Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods NF1454

Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods NF1454
Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods NF1454
Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods NF1454
27.00 лв.
Код на продукта : Potassium Iodide 30 mg 60 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 1.35 лв.


 
Бърза поръчка
Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods NF1454

Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки | Now Foods

 • При болести на щитовидната жлеза, свързани с йодна недостатъчност
 • Срещу ендемична гуша
 • Помага при тиреотоксикоза
 • Против възпалителни заболявания на горните дихателни пътища
 • Защитава от радиоактивно въздействие
 • Муколитично средство
 • Влияе благоприятно при сифилис
 • Подобрява състоянието при ксеростомия
 • Калиев Йодид 30 мг 60 таблетки е на топ цена от Now Foods

Какво знаем за Potassium Iodide?

Kalii представлява безцветни или бели кубични кристали или бял ситно-кристален прах без аромат, със солено-горчив вкус, лесно разтворим във вода и спирт. Съдържанието на йод в 1 г Калий е 764 мг.

Като хранителна добавка Potassium Iodide 30 мг 60 таблетки от Now Foods на изгодна цена е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза–органът, който регулира работата на целия организъм. Йод се съдържа в много ограничено количество продукти, затова хората често страдат от неговия недостиг.

Калий е средство, което се прилага за профилактика на заболявания, свързани с дефицита на йод, а също и при други болести и патологични състояния. Често се използва и в качеството на противомикробен и антиатеросклеротичен препарат. Продуктът влияе върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, спира изработването на тиреотропния хормон, притежава муколитични и антисептични свойства.

Potassium предотвратява натрупването на радиоактивен йод в щитовидната жлеза и защитава организма от въздействието на радиация. Той бързо се абсорбира от стените на тънките черва, а след няколко часа активното вещество се разпределя в клетките на организма и се натрупва в неговите тъкани.

По такъв начин се възстановява липсата на йод в организма, а също така се възстановява нарушения синтез на тиреоидни хормони. Освен това Калиев Йодид облекчава отхрачването, намалява отлагането на липиди в артериите и способства за резорбцията на инфилтрати при болните от сифилис.

Как действа Potassium Iodide на таблетки?

Калий 30 мг 60 таблетки на Now Foods​ е антитиреоидно средство, съдържащо неорганичен йод, възстановяващо дефицита на йод. Освен това има муколитично, отхрачващо, противогъбично, радиопротекторно качества. Йодът, постъпващ в организма във физиологични количества, предотвратява развитието на ендемична гуша, свързана с недостига на йод в храната. Нормализира размерите на щитовидната жлеза при новородените, децата, юношите и възрастните пациенти.

Potassium по типа на обратна връзка инхибира синтеза и секрецията на тиреотропния хормон, вследствие на което се спира растежа на гуша. Може да нормализира нарушения заради дефицита на йод синтез на хормони на щитовидната жлеза-трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4), както и показателите на съотношението Т3 /Т4. При постъпването на йодиди в клетките на епитела на фоликула на щитовидната жлеза под влиянието на фермента йодид-пероксидаза (тиреопероксидаза), произтича окисляване на йода с образуване на елементарен йод, който се включва в молекулата на тирозина. При това една част от радикалите на тирозина в тиреоглобулина се йодира. Йодираните радикали на тирозина под въздействието на окислителните ферменти се кондензират в тиронини.

При дефицита на йод този процес се нарушава. Проявите на йододефицит са разнообразни-от гуша до кретенизъм. При нормално съдържание на йод в околната среда, под въздействието на излишък на йодиди( повече от 6 мг ежедневно), при хипертиреоза се спира биосинтеза на тиреоидни хормони.

Спира се и тяхното излизане от тиреоглобулина. По този начин се понижава чувствителността на щитовидната жлеза към тиреотропния хормон на хипофизата и се блокира неговата секреция. При пациенти с хипертиреоза бързо се предизвиква ремисия на симптомите.

В тази връзка големи дози Калий се прилага при предоперациона подготовка на болните за резекция на щитовидната жлеза за облекчаване на тиреоидектомия и при тиреотоксична криза. Антитиреоидният ефект на продукта не е стабилен- продължава едва 2–3 седмици и се използва за временно понижаване на функцията на щитовидната жлеза.

Отхрачващото действие на Potassium е свързано с това, че отделяйки се от бронхиалните мукозни жлези, предизвиква реактивна хиперемия на лигавицата, способства за втечняване на секрета. В това число в вследствие на увеличаването на съдържанието на вода в секрета, усилва функцията на цилиарния епител и повишава мукоцилиарния клирънс. Калий е ефективен при възловиден еритем и гъбични инфекции.

Той се разпределя във всички тъкани и течни среди на организма. В течение на 2 часа след абсорбацията се разпределя в между-клетъчното пространство, натрупва се в щитовидната жлеза, бъбреците, стомаха, млечните и слюнните жлези. Извежда се преимуществено от бъбреците, частично със секретите на слюнните, бронхиалните, потните и другите жлези. При достигане на равновесно състояние количеството на изведения йод е пропорционално на дневното постъпване на йод с храната.

 Още ползи при прием на Potassium:

 • Помага при бронхиална астма
 • При възпаления на слюнните жлези
 • Благоприятства при актиномикоза
 • Предотвратява рецидивиране на гуша след резекция на щитовидната жлеза
 • Бори се с гъбични заболявания
 • Помага при еритема нодозум
 • Срещу споротрихоза
 • Калиев Йодид 30 мг 60 таблетки от Now Foods​ на топ цена има отхрачващо действие
 • Използва се за нормализиране на артериалното налягане
 • Профилактика на йоден дефицит

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Според указанията на медицински специалист, само за еднодневна краткосрочна употреба: Възрастни и юноши, приемайте 3 таблетки; за деца от 4 до 12 години - по две таблетки; деца от 1 до 3 години - 1 таблетка.

Дозировка: 3 таблетки

Дози в опаковка: 20 таблетки

Състав в 1 доза (3 таблетки) Стойност %ПДД
Калиев йодид 90 мг **

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, стеаринова киселина, силиций.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Калиев йодид във формата, съдържаща се в този продукт, трябва да се приема само според указанията на медицински специалист. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако сте бременна/кърмите, приемате лекарства или ако имате медицинско състояние, преди да използвате този продукт! Не превишавайте препоръчителната доза! Само за краткосрочна употреба! Прекратете употребата, ако развиете подуване на слюнчените жлези, стомашно разстройство или кожен обрив! Не използвайте, ако имате чувствителност към йод, заболяване на щитовидната жлеза или ако приемате лекарства за лечение на хипертония или за щитовидна жлеза! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™