-
Вашата количка е празна!
0
1280
Каприловата киселина е средноверижна мастна киселина, която се среща естествено в кокосовото и палмовото масло, както и в млякото на бозайниците. През последните години интересът към нея се увеличи поради мощните ѝ антимикробни, противогъбични и прот..
0
1383
Общa информация
Бактериалната вагиноза причинява дискомфорт и болка във вагината. Това се случва, когато възникне дисбаланс в естествените бактериални нива. Балансираните нива помагат на вагината да остане здрава. Въпреки това, когато някои бактерии..
0
2744
През зимата е важно храната, която приемаме, да допринася за попълването и запазването на енергията, насища тялото ни с всички необходими хранителни вещества и ни затопля отвътре. Това трябва да са храни, предимно наситени с хранителни вещества, с ви..
0
4557
Пачули е символ на индийските принцеси, незаменим участник в древните сватбени церемонии. Маслото от пачули се използва в Индия от векове като афродизиак. Този уникален аромат е в състояние да предизвика най-силните емоции и да събуди чувственост във..
0
10128
Какво представлява дисбактериозата и как да се справим с нея вкъщи?
В тази статия ще разгледаме състоянието дисбактериоза, по какви симптоми можем да определим, че я има в организма ни и какви са народните методи за лечение на дисбактериоза в дома..
0
4154
Как се приемат антибиотици и пробиотици?
Трилиони бактерии (вид микроскопични организми) живеят в тялото ни. Повечето от тях са част от микробната флора на червата – полезни чревни микроорганизми, които унищожават провокиращите болести микроби, по..
0
38670
Какво представляват бактериалните инфекции и как да се борим с тях?
Ако в организма проникне бактериална инфекция, симптомите на патологичния процес приличат на признаците за интоксикация, изискват лечение със или без участието на антибиотици. Общ..
0
3799
По какво се различават пребиотиците от пробиотиците?
Хиляди години човечеството търси рецепта за борбата със старостта. И. И. Мечников, А. А. Богомолец и други учени по света са се занимавали с проблема със стареенето и удължаването на живота.
..
0
16046
Полезните качества на изварата
Изварата е един от най-ценните и вкусни кисело-млечни продукти. Тя събира свойствата на натуралното мляко и млечните бактерии в себе си. Може да се яде от хора от всяка възраст, което свидетелства за наситеността на ..
0
3168
В първата част на тази статия се запознахме с това каква мощ имат бактериите и как са свързани те със стреса. А как влияят те върху мозъка и неговото здравословно състояние? Прочетете по-долу.
Какви промени във функциите на мозъка се свързват с ми..
0
4653
Макар взаимодействието между главния ни мозък и червата ни се изучава много години, то е много по-сложно, отколкото по-рано се предполагаше. Оказва се, че нашият разум може до някаква степен да се контролира от бактериите в червата ни.
Каква влас..
0
7665
Забравете за лошия дъх с нашата домашна вода с канела
На всеки от нас му се е налагало да се бори с лошия дъх сутрин или през деня. На други се е случвало да търпят това в тяхната половинка, приятел или колега в офиса. Причините за лош дъх могат д..
0
6457
От-до за възпаленията!
Много бактериални, гъбични или вирусни инфекции, абсцеси, рани на различни тъкани и други нарушения на целостта на организма съпровождат възпалението. Това явление помага по-бързо да оздравеем, но често нанася и немалко вред..
0
19381
Вирусна или бактериална инфекция ни "бори"?
Ученическата скамейка с дългите уроци и строги учители я помнят много възрастни. Но малко хора могат да си спомнят поне 25% от целия материал, който се е преподавал в онези години. А понякога основните з..
0
6869
Всичко за антиоксиданта лактоферин – прием, дозировка, ползи и странични ефекти
Обща информация за лактоферина
Лактоферинът е протеин, открит в кравето мляко и кърмата. Коластрата е първото мляко, което се произвежда от организма на майката сле..