Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Антиоксиданти – Мелатонин

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 3119 прегледа на този пост

Съдържание на Антиоксиданти – Мелатонин


Какво представлява Мелатонин?

Melatonin е мощен антиоксидант, който действа вътре в самата клетка. Мелатонин е хормон, който присъства в почти всеки организъм, като започнем от водораслите до човека. Мощен антиоксидант, който действа вътре в самата клетка. Неговите нива се променят ежедневно. Синтезира се в аминокиселината триптофан чрез синтезиране на серотонин. Произвежда се в епифизата. Мелатонинът се появява в кръвта нощно време, като през деня той пак изчезва. За определяне на биологичния ритъм човешкият живот има нужда от мелатонин, чрез който се регулира работата на повечето системи и органи в тялото.

Нивата му са различни при възрастните и при младите. С напредване на възрастта циркадните системи в тялото се „развалят“, както и хормоните. Когато остаряваме, нивата на мелатонин се понижават. Разбира се, това има и своите последици за организма. Най-вече влияе отрицателно на цикъла сън-бодрост. Мелатонинът може да понижи умората и дезориентацията.

Как действа Мелатонин върху човека?

Мелатонинът има способността да регулира съня и да го нормализира, също така да синхронизира биоритмите в организма

Мелатонинът има способността да регулира съня и да го нормализира, също така да синхронизира биоритмите в организма. Този ритъм е строго индивидуален при всеки. Той може да бъде нарушен, когато налице има нарушена мелатонинова секреция. Когато обаче мелатонинът е в нормални количества, той може да намали телесната температура и по този начин да понижи и консумацията на енергия. Увеличава се регенерацията на клетките, които са неактивни по време на съня. Мелатонинът може да деактивира свободните радикали в организма, които са изключителна заплаха за него. Регулира холестерола, подсилва имунната система и може да предпазва организма от някои видове рак. Има благоприятно действие при менопауза, понижава депресията и помага при тревожност. Мелатонин увеличава защитните сили на тялото и може да потисне стреса.

При допълнителен прием на мелатонин може да скъси времето на заспиване. Използва се още за по-лесна адаптация към различните смени на часовете. Може да помогне при определяне на менструацията и нейната продължителност. Подобрява настроението и забавя процесите на стареене.

Направени са и някои изследвания, които показват, че нивото на мелатонин е свързано с процеса на стареене. Неговото количество е най-голямо през пубертета. С напредване на възрастта то започва да се понижава. Това обяснява защо възрастните страдат от нарушения на съня.

Антиоксиданти – Мелатонин Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™