Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Серапептаза - ензимът, от който се нуждае тялото Ви

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Серапептаза - ензимът, от който се нуждае тялото Ви


Какво знаем за Серапептазата?

Серапептазата е химично вещество, взето от копринената буба. Този продукт е често използван (Takeda Chemical Industries) в Япония и Европа. В САЩ серапептазата е класифицирана като хранителна добавка.

Ензимът Серапептаза е получен от Serratia E-15 - чревна бактерия, която копринената буба използва, за да разтвори пашкула си, след като се превърне в молец. Смята се, че серапептазата оказва противовъзпалително действие за намаляване на болката и подуването, най-вече на горните дихателни пътища. Серапептаза може да се използва още при болезнени състояния, включително болки в гърба, остеоартрит, ревматоиден артрит, остеопороза, фибромиалгия, синдром на тунелния тунел, мигренозно главоболие и главоболие при напрежение.

Учените казват, че Серапептаза ензим действа най-ефективно при състояния, които включват болка и подуване (възпаление), включително синузит, ларингит, възпалено гърло, ушни инфекции, подуване след операция, подуване на вена с образуване на кръвен съсирек (тромбофлебит) и възпалително заболяване на червата, включително улцерозен колит и болест на Crohn.

Някои хора приемат серапептаза за сърдечни заболявания и „втвърдяване на артериите“ (атеросклероза). Жените го използват при неракови бучки на гърдите (фиброкистозна болест на гърдата), а кърмещите майки го използват при болки в гърдите, причинени от прекалената лактация.  

Серапептазата е един от трудолюбивите ензими на тялото Ви, който може да Ви помогне да се почувствате по-добре и да останете здрави. Серапептазата е отговорна за разграждането на протеините до аминокиселини, което задейства началото на процесите в тялото Ви. Освен това има и най-страхотната история за произхода, на която и да е добавка - прочетете, за да научите повече.

Интересни факти за Серапептазата:

Серапептазата, известна като ензим на пеперуда, Е-15 или ензим на копринената буба е протеолитичен ензим или ензим за разграждане на протеини, изолиран от микроби, които са местни за храносмилателната система на копринената буба. Тези микроби произвеждат ензим, който е достатъчно силен, за да разгражда черничевите листа, единствената храна, с която копринените буби се хранят. Този ензим помага на ларвите на копринените буби да изграждат копринените си пашкули за възможно най-кратко време. Серапептазата е много силен биологичен противовъзпалителен медиатор.

Допълнителната форма на серапептаза идва от Serratia, биоактивна група бактерии, която еволюира от процеса, който позволява на копринената буба да стане молец. Serratia са от съществено значение за оцеляването на копринената буба. След като изтъка копринен пашкул и започне да се трансформира в молец, коприненият червей освобождава бактериите Serratia от червата си. Serratia произвеждат серапептаза. Тъй като този ензим се храни чрез протеини, той разтваря копринения пашкул, отваряйки го за появата на копринената пеперуда.

Как работи хранителната добавка Серапептазата

Серапептаза може да помогне за намаляване на възпалението и лигавицата.Серапептазата е ензим, който кара протеините да се разграждат много по-бързо. Това може да помогне за намаляване на възпалението и лигавицата.

Ензимите са съединения, които контролират скоростта, с която се случват жизнените процеси на тялото Ви. Например, започвайки от устата ни и през целия ни стомах и панкреас, ензимите работят, като разграждат захарите, мазнините и протеините, които ядем, до по-малки микрочастици, които тялото ни може да усвои.

Но ензимите не само усвояват храната Ви. Ензимите са от съществено значение за заздравяването, защитата от бактерии, поддържането на възпалението под контрол и поддържането на тялото Ви в най-добра форма.

Вашето тяло естествено произвежда серапептаза. Можете също така да приемате серапептаза като хранителна добавка, обикновено под формата на капсули. Този ензим разгражда плътни протеини, които повечето други ензими не могат да докоснат. Например, серапептазата е единствено отговорна за разграждането на фибрин, особено жилав протеин, който се натрупва в белези.

Ползите от приема на Серапептаза:

Убива бактериите и насърчава зарастването на рани

Благодарение на своите казеинолитични свойства, серапептазата може да помогне за контролиране на вредните бактерии и за предотвратяване на инфекции. Доказано е, че серапептазата подпомага заздравяването и почистването на рани. Ако се нараните, серапептазата може да Ви помогне да се възстановите по-бързо. Serrapeptase намалява подуването след операция и наранявания, ускорявайки възстановяването на тъканите.

Показано е също, че този ензим възстановява изгаряния и травми на кожата. Полезно е за насърчаване на възстановяването от инфекции и наранявания, защото е доказано, че: намаляване на подуването намаляват образуването на белези намаляване на излишната слуз разграждат излишните протеини намаляване на пропускливостта на капилярите (малки кръвоносни съдове) контролирайте хистаминовите отговори контролирайте температурата на кожата и улесняват усвояването на разложените продукти чрез кръвта и лимфната система

Освен това е установено, че сератиопептидазата засилва активността на няколко антибиотици, които имат широко приложение при наличието на инфекции. Те включват видовете, наречени ампицилин, циклацилин, цефалексин, миноциклин и цефотиам.

Въпреки че антибиотиците убиват полезните Ви чревни бактерии, понякога антибиотиците наистина са най-добрият начин на действие. Серапептазата помага на антибиотиците да бъдат по-ефективни. Той отслабва биофилмите около устойчиви на антибиотици бактерии, което ги прави по-податливи на антибиотици. 

Ензимът серапептаза изпълнява куп жизненоважни задачи. Той може да Ви помогне да се възстановите по-бързо, да разградите тъканите на белезите и да се преборите с възпалението.

Облекчава болката

Серапептазата също намалява възпалението, вероятно защото разрежда течностите, така че те могат да се оттичат по-лесно от възпалените области и предотвратяват прекомерното натрупване на протеини.В малко, но интересно проучване е доказано, че серапептазата инхибира съединенията, предизвикващи болка. Изглежда, че серапептазата е оказала положителен ефект върху възпалителните състояния в ухото, носа и гърлото. В сравнение с тези в контролната група, пациентите съобщават за намаляване на болката и в действителност при производството на слуз.

Бори се с възпалението

Серапептазата също намалява възпалението, вероятно защото разрежда течностите, така че те могат да се оттичат по-лесно от възпалените области и предотвратяват прекомерното натрупване на протеини. В малко мащабно проучване на хора с хронично подуване на краката, серапептазата ефективно намалява техния оток, болка и спазми.

Дишате по-лесно

Ако имате настинка и носът Ви е запушен, серапептазата може да помогне. Serrapeptase улеснява прочистването на носа, когато сте болни, тъй като разгражда протеините в слузта и прави слузта по-тънка.

Помага при респираторни инфекции

Serrapeptase се използва в комбинация с други лекарства когато са налични инфекции като синузит и бронхит. Това се дължи най-вече на способността му да изтънява и мобилизира излишната слуз и течности от тялото. Той също така поддържа лимфен дренаж и контролира възпалителните реакции. Някои изследвания са установили, че серапептазата може да намали натрупването на неутрофили. Неутрофилите са бели кръвни клетки, освободени от имунната система в отговор на инфекция. Прекомерното натрупване на неутрофили в белите дробове може да уплътни слузта и да влоши симптомите, засягащи ушите, носа и гърлото.

Действа противовъзпалително

Възпалението е доста важна тема! Това е виновникът за състояния като артрит, синдром на карпалния тунел и травма ... Причината това да е от значение е, че серапептазата често се приема като добавка за намаляване на възпалението. Проучванията показват, че намалява болката, подуването и спазмите на челюстта след стоматологични процедури като екстракция на зъб мъдрост. Други тестове предполагат, че серапептазата има по-големи ползи, но едно от тях може да направи антибиотиците по-ефективни ...

Лекарствените взаимодействия на серапептаза и взаимодействията с добавки включват:

Рибеното масло малко или много разрежда кръвта, както и серапептазата. Приема на двете добавки заедно не е непременно опасна, но в някои случаи могат да бъдат.

Рибено масло: Рибеното масло малко или много разрежда кръвта, както и серапептазата. Приема на двете добавки заедно не е непременно опасна, но в някои случаи могат да бъдат. Определено говорете с Вашия лекар за комбинацията от тези две хранителни добавки.

Аспирин: Аспиринът е по-мощен разредител на кръвта. Не приемайте заедно аспирин и серапептаза.

Клопидогрел, варфарин и други разредители за кръвта по лекарско предписание: Същото, както по-горе - ако приемате някакъв вид антикоагуланти, не добавяйте и серапептаза. Не се препоръчва употребата на серапептаза и всичко, което разрежда кръвта Ви едновременно. Това може да доведе до проблеми със съсирването. Кървенето може да излезе извън контрол и можете да развиете спонтанни синини или кървене от носа.

Моля имайте предвид, че това не е медицински съвет. Задължително говорете с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси или притеснения относно приема на серапептаза.

Преди да добавите нова добавка към Вашата рутина, консултирайте се с Вашия лекар дали има някакви взаимодействия с лекарствата, които приемате в момента.

Серапептаза - ензимът, от който се нуждае тялото Ви Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™