пау Д‘Арко се въвеждали вагинално, с помощта на напоени с тях памучни тампони, които се сменяли на всеки 24 часа. Лечението е било наистина високоефективно. А колко би се усилил ефектът, ако заедно с този начин на употреба на екстракта, се приема екстракт от Пау Д‘Арко перорално! Противовъзпалителното действие на това растение може да се прилага и за намаляване на болката, възпаленията и другите симптоми на артрит.

Пау Д‘Арко срещу вируси

Пау Д'Арко се бори срещу вируси като СПИН, херпес, какво и с простудатаПау Д‘Арко проявява силна активност срещу вирусите. Диапазонът на вирусите, които се унищожават с помощта на Пау Д‘Арко се простира от обикновена простуда до тези, които са отговорни за СПИН болестта. Доказано е активното потискане, унищожаване или стопиране развитието на такива крайно опасни вируси като вируса на херпес I и II тип, пелиовируси, висурите на везикуларен стоматит, миелобластоза, левкемия, саркомовируси. Много други вируси също се потискат от Н- и А-факторите в Пау Д‘Арко.

Един от Н-факторите, който се нарича бета, потиска работата на ензимите на вирусите, които отговарят за синтеза на ДНК и РНК. Освен това е инхибитор на ензима реверс (обратна) транскриптаза, която отговаря за връзката РНК-ДНК. Когато работата на тези ензими е потисната, вирусът не може да има възпроизводствена активност в клетката и по този начин не се възпроизвежда и не заразява други клетки.

Това потискане на работата на ензимите е отлична характеристика на веществата, които потискат активността на вирусите на СПИН и Епщайн-Бар. Ензимът е ключов момент в активността на ретровирусите. Тези вируси, известни и с името онковируси, предизвикват развитието на тежки случаи на рак. Бета-лапахол, извлечен от Пау Д‘Арко чрез проста обработка със сярна киселина, има необичайно мощно въздействие за инхибирането на обратната транскриптазата.

Противопаразитното действие на Пау Д‘Арко

Пау Д'Арко предпазва от онкологични заболявания, възпаления и паразитиКомпонентите в Пау Д‘Арко са се изучавали активно от гледна точка на способността им да въздействат на два доста неприятни паразити – Shistosoma manconi и Сruzi trypanosoma. Те са много разпространени в тропическите страни. Пау Д‘Арко е ефективно средство и срещу двете. След перорален прием лапахолът се отделя на повърхността на кожата чрез мастните жлези, действа като бариера по пътя на проникването на микроорганизмите във вътрешността, деактивира ги веднага след като попаднат върху кожата. И в същото време създава същата такава бариера върху лигавицата на стомашно-чревния тракт, като предотвратява проникването на паразитите. Механизмът на действие не е изучен докрай, но има данни за нарушения на клетъчното дишане, стимулиране на липидното окисляване и инхибиране на биосинтеза на ДНК-РНК в паразитите.

Пау Д‘Арко при рак

Пау Д‘Арко се е изучавало усилено като потенциално антираково средство. Бил въвлечен в изследванията и националният институт по рак, но от там захвърлили работата преди достигането на успешни резултати. Те спрели да изучават лапахола – само един от компонентите на Пау Д‘Арко, само като разбрали, че страничните му ефекти превишават потенциалното му лечебно въздействие и захвърлили проекта.

Практикуващият специалист, виждайки резултатите, естествено, започва да се отнася скептично към използването от отделения от растението компонент. Но при проведени изследвания е доказано, че цялото, а на разделеното на компоненти Пау Д‘Арко оказва клиническо противораково действие, без каквито и да е нежелани реакции.

Токсичен ли е Пау Д‘Арко?

 Докато без никакви съмнения Пау Д‘Арко проявява изразена токсичност по отношение към раковите клетки, вирусите, бактериите, гъбичките, паразитите и другите видове микроорганизми, растението няма никакви значими и незначими признаци на токсичност по отношение на здравите клетки в човешкия организъм. Основните отбелязани странични ефекти от действието му, свързани обикновено с изолираните компоненти на Пау Д‘Арко, се ограничават до гадене, антикоагуланантни действия, а при приемане на много големи дози – диария.

През 1981 година Пау Д‘Арко е признато за безопасно за здравето растение!

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™