Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Как да се справим с гнева?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 1672 прегледа на този пост

Съдържание на Как да се справим с гнева?


Гневът е опасен и трябва да се контролира!Гневът е нещо много опасно, особено ако човек не знае как да го контролира. Ще Ви представим няколко варианта, чрез които можете да се опитате да контролирате гнева си. Преди всичко обаче, първото нещо, което трябва да се направи, е да се мотивирате и настроите, че искате да си контролирате емоциите.

Какво е гневът?

Гневът е една от основните емоции, които изпитва човек. Характеризира се с ускорено сърцебиене, покачване на кръвното налягане, както и нивата на адреналин и норадреналин. Изразяването на гнева се осъществява по няколко начина – мимики, жестове, думи, а често и с по-груби действия. Има ли начин да избегнем това?

Противодействайте на гнева!

 • Всяко нещо си има противодействие, чрез което може да се избегне дадено следствие. Звучи малко като в учебник, но все пак си е истина. Или по-разбираемо казано, няма проблем, който да не може да се реши, просто някои проблеми изискват повече време за разрешаване.
  Нека най-накрая да започнем с начините за овладяване на гнева. Естествено, трябва да сме по-добри, по-мили, по-спокойни и любезни, но ако това не дава резултати, има и други начини. В случай че нещото, заради което сте толкова силно раздразнени, не е до Вас, има няколко начина.
 • Излезте да потичате или да тренирате някакъв друг спорт, обикновено в такъв момент хората предпочитат бокс или някой подобен спорт.
 • Не мислете повече за ситуацията, „заведете“ мислите си на друго място. Нека си „починат“ от гнева.
 • Отпуснете се кротко на леглото и пуснете нещо да бърбори – музика филм, ако има хора, които са Ви ядосани вкъщи и не спират да мърморят, „изключете им копчето“ и тихо се усамотете, докато преминат бушуващите емоции във Вас.

Броенето може да намали гнева

Лице в лице с гнева!

Ако обаче човекът, отговорен за Вашият гняв, е пред Вас, тези неща няма да Ви помогнат. Спокойно, имаме нещичко и за тази ситуация. Тъй като не е много ефективно и хуманно просто да го ступаш, трябва да се намери начин да се овладее гневът без никакви последствия върху никого.

 • Винаги се е препоръчвало броенето до десет, макар се повечето хора карат по бързата процедура, едно, десет и бам – неприятности. Не мислете за човека пред Вас, мислете само за числата, дори си ги представете, така ще спрете да чувате нещата, които Ви се говорят, и ще се успокоите.
 • Пробвайте с метода на дишането. Вдишвате и преброявате от 1 до 3, после задържате така, като преброявате от 1 до 5, и издишате бавно, като преброявате от 1 до 8.
 • Виновникът за Вашите емоции не спира да говори? Има решение на това. Нека си говори, Вие започнете да мислите за нещо друго, тананикайте си на ум някоя любима песен, мислете за това какво ще правите, когато се приберете, за нещата от ежедневието. Разгледайте наоколо, фокусирайте вниманието си върху някакъв предмет и започнете да си мислите за него – от къде е, колко е скъп, дали е важен, дали не е.
 • Не чакайте твърде дълго време. Ако нищо друго не помага, просто се отдръпнете от мястото, намерете начин да се завъртите настрани и да нямате пряк контакт. Ако това не Ви помогне, поне няма да Ви навлече неприятности.
 • Изпробвайте нашите предложения, вижте кое е най-ефективно за Вас и го използвайте. Нека да намалим гнева в хората на минимум, за да не се получават неприятни ситуации.
Как да се справим с гнева? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™