Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Качествено време със семейството

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни, Бременност и раждане, Всичко за бебето и детето | Все още няма коментари. | 70 прегледа на този пост

Съдържание на Качествено време със семейството


Прекарването на качествено време с Вашето дете помага за изграждането на добри взаимоотношения.

Дори ако работата и домакинските задължения Ви отнемат цялото време, все още имате много възможности да прекарате качествено време със семейството сиДори и да сте заети с работа през деня, прекарването на качествено време със семейството Ви е по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Простите, но смислени дейности (като четене през нощта или семейни вечери) ще Ви осигурят едно страхотно време, прекарано с любимите хора. Те са необходими на детето за развитие и установяване на взаимоотношения в бъдеще.

Родителите искат децата им да се справят добре в училище, в университета и след това да изградят успешна кариера. Като прекарвате време с тях, Вие ги учите как да развиват приятелства и романтични връзки.

Дори ако работата и домакинските задължения Ви отнемат цялото време, все още имате много възможности да прекарате качествено време със семейството си. Нека да разгледаме няколко съвета, които да Ви помогнат с това. Имайте ги предвид, когато прекарвате време с детето си.

1. Бъдете себе си. Някои родители се чувстват виновни, когато видят в социалните мрежи други семейства на почивка в чужбина или други родители, които купуват скъпи играчки за децата си. Вместо да се сравнявате с други родители, съсредоточете се върху дейности, които отговарят на семейния Ви бюджет и начин на живот. Децата обичат и ценят прости семейни дейности и не е необходимо да измисляте нещо специално.

Възможностите да прекарате качествено време с детето си идват, когато сте на разположение на детето си.2. Обърнете внимание. Детето Ви трябва да знае колко Ви е грижа за него. Слушайте внимателно какво Ви казва. Когато сте заедно, опитайте се да не се разсейвате от нищо - нито мобилния си телефон, списъка със задачи или нещо друго. Ежедневните дейности винаги ще присъстват в живота Ви, но ако ги поставите на първо място, рискувате да не видите как расте детето Ви.

3. Покажете признателността си. Хвалете детето си и използвайте положително подсилване към него. Например, когато подобри оценките си по труден за него предмет, непременно го похвалете. Благодарете му, че е проявил търпение към по-малките си братя и сестри или че е измил чиниите без подкана.

4. Обърнете внимание на това, от което се интересува детето. Разберете какво харесва, за да се включите и Вие в любимите му занимания. Например, можете понякога да играете компютърни игри с него или да слушате любимата му музика. Не се колебайте да опитате нещо ново и интересно заедно.

5. Направете необходимите промени. Не забравяйте, че нуждите на детето се променят с времето. Навлизайки в юношеството, децата изискват повече независимост. Но това не означава, че те ще откажат да гледат филм или футболен мач с Вас.

6. Бъдете винаги на разположение на детето. Възможностите да прекарате качествено време с детето си идват, когато сте на разположение на детето си.

Има определени начини да прекарате качествено време с детето си. Нека разгледаме някои от тях.

Използвайте качествено времето, за да изградите положителна връзка с детето си. 1. Организирайте семейни вечери. Събирайте цялото семейство на вечеря възможно най-често. Ако работите до късно, можете да закусите сутрин с децата си.

2. Споделете домакинските задължения с децата си. Когато пазарувате или планирате да почистите апартамента си, помолете детето си да се присъедини към Вас. В процеса на правене на такива неща ще имате възможност да общувате и да научите детето на важни житейски умения.

3. Планирайте времето, което прекарвате с детето си. Прекарайте известно време с всяко дете едно по едно. Така че можете да научите повече за вътрешния свят на Вашите деца и да получите голямо удоволствие от такова общуване.

4. Пътувайте заедно. Независимо дали отивате на почивка с цялото семейство или просто водите детето си на тренировка в спортната секция, винаги имате време да поговорите с детето си по време на път. Общувайте винаги, когато е възможно – и оставете разговорите Ви да протичат естествено.

5. Споделяйте снимки и картинки от интернет. Няма заместител на общуването лице в лице, но ако не виждате детето си през деня, този метод ще Ви помогне да поддържате връзка. Изпращайте забавни снимки един на друг през целия ден. Това ще развесели детето.

6. Отделяйте време всеки ден за общуване. Дори ако работите до късно и не виждате детето си по цял ден, това ще помогне да прекарате качествено време с него. Например, можете да говорите с него всеки ден по 15-20 минути преди лягане.

Използвайте качествено времето, за да изградите положителна връзка с детето си. Това ще му помогне да стане щастлив и успешен в бъдеще. Наслаждавайте се на моментите, които изживявате с детето си, и двамата ще имате прекрасни спомени от това време.

Качествено време със семейството Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™