Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Дефицит на магнезий

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Витамини и минерали | Все още няма коментари. | 3703 прегледа на този пост

Съдържание на Дефицит на магнезий


Една от най-често срещаните причини за недостиг на магнезий са тютюнопушенето и алкохолът. При дефицит на този минерал могат да се появяват мускулни болки и затруднена физическа активност. Изследванията установяват, че при 13% от всички заболявания се наблюдава недостиг на магнезий.

Кога имаме недостиг на магнезий?

Магнезият играе много важна роля в различни функции на организма, за това при недостиг симптомите могат да варират значително.Магнезият играе много важна роля в различни функции на организма, затова при недостиг симптомите могат да варират значително. Някои от тях се изразяват в промени в нервната и мускулна функция, подобно на мускулна слабост, тремор и спазъм. Дефицит на магнезий в сърдечния мускул може да доведе до аритмия, нередовна контракция и повишаване на сърдечната честота.

Важна роля има магнезият в костната структура, затова една от причините за омекването и отслабването на костите може да бъде симптом на магнезиев дефицит. Други състояния, повлияни от магнезиев дефицит, са: главоболие; депресия; високи нива на кръвната захар; високо кръвно налягане; повишени мазнини в кръвта; припадъци; гадене; повръщане и липса на апетит.

Някои храни са изключително богати на магнезий, но е установено, че при разтварянето им във вода – бланширане, варене на пара или кипване – губят значителна част от количеството магнезий. При други храни обаче като бадеми и фъстъци е много малка загубата на магнезий при печене или преработка. Добре е да знаете, че антибиотиците също могат да бъдат виновни за липсата на магнезий във Вашето тяло.

Магнезият се препоръчва на хора, които спортуват активно.

Ролята на магнезия в нашето тяло:

Магнезий помага за здраво сърце

Магнезият е минерал, много важен за сърдечно-съдовата ни система, тъй като и помага да функционира правилно, освен това поддържа нормалния сърдечен ритъм и намалява възможността да се появят аритмии. Заедно с всички други ползи за организма, магнезият действа и съдоразширяващо и помага за намаляване на артериалното кръвно налягане.

Бадемите и фъстъците съдържат много голямо количество магнезий.Магнезий поддържа мускулите

При обилно потене е доказано, че се отделя значително количество магнезий, а липсата му може да доведе до болезнени и не много приятни схващания на мускулите. Това е и причината магнезият да се препоръчва на хора, които спортуват активно, и на такива, които се занимават с тежка физическа работа.

Магнезият подобрява тонуса и настроението

Голяма част от хората страдат от магнезиев дефицит, а резултатите от проучванията: средният недостиг на магнезий дневно е около 100 мг. Как магнезият подобрява настроението, вижте тук.
Част от симптомите при недостиг на магнезий са: раздразнителност, умора и нарушен сън.

Магнезият укрепва нервната система

Главната роля на магнезия в нашето тяло е да поддържа и балансира нервната система. Магнезият много помага на организма при стрес и нервно напрежение и затова е наричан още „антистресов” микроелемент. Работата му е да осигурява нормалната нервно-мускулна проводимост и да подпомага енергийния обмен. И затова част от симптомите при недостиг на магнезий са: раздразнителност, умора и нарушен сън.

Дефицит на магнезий Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™