Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

COVID-19 (Коронавирус) – Какво наистина помага за превенция?

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на COVID-19 (Коронавирус) – Какво наистина помага за превенция?


Коронавирус – често задавани въпроси

Може ли ултравиолетова дезинфекционна лампа да убие новия коронавирус?

УВ-лампите не помагат за дезинфекция на ръцете, а термичните лампи откриват заразени с коронавирус само при наличието на треска.UV лампите не трябва да се използват за стерилизиране на ръце или други области на кожата, тъй като UV лъчението може да причини дразнене на кожата.

Колко ефективни са термичните скенери за откриване на хора, заразени с новия коронавирус?

Термичните скенери са ефективни при откриване на хора, които са развили треска (т.е. имат по-висока от нормалната телесна температура) поради инфекция с новия коронавирус. Те обаче не могат да открият хора, които са заразени, но все още не са болни от треска. Това е така, защото отнема между 2 и 10 дни, преди хората, които са заразени, да се разболеят и да развият треска.

Може ли пръскането с алкохол или хлор по цялото тяло да убие новия коронавирус?

Не. Разпръскването на алкохол или хлор по цялото тяло няма да убие вируси, които вече са навлезли в тялото Ви. Разпръскването на такива вещества може да бъде вредно за дрехи или лигавици (т.е. очи, уста). Имайте предвид, че както алкохолът, така и хлорът могат да бъдат полезни за дезинфекция на повърхности, но те трябва да се използват при подходящи препоръки.

Ваксините срещу пневмония предпазват ли ви от новия коронавирус?

Не. Ваксините срещу пневмония, като пневмококова ваксина и ваксина срещу грип, срещу хемофилус тип B (Hib), не осигуряват защита срещу новия коронавирус. Вирусът е толкова нов и различен, че се нуждае от собствена ваксина. Изследователите се опитват да разработят ваксина срещу 2019-nCoV и СЗО подкрепя техните усилия.

Може ли редовното изплакване на носа с физиологичен разтвор да предотврати заразяване с новия коронавирус?

Предпазни мерки при коронавирус е миенето на ръцете и добра респираторна хигиена.Не. Няма доказателства, че редовното изплакване на носа с физиологичен разтвор е защитавало хората от инфекция с новия коронавирус. Има някои ограничени доказателства, че редовното изплакване на носа с физиологичен разтвор може да помогне на хората да се възстановят по-бързо от обикновената настинка. Редовното изплакване на носа обаче не е показано, че предотвратява респираторните инфекции.

Новият коронавирус влияе ли на по-възрастните хора или по-младите хора също са податливи?

Хората от всички възрасти могат да бъдат заразени от новия коронавирус (2019-nCoV). Възрастните хора и хората с предишни медицински състояния (като астма, диабет, сърдечни заболявания) изглежда са по-уязвими от това да се разболеят тежко от вируса. СЗО съветва хората от всички възрасти да предприемат стъпки, за да се предпазят от вируса, например като спазват добра хигиена на ръцете и добра респираторна хигиена.

Ефикасни ли са антибиотиците за предотвратяване и лечение на новия коронавирус?

Не, антибиотиците не действат срещу вируси, а само срещу бактерии. Новият коронавирус (2019-nCoV) е вирус и следователно антибиотиците не трябва да се използват като средство за превенция или лечение. Ако обаче сте хоспитализирани за 2019-nCoV, може да получите антибиотици, тъй като е възможна бактериална ко-инфекция.

Има ли специфични лекарства за предотвратяване или лечение на новия коронавирус?

Към днешна дата не се препоръчва специфично лекарство за превенция или лечение на новия коронавирус (2019-nCoV). Въпреки това заразените с вируса трябва да получат подходящи грижи за облекчаване и лечение на симптоми, а тези с тежко заболяване трябва да получат оптимизирани поддържащи грижи.

Изграждането на силна имунна система е Вашата най-добра защита срещу инфекциозни заболявания. Имунното Ви здраве зависи от начина на живот. Подкрепяйки естествената способност на тялото Ви да се защитава от патогени, Вие ще имате устойчивост не само на настинки и грип, но и на други инфекциозни заболявания.

Коронавирусът все още има много неизвестни и никой от нас не може напълно да елиминира риска от заразяване с COVID-19. Но едно нещо, което можем да направим, е да се храним максимално здравословно и да приемаме допълнително витамини, минерали и полезни вещества.

Какво помага за превенция и облекчаване на симптомите на коронавирус?

Ако се заразим с COVID-19, имунната ни система е отговорна за борбата с нея. Микронутриентите, необходими за борба с инфекцията, включват витамини А, В, С, D и Е, както и минералите желязо, селен и цинк.

1. Витамин A

Витамин А поддържа структурата на клетките в кожата, дихателните пътища и червата. Те представляват бариера и са първата линия на защита на тялото Ви. Нуждаем се от витамин А, за да помогнем на тялото да произведе антитела, които неутрализират патогените, които причиняват инфекция.

2. Витамини В комплекс

Какво да използвате за защита от новия коронавирус COVID-19 - витамини, цинк, селен, желязо.Витамините от групата В, по-специално B6, B9 и B12, допринасят за първия отговор на организма Ви, след като е разпознал патоген. Те правят това, като влияят върху производството и дейността на клетките на „природния убиец“. Естествените клетки-убийци работят, като причиняват заразени клетки да "имплодират", процес, наречен апоптоза.

3. Витамини C и E

Когато тялото Ви се бори с инфекция, то изпитва оксидативен стрес. Оксидативният стрес води до производството на свободни радикали, които могат да пробият клетъчните стени и могат да изострят възпалението. Витамин С и витамин Е помагат за защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин С също помага за почистването на тази клетъчна каша, като произвежда специализирани клетки за изграждане на имунен отговор, включително неутрофили, лимфоцити и фагоцити.

4. Витамин D

Някои имунни клетки се нуждаят от витамин D, за да помогнат за унищожаване на патогените, които причиняват инфекция. Въпреки че излагането на слънце позволява на организма да произвежда витамин D, невинаги това е достатъчно и често се налага приемането на Витамин D като допълнителна добавка. Хората с дефицит на витамин D със сигурност се нуждаят от добавки. Преглед на 25 проучвания, относно добавки с витамин D, установява, че редовният му прием може да помогне за предпазване от остри респираторни инфекции, особено сред хора с дефицит.

5. Желязо, Цинк, Селен

Нуждаем се от желязо, цинк и селен за растеж на имунните клетки, наред с други функции. Желязото помага за убиване на патогени, като увеличава броя на свободните радикали, които могат да ги унищожат. То също така регулира ензимните реакции, важни за имунните клетки за разпознаване и насочване на патогени. Цинкът помага да се поддържа целостта на кожата и лигавиците. Цинкът и селенът също действат като антиоксиданти, като помагат да се отстранят някои от щетите, причинени от оксидативния стрес.

Колкото е възможно повече, съсредоточете се върху яденето на различни храни в рамките на всяка от основните групи храни, за да увеличите приема на витамини и минерали. Бременните жени, някои хора с хронични здравословни състояния и хората на много рестриктивни диети може да се нуждаят от специфични добавки. Говорете с Вашия лекар, кои са най-добрите хранителни добавки за Вашия случай.

А освен диетата има и други мерки, които можете да предприемете, за да останете максимално здрави пред коронавируса. Спрете пушенето, за да подобрите способността на белите дробове да се борят с инфекцията, изпълнявайте упражнения с умерена интензивност като бързо ходене, спете повече, практикувайте социално дистанциране и мийте редовно ръцете си със сапун.

Черен кимион (NIGELLA SATIVA)

Масло от Черен Кимион помага на организма да се защити от вирусите, намалява интензивността на симптомите и повишава имунитета.В древни цивилизации като Римската империя черният кимион се е наричал „панацея“, което буквално означава „лекува всичко“. Това обяснява широкото му използване в Рим. Черният кимион е богат на хранителни вещества като протеин, витамин В1, витамин В2, витамин В3, калций и желязо. Египтяните използвали черен кимион след хранене, за да подпомогнат храносмилането или разстроен стомах. Освен за болки в стомаха, той се използва и за лечение на инфекции, настинка, зъбоболи и мигрена. Проучванията показват, че повечето пъти заболяването се причинява от небалансирана имунна система. Компоненти като Найгелон и Тимохинон в черния кимион помагат за борба с болестите, като увеличават производството на имунни клетки в организма. Маслото от черен кимион помага за увеличаване на дишането и за намаляване на кръвното налягане.

Някои от ключовите ползи на черния кимион за здравето са споменати по-долу:

  • Използва се за лечение на заболявания, свързани с дихателната система, кръвоносната и имунната система, стомаха и червата, бъбреците и дори черния дроб.
  • Известно е, че семената са ефективни в борбата с паразитни инфекции, астма, бронхит, ревматизъм и симптоми на настинка.
  • Маслото от семена от черен кимион успокоява нервната система, потушава коликите, стимулира отделянето на урина, помага срещу коклюш и подобрява храносмилането.
  • Маслото от черен кимион насърчава производството на костен мозък и клетки на имунната система, увеличава производството на интерферон, защитава нормалните клетки от вредното въздействие на вирусни заболявания, унищожава туморните клетки и увеличава броя на произвеждащите В-клетки антитела.
  • Съдържа мощни полови хормони, стимуланти, храносмилателни ензими, антиациди и успокоителни; всички те помагат за засилване на имунната система и предотвратяване на заболявания.
  • Приемането на Черен кимион на капсули води до добро здраве и силен имунитет към заболявания. Също така помага за укрепване на косата, както и ноктите.

Ние от БиоМол Ви предлагаме Масло от Черен дроб в борбата с всички вируси (както за превенция, така и за намаляване на симптоматиката им). ВИЖТЕ >>> МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН НА КАПСУЛИ

COVID-19 (Коронавирус) – Какво наистина помага за превенция? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™