Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Летните вируси – какво трябва да знаем, за да се предпазим?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Бременност и раждане, Всичко за бебето и детето | Все още няма коментари. | 2852 прегледа на този пост

Съдържание на Летните вируси – какво трябва да знаем, за да се предпазим?


Летните вируси – видове, най-често засегнатите възрастови групи и методи за превенция

Лятото настъпи, а с него идват и успокояващите мисли: край на досадните хрема и кашлица, които ни измъчваха цяла зима! За жалост не е точно така. Летният сезон също крие своите опасности, а през него върлуват добре познатите на всички ни летни вируси

Най-разпространените летни вируси са: ентеро, рота и адено, които се предават по въздушно-капков път. Видове и симптоми на летните вируси

Най-разпространените летни вируси са: ентеро, рота и адено, които се предават по въздушно-капков път. Симптомите са доста неприятни, тъй като летните грипове най-често са съпроводени с комбинация от диария, повръщане и висока температура. Високите градуси навън допълнително увеличават неразположението, което изпитва боледуващият, и е от изключителна важност той да приема достатъчно течности, за да не се обезводни. 

Кои места да избягваме заради риска от вируси?

Поради горещината, имунитетът ни е понижен през лятото, а храната се разваля много по-лесно, затова Ви съветваме много да внимавате със заведенията за хранене, които посещавате. Що се отнася да заведенията по морето – важно е да сте нащрек с вида на ястията, които си поръчвате. Препоръчваме Ви да забравите за супите и студения таратор по време на лятната си ваканция, за да се презастраховате.

Курортите са най-често обитаваните убежища на летните вируси. Това, разбира се, не трябва да ни успокоява, защото повечето места с висока концентрация на хора са средище на грипове.

Басейните също са доста опасни по отношение на вирусите. Влагата е благоприятна среда за развитието на бактерии и гъбички, затова плувните басейни със съмнителна хигиена са място, което трябва да избягвате, ако не искате да се приберете с неприятна болест.

Кои са най-застрашените възрастови групи?

За жалост, не е никак изненадващо, че най-застрашени от летните вируси са най-малките. Децата най-често заболяват от ротавируса, който се изразява в повръщане и силна диария, която хваща както малчуганите, така и бебетата. Обикновено преминава бързо, от само себе си, но родителите трябва да са много внимателни с обезводняването, което може да наложи и хоспитализация в по-сериозните случаи. При дребосъците, заразени с летен вирус, симптомите започват почти веднага – може дори след час се проявят повръщане и разстройство. Най-често този тип заболяване продължава до седмица.

Как да се предпазим от летния грип?

Никога нямаме гаранция, че летният вирус ще ни подмине, тъй като специфичните за този сезон грипове са доста коварни и разпространени. Има няколко начина, с които просто да увеличим шансовете за превенция. Ето ги и тях:

Летните вируси - методи за превенция1. Спазвайте лична хигиена

Поддържането на добра лична хигиена е основно оръжие срещу появата на агресивни стомашни вируси. Тъй като те са силно заразни, ако някой член на семейството се зарази, е добре да носи маска, за да не предаде симптомите на децата и останалите членове на семейството. Гледайте винаги да имате под ръка мокри кърпи или средство за дезинфекция, за да избегнете заразяване с неприятния вирус.

2. Спазвайте основни правила в подбора на менюто си

Тъй като лятото сме свикнали да похапваме доста свежи плодове и зеленчуци, е от особена важност да следим те да бъдат добре измити и почистени. Трябва да внимаваме с произхода и състоянието на ястията, които консумиране, защото през горещия сезон те се развалят много по-бързо. А в курортните селища е напълно задължително да не пием чешмяна вода, която е основен преносител на стомашно-чревни проблеми.

3. Хидратация

За да се предпазим от летните вируси, е важно да сме добре хидратирани. Пийте поне по 2 литра вода на ден, за да осигурите правилен воден баланс на организма си и да си гарантирате добро здравословно състояние.

4. Вземете мерки за подсилване на имунитета

Най-добрата превенция срещу всякакъв вид летни грипове е повишаване на имунната защита. С цел да подсилите имунитета на тялото си може да се обърнете към хомеопатия или пък да започнете приема на пробиотици, които се грижат за поддържане на правилния баланс в чревната ни флора. 

Помислете за методите за превенция, за да осигурите на цялото си семейство едно прекрасно лято, без неприятни вирусни проблеми.

Летните вируси – какво трябва да знаем, за да се предпазим? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™