Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

За водата и бременността... и кърменето

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Бременност и раждане, Всичко за бебето и детето | Все още няма коментари. | 1070 прегледа на този пост

Защо водата е важна по време на бременността... и за кърменето

Очакването и появата на нов живот безспорно са едни от най-трепетните етапи в живота на всеки човек. Заедно с щастливите емоции обаче се появява и отговорността. Днешните родители имат достъп до информация и често са добре осведомени относно многобройните въпроси, свързани със здравето и отглеждането на малчуганите.

Защо да пием много вода по време на бременността и в кърмаческия периодДобре знаем, че водата е задължителен елемент от здравословния начин на жи​вот. А ето каква е ролята и по време на важния период на бременността и кърменето.

Храните се здравословно по време на бременност, за да сте сигурни, че до детето Ви ще достигнат всички необходими полезни вещества? А знаете ли, че за целта храната не е достатъчна. Благодарение на достатъчната консумация на вода, ценните вещества от храната успяват да достигат до бебето, затова Ви препоръчваме да следите ежедневния си прием на вода и да се стремите той да достига поне два литра. Изградете си навик за пиене на вода – често, по няколко глътки – а по този начин всички витамини и минерали от здравословното Ви меню ще достигнат до детето по кръвните клетки до плацентата.

Водата също е верен помощник и на бъдещата майка, тъй като предотвратява появата на бъбречни инфекции, подуването и намалява задържането на течности в тялото. В моментит,е когато кръвното Ви падне или Ви се завие свят, шише вода под ръка може бързо и ефективно да реши проблема – няколко глътки вода ще Ви помогнат да се почувствате отново добре. Наслаждавайте се на бременността и се чувствайте свежа и хидратирана с помощта на водата.

Що се отнася до кърменето, водата отново е много важен елемент от ежедневието на майката. По време на кърмене бебето стимулира нервни импулси, които достигат до мозъка на кърмачката и предизвикват у нея силно усещане за жажда. Този естествен процес в организма има ролята да ни подсеща, че по време на кърмаческия период се нуждаем от допълнително количество вода. Да не забравяме, че близо 90% от кърмата всъщност е вода, а за да бъде тя пълноценна, трябва да пиете над два литра и половина вода всеки ден. За да сте сигурни, че сте добре хидратирани, пийте по чаша вода преди всяко кърмете, често през деня се сещайте да отпиете по няколко глътки вода, а към хранителния си режим добавете храни, багати на вода.

Не подценявайте силата на водата! Тя е верен спътник в създаването и отглеждането на нов живот.

За водата и бременността... и кърменето Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™