Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Антиоксиданти – Лактоферин

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 4007 прегледа на този пост

Съдържание на Антиоксиданти – Лактоферин


Всичко за антиоксиданта лактоферин – прием, дозировка, ползи и странични ефекти

Обща информация за лактоферина

Лактоферинът е протеин, открит в кравето мляко и кърмата. Коластрата е първото мляко, което се произвежда от организма на майката след раждането на бебето. Тя съдържа високи нива на лактоферин, количество около седем пъти по-голямо от това, в произвежданото по-късно майчино мляко. Лактоферинът се намира също в човешките течности в очите, носа, дихателните пътища и червата. Лактоферинът се използва като лекарство.

Някои хора се притесняват да не се заразят от болестта "луда крава" от лечебния лактоферин, взет от крави, но този риск обикновено се смята за много малък.

Лактоферинът е протеин, открит в кравето мляко и кърматаЛактоферинът се използва за лечение на стомашни и чревни язви, диария и хепатит С. Той се използва като антиоксидант и за предпазване от бактериални и вирусни инфекции. Други приложения включват: стимулиране на имунната система, предотвратяване на тъканни увреждания, свързани със стареенето, стимулиране на полезните чревни бактерии, предотвратяване на рак и регулиране на начина, по който тялото преработва желязо.

Някои изследователи предполагат, че лактоферинът може да играе роля при решаването на глобални здравни проблеми като недостиг на желязо и тежка диария.

В промишленото селско стопанство лактоферинът се използва за унищожаване на бактериите при месопреработката.

Как работи лактоферинът?

Лактоферин помага да се регулира абсорбцията на желязо в червата и доставянето на желязо в клетките.

Също така изглежда, че предпазва от бактериална инфекция, вероятно чрез предотвратяване на растежа на бактериите, като ги лишава от основни хранителни вещества или убива бактерии като унищожава клетъчните им стени. Лактоферинът, съдържащ се в майчиното мляко, помага да се предпазят кърмачетата от бактериални инфекции.

В допълнение към бактериалните инфекции, лактоферинът изглежда е активен срещу инфекции, причинени от някои вируси и гъбички.

Лактоферин помага да се регулира абсорбцията на желязо в червата.Лактоферинът също така изглежда е свързан с регулирането на функцията на костния мозък (миелопея) и подкрепя имунната система на организма.

Ползи от приема на лактоферин

Приемът на лактоферин е ефективно средство за справяне със следните състояния:

  • Хепатит С. Някои пациенти с хепатит С изглежда реагират на лактоферин. Дози от 1,8 или 3,6 грама на ден лактоферин са необходими за подобряване състоянието на пациента. По-ниските дози изглежда не работят.
  • Бактериална инфекция, причиняваща язва. Съществуват противоречиви изследвания за ефективността на добавките лактоферин от крави за стандартни язви. Някои проучвания показват, че лактоферинът от говеда подобрява ефективността на някои лекарства с рецепта. Други проучвания не установяват полза.
  • Стимулиране на имунната система.
  • Предотвратяване на щети, свързани със стареенето.
  • Осигуряване на полезни бактерии в червата.
  • Регулира усвояването на желязо.
  • Борба с бактерии и вируси (антибактериален и антивирусен агент).
  • Използва се като антиоксидант.

Странични ефекти от приема на лактоферин

Лактоферинът е безопасен за бременни и кърмещи жени.Лактоферинът е безопасен в количествата, консумирани чрез храната. Приемът на по-високи количества лактоферин от краве мляко също може да бъде безопасно до една година. При предозиране лактоферинът може да причини диария. При много високи дози са докладвани кожен обрив, загуба на апетит, умора, втрисане и запек.

Специални предпазни мерки и предупреждения относно приема на лактоферин

Бременност и кърмене: Лактоферинът е безопасен за бременни и кърмещи жени. Но по-големите лекарствени количества трябва да се избягват.

Взаимодействие на лактоферина с лекарства

Понастоящем нямаме информация за взаимодействия на лактоферин с лекарствени продукти.

Дозировка на лактоферин

Следните дози са проучени в научните изследвания:

За лечение на хепатит С: 1,8 до 3,6 грама лактоферин от краве мляко (говежди лактоферин) на ден.

Антиоксиданти – Лактоферин Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™