Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Колко е важно да не прекаляваме с шоколада?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Отслабване | Все още няма коментари. | 2818 прегледа на този пост

Съдържание на Колко е важно да не прекаляваме с шоколада?


Шоколадът е изкушение за малки и големи, за мъже и за жени. Тъмният шоколад е антиоксидант и е изключително полезен за организма, но дори от него трябва да приемаме ограничени количества, ако искаме стрелките на кантара да не скочат рязко.

Колко е калоричен шоколадът.

Колко е калоричен шоколадът?

  • Средно над 500 калории в количество от 100 грама, възможни са и повече в различните видове и особено във вариациите като сладкиши, торти и бисквити. Това го прави една от най-големите калорични бомби с високо съдъжание на захар и мазнини, които бързо се усвояват.
  • 500 калории съответстват на ¼ от дневните ни нужди от енергия.
  • За сравнение: същият обем калории и съответно енергия могат да се получат от 2 килограма броколи.

Необходим ли е той на тялото ни?

Да, тъй като средно на ден се нуждаем от поне 100-250 гр. въглехидрати, за да задоволим нуждите на мозъка. Мозъкът основно се храни с гроздова захар (глюкоза). Затова и преди важни изпити често похапваме шоколад. Истината е обаче, че доста по-здравословната гроздова захар от плодовете също храни мозъка ни, в същото време е необработена, заедно с нея приемаме фибри и около 5 пъти по-малко калории.

Шоколадът представлява концентрирана енергия

Колко е оптималният прием шоколад на ден.Можем да изядем цели 500 калории (които представляват едно цяло основно хранене) или, с други думи, един нормален шоколад и ще можем съвсем спокойно да продължим с още храна. Това е нормален процес, защото в шоколада е концентрирано голямо количество енергия за сметка на малък обем. В този случай няма да се почувстваме сити, защото чувството за ситост идва от това дали стомахът ни е пълен, или не. С други думи, ако на ден или през ден похапваме един цял шоколад и междувременно се храним нормално и не завишаваме физическата си активност, няма как да не качим килограми. Затова е важно: не се лишавайте, но разделяйте шоколада поне на три части!

Колко е важно да не прекаляваме с шоколада? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™