Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Глюкозамин – изцелителят на ставите

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 1732 прегледа на този пост

Съдържание на Глюкозамин – изцелителят на ставите


Глюкозамин – ефективно средство срещу остеоартрит

Глюкозамин е едно от малкото доказано ефикасни средства, способни да спрат или да обърнат хода на развитие на остеоартрит – най-сериозното заболяване на ставите. И е напълно безопасен!

Нищо чудно, че хората, които страдат от артрит, наричат това средство „чудно лекарство“. То действително е такова в сравнение с алтернативата, предлагана от традиционната медицина: „увредени стави, тежка болка и почти никаква надежда за излекуване“, както се изрази един от специалистите.

Глюкозамин помага при артрит, остеоартрит и други болести на ставите

Остеоартритът е основната причина за дегенерирането на ставите, поразяваща почти 90% от възрастните хора. Едно от най-мощните средства срещу това заболяване, известни и на традиционната, и на алтернативната медицина, са глюкозаминовите продукти, комбинирани понякога с хондроитин.

Какво е остеоартрит?

Ставният хрущял е гладка, приличаща на гума или желатин здрава тъкан, която е като възглавничка-амортизатор. Той възпрепятства ставите да се трият една в друга. При остеоартрит той започва да се руши и спира да се възстановява.

Хрущялът се разрушава и изсъхва, започва да прилича на стар разкъсан къс полистиролова пяна, който не пружинира повече. Под въздействието на ензимите той се напуква, а в по-сериозните случаи напълно изчезва, като така костите остават незащитени. При липсата му се появява болка, „закостеняване“ на ставите, подвижността се влошава. Това състояние прогресира, като уврежда става след става, първо – фаланговите, коленните и бедрените. Не е възможно да се излекуваме от това.

Глюкозамин възстановява хрущяла на ставите и намалява възпалението

Най-често се назначава такова лечение: болкоуспокояващ препарат, аспирин и силни противовъзпалителни нестероидни препарати. Но те могат да предизвикат възникването на язва, кръвоизливи в храносмилателната система и бъбречно увреждане, ако се ползват прекалено дълго време. Малко са хората, които знаят, че тези обезболяващи средства стимулират разрушаването на хрущялната тъкан и пречат за растежа на нова такава. Това доказват резултатите от едно изследване, направено в Италия. Това значи, че обичайното в тези случаи лечение, не само че не се справя с действителната причина за остеоартрита, но и влошава сериозно състоянието, независимо че намалява болката. Повечето хора дори и не подозират какво им се случва в крайна сметка.

Ами ако можем да създадем нов хрущял, да го обновим? Традиционната медицина в Америка твърди, че остеоартритът е необратим процес, а в повечето случаи развитието му дори не е възможно да бъде спряно, че може да се лекува с мощни аналгетици и противовъзпалителни, за да се „скрие“ болката. A като последен избор се използва хирургично заместване на ставите. Не във всички страни това мнение е споделено. В Европа при остеоартрит обикновено се изписва глюкозамин с хондроитин, които провокират растежа на нов хрущял, стопират и дори обръщат хода на развитие на остеоартрита.

Какво е глюкозамин?

Глюкозамин е вещество, което присъства в храната в малки количества. Освен това той се изработва от хрущялните клетки в тялото. Най-главната му функция е да стимулира произвеждането на дълги вериги глюкозаминоглюкани, необходими за обновяването на тъканта на хрущялите. От 1992 година насам ветеринарите използват синтетичен глюкозамин като хранителна добавка за лечение на артрит при състезателните коне, селскостопанските животни и домашните любимци. Има хора, страдащи от артрит, решили да пробват това средство върху себе си, след като е помогнало на кучетата им.

Какво казва науката по този повод?

Глюкозамин намалява ставните болки и облекчава симптомите на остеоартритОт началото на 80-те години на миналия век глюкозаминът намира приложение в страни като Италия, Португалия и Испания за помощ при остеоартрит. Без съмнение, попадайки в стомаха, това вещество достига бързо целта – съединителната тъкан и ставния хрущял. За това свидетелстват изследвания с помощта на радиоактивни елементи. През 80-те години са проведени 5 експеримента с глюкозамин.

Едното от тях показало, че глюкозаминът намалява общите симптоми на хроничен остеоартрит на 80% само след 21 дни прием. В дадения случай подобрението настъпило още след 7 дни. ¼ от пациентите след една седмица се избавили от симптомите.

В хода на друго голямо изучаване на болните от остеоартрит на коленната става, подобренията се наблюдавали при 80-100% от пациентите, приемащи глюкозамин, при което за по-малко от две седмици. Особено убедително е изследването, в което 80 пациента, хоспитализирани заради обострен остеоартрит, приемали ежедневно глюкозамин, като състоянието на 72% от тях след 3 седмици станало „отлично“ или „добро“. Около 20% от изпитаните се избавили от болките и другите симптоми.

Какъв е механизмът на действие на глюкозамин?

Основно глюкозамин действа като стимулатор на процеса за възстановяване на увредения хрущял. Освен това той влияе на обмена на веществата в хрущяла и предотвратява разлагането на тъканта. Той има и определено противовъзпалително действие, но на първо място намалява болката, отока и чувствителността, защото възстановява втвърдените и разрушените стави, които предизвикват болките.

Многобройни европейски изследвания върху глюкозамина, основно под формата на сулфат, сочат, че той сам по себе си е много ефективен. Някои специалисти дори смятат, че добавката на хондроитини ще помогне резултатите да са още по-добри.

Кога започва да действа глюкозамин?

Глюкозамин подобрява подвижността на ставите и намалява отоците

При някои хора състоянието се подобрява след седмица-две. Обикновено подобрението става забележимо за 8 седмици. Но трябва да разберем, че дори и избавянето от болката и другите симптоми да настъпи мигновено, за действителното възстановяване на хрущяла, а това значи за лечение на болестта, трябва повече време. Така че колкото по-дълго приемате глюкозамин, толкова повече полза ще Ви донесе той.

В Германия казват, че глюкозаминът е средство със „забавено действие“. И така, глюкозамин е полезен в две насоки: избавяте се от симптомите за няколко дни или седмици и от необходимостта да използвате силни обезболяващи, а при продължителен прием спирате или намалявате разрушаването на хрущялната тъкан.

В каква форма е най-добре да се приема глюкозамин?

Най-добър ефект има глюкозамин сулфат, както самостоятелно, така и в съчетание с хондроитин. Единственият начин да се разбере коя именно форма е подходяща за Вас е методът „проба-грешка“. Пробвайте и едното, и другото, и така ще може да установите кой точно начин е най-подходящ за Вас.

Глюкозамин трябва да бъде първото средство, което да използвате при ставни проблеми. Той може да Ви избави от болката и да Ви даде възможност да отложите операция за смяна на ставата или изобщо да „избегнете ножа“. Има случаи, в които глюкозамин не дава очакваните резултати, като това е свързано с индивидуалността на всеки организъм. Но дори и да не Ви помогне толкова, колкото Ви е необходимо, поне няма да Ви навреди, както правят нестероидните медикаменти, използвани при ставни патологии.

Glucosamine Chondroitin MSM на Doctor`s Best е хранителна добавка за болести на ставитеСтраничните ефекти от глюкозамин са минимални или изобщо ги няма. Може да почувствате стомашни разстройства в слаба до средна степен, киселини, гадене и стомашни болки. А освен това не е токсичен.

Ние от Biomall.bg предлагаме на Вашето внимание хранителната добавка на Doctor`s Best – Glucosamine Chondroitin MSM 120 капсули, в която глюкозамин е една от основните съставки на продукта. Тази добавка ще Ви върне подвижността, ще намали болката в ставите Ви, ще премахне възпалителните процеси, протичащи в тях и ще възстанови хрущялните тъкани на износените Ви и увредени стави. Опитайте този продукт, за да се убедите в ефективността на глюкозамина, да подобрите качеството си на живот и да живеете без тази пронизваща, потискаща и ужасна болка и огромното неразположение, което предизвикват ставните проблеми.

Какво да очакваме при използването на глюкозамин?

Глюкозамин и глюкозамино-хондроитиновите продукти не помагат на всички болни от остеоартрит. Това средство не гарантира избавянето от болките или пълното възвръщане на подвижността. Но в много от случаите човешкият организъм действително реагира много добре на това средство и болните могат да намалят дозировката на нестероидните и другите обезболяващи лекарства или изобщо да се откажат от използването им, а също така да избегнат операция за замяна на ставите.

За да подпомогнете терапията, е хубаво да правите системно физически упражнения, като намалявате излишните килограми и се храните правилно. Колкото по-рано започнете да използвате глюкозамин, толкова по-добре. Изследванията сочат, че той е много ефективен при остеоартрит в ранните стадии или в леката форма. Работата е там, че ако ставите са почти или напълно лишени от хрущял, е невъзможно да се възстановят.

Глюкозамин помага освен при остеоартрит и при ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит на междупрешленните дискове и всички ставни болести, които изискват възстановяване на тъканта.

Глюкозамин – изцелителят на ставите Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™