Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Плюсове и минуси на кленовия сироп

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Храни и напитки, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 2173 прегледа на този пост

Съдържание на Плюсове и минуси на кленовия сироп


Кленовият сироп е алтернативен подсладител точно като меда и се използва от доста време.Кленовият сироп е алтернативен подсладител точно като меда и се използва от доста време. Добиването на този сироп от дървото клен отдавна се практикува от коренното население на Северна Америка. Впоследствие европейците се запознават със сладката течност и започват също да добиват кленов сироп.

Голяма част от кленовия сироп е органичен, в смисъл, че няма нужда да се използват нефтохимически торове и пестициди за поддържането на зрелите кленови дървета. Разбира се, тези, които се занимават с биологично земеделие, следва стриктно да се придържат към насоките, определени от съответните агенции за сертифициране. Това може да включва въздържане от добавянето на изкуствени съставки и използването само на безопасни материали по време на целия процес от извличането на сиропа до бутилирането.
Органичният кленов сироп се състои най-вече от захароза (около 60%), по което прилича на обикновената трапезна захар и затова изисква разумна консумация. Освен това сиропът предлага полезни минерали, което го правят ценен за доброто здраве.

Какви са здравословните ползи и рисковете на кленовия сироп?

Предимства на кленовия сироп:

Kленовият сироп се предлага под няколко вида, на базата на цвят и вкус.

Въпреки факта, че кленовият сироп съдържа много захар, има проучвания, които показват, че той може да бъде напълно безопасен и дори полезен за хората с диабет тип 2. Това се дължи на естествените феноли, които се съдържат в сиропа. Тези вещества имат антиоксидантни свойства. Фенолите на кленовия сироп инхибират два вида ензими, които са свързани с възникването на гореспоменатата болест.
В кленовия сироп се съдържат минералите цинк и манган – съединения, които значително допринасят за здравето на имунната система. Недостигът на цинк например може да доведе до намаляване броя на белите кръвни клетки. Манганът пък е важен компонент на ензима, наречен супероксид дисмутаза, който инхибира свободни радикали. Този минерал увеличава антиоксидантната защита на организма.
Цинкът е тясно свързан с мъжкото репродуктивно здраве. Минералът е силно концентриран в простатата, а ниските нива увеличават риска от рак на простатата.

Рискове на кленовия сироп:

Захарозата сама по себе си не е опасно вещество. Захарите преди всичко са важни въглехидрати, от които тялото се нуждае, особено по време на интензивна физическа активност. Прекомерната употреба е това, което всъщност причинява проблеми. Като се има предвид съставът на кленовия сироп, умерената употреба на този подсладител е един разумен избор.
Сиропът е сравнително безопасен, тъй като има нисък гликемичен индекс 54. Наличието на естествени феноли също може е фактор. Въпреки това, ако вече имате по-висока от нормалната кръвна захар, трябва да се консултирате с медицински специалист за това как безопасно да добавите кленовия сироп към Вашата диета.

Практически приложения на кленовия сироп

Сиропът е сравнително безопасен, тъй като има нисък гликемичен индекс 54.Обърнете внимание, че кленовият сироп се предлага под няколко вида на базата на цвят и вкус. Този в клас А има светъл цвят на кехлибар и по-фин вкус. Клас Б е по-тъмен и има най-силен аромат от всички видове. Хубаво е да сте наясно с тези различия, когато решите да използвате кленовия сироп за готвене или печене. Повечето експерти съветват, че 3/4 чаша кленов сироп е равностойна на 1 чаша обикновена захар.

Кленовият сироп сам по себе си рядко се използва директно за терапевтични цели, но може да бъде основната течност на сиропирани билкови лекарства. Да речем, че решите да си направите чай от джинджифил с малко чесън за лечение на хронична кашлица. Можете да ги смесите с пропорционални количества кленов сироп, за да направите домашно приготвеното лекарство, по-сладко и по-лесно за преглъщане.

Плюсове и минуси на кленовия сироп Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™