-
Вашата количка е празна!
0
1098
Астаксантин - един ключов хранителен елемент, който помага в борбата с някои форми на стареене, особено тези, причинени от излагане на слънце. Този мощен антиоксидант от семейството на каротеноидите предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи, като неу..
0
2026
Може да сте опитали голямо разнообразие от видове тикви, но попадали ли сте на кабоча? Това е най-малко известният вид тиква, съдържаща много полезни елементи, ястия от които със сигурност трябва да заемат гордо място на Вашата маса. Тази тиква е изв..
0
3572
За всяко очно заболяване е необходимо да се яде храна, която лесно се усвоява в тялото ни. Най-добре е да се яде естествена храна, която не е минала термична обработка. Ежедневната диета на човек трябва да се състои от поне 60% от растителни продукти..
0
54493
Магданозът – ползи и вреди
Магданозът е удивителен зеленчук, известен още от времето на Адам. Използвали са го в Антична Гърция, но съвсем не с кулинарни цели. Традиционното днес растение гърците са го смятали за култово. То се е използвало за укр..
0
6666
Поради редица причини от нашето ежедневие като напрегнатата работа на компютър и постоянното използване на таблети, телефони, телeвизори, очите ни често са преуморени и раздразнени. Затова включването на подходящите хранителни добавки със сигурност м..
0
5147
Пролетта е време за нов старт, не само житейски, но и физически. За промяната в мисленето и храненето няма сезон, но все пак покачването на температурите е доста мотивиращо за доста хора. В този така богат на полезни храни сезон е добре да се въз..
0
4461
Витамин А са група от мастно-разтворими съединения, които могат да бъдат диференцирани в две категории, в зависимост от това дали източникът на храна е от животински или растителен произход: витамин A в храните от животински произход се нарича "загот..
0
6974
В тази статия ще дадем повече информация защо плодовете и зеленчуците са толкова важна част от хранителния режим при бременност и какво количество трябва да се консумира.
Заредени с основни хранителни вещества и пълни с фибри, плодовете и зеленчуцит..
0
3356
Зимата е сезон, през който са необходими по-внимателни и задълбочени грижи за кожата. Грешно е да се смята, че само през лятото кожата има нужда от защита заради излагането на слънце. През зимата, особено в планините, интензитетът на слънчевите лъчи ..
0
4572
През зимата включваме сухи подправки в менюто си и истината е, че трябва да го правим възможно най-често. Подправките не само че овкусяват храната и напитките ни, но и имат незаменими ползи за организма. Подправките са незаменим помощник срещу възпал..
0
4029
Морковите са с ниско съдържание на калории, имат високо хранително съдържание и са изключително вкусни. Прочетете повече за морковите тук.
1. Първото предназначение на морковите:
Хората първо са отглеждали моркови с медицинска цел за различни з..
0
4721
Авокадото е богато на важни витамини и хранителни вещества и освен това е невероятно вкусно. Има много начини да се яде авокадо. Някои го предпочитат такова, каквото си е, а други го прибавят към салатите си, трети пък си го правят на гуакамоле.
Гуа..
0
4482
Спанак
Спанакът е изключително здравословна и богата на хранителни вещества храна, която със сигурност трябва да включвате в ежедневното си меню. Спанакът е чудесен източник на желязо, фолиева киселина, хлорофил, витамин Е, магнезий, витамин А, фи..
0
5391
Какво знаем за морковите?
Морковът е кореноплоден зеленчук и идва от семейство Сенникоцветни. Изключително полезен е за организма, защото:
съдържа витамин С и провитамин А
има добър пикочогонен ефект
подпомага отлагането на бъбречни камъ..
0
5025
Един тропически плод, който е изключително вкусен, сладък и при това много полезен. Без проблем можете да го намерите на българския пазар. В края на 15-ти век Христофор Колумб опитва за пръв път папаята и от тогава и дава името “плодът на ангелите".
..