Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Ден на детето – история и честване

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни, Всичко за бебето и детето | Все още няма коментари. | 1157 прегледа на този пост

Съдържание на Ден на детето – история и честване


1 юни – Ден на детето

Първи юни чука на вратата ни. След по-малко от две седмици предстои Международният ден на детето, който е само допълнителен повод да покажете на децата си колко ги обичате и да им подарите забавно преживяване, с което да отбележите празника. За всеки родител децата са смисълът на живота, а всеки ден се върти около това те да са щастливи и доволни. Не всеки ден обаче успяваме да предложим интересни и разнообразни занимания на малчуганите поради забързаното си ежедневие и многобройните задачи. Нека поправим това, като се постараем следващият първи юни да е незабравим.

История на празника на децата

Празникът на детето се чества в над 40 страни, включително и България.

Първи юни е известен като Денят на детето. Той се чества в над 40 страни по света, измежду които са: Азербайджан, Албания, Ангола, Армения, Беларус, Бенин, Босна и Херцеговина, България, Виетнам, Гвинея-Бисау, Грузия, Еритрея, Естония, Етиопия, Източен Тимор, Йемен, Кабо Верде, Казахстан, Камбоджа, Киргизстан, Китай, Куба, Лаос, Латвия, Литва, Македония, Макао, Мозамбик, Молдова, Монголия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Северна Корея, Словакия, Словения, Сърбия, Таджикистан, Танзания, Туркменистан, Узбекистан, Уругвай, Хърватска, Черна гора, Чехия. 

Международният ден на детето е един от празниците с най-дълга история, която датира още от 1925 година заедно със Световната конференция в Женева, разглеждаща благосъстоянието на децата, състояла се през същата година. Няма категоричен отговор защо е решено празникът да се чества точно на датата 1-ви юни, но една от популярните хипотези гласи, че изборът на датата е свързан с китайския фестивал на лодките – дракони.

Първото официално честване на Международния ден на детето обаче идва едва 25 години по-късно, през 1950 година, когато той е отбелязан в 51 страни едновременно. От 1950 година насам всяка година се чества празникът на децата по цял свят с речи, припомняне на правата на детето, специални предавания за деца и всякакви забавни дейности, които да направят деня вълшебен за малките ни съкровища.

Флаг на празника

Официалният празник на детето има и свой собствен флаг – на зелен фон, който е символ на растеж, хармония, свежест и плодородие, около знака на Земята са подредени човешки фигури – червена, жълта, синя, бяла и черна, които символизират толерантността. 

Подходящи начини за честване на празника

Помнете – децата са най-важни. Независимо на каква възраст е детето Ви, опитайте се да измислите занимание, свързано с неговите интереси, което ще го накара да усети деня наистина специален.

1. Проучете събитията във Вашия град

За специалният празник на децата има флаг, който символизира растеж и хармония.

В повечето градове в страната се организират разнообразни събития за малки и големи деца. Научете какво предстои, какво би било интересно на детето Ви и го заведете там. Можете и да попитате децата си какво им се прави – по този начин няма как да сбъркате с избора на занимание.

2. Сгответе нещо вкусно

Знаем, че децата обичат да си похапват вкусотийки. Пригответе нещо специално и любимо за своето дете. Така то ще усети Вашето старание и ще се почувства истински радостно.

3. Изберете подаръче

Разбира се, децата имат нужда от любов, а не от подаръци. Но подаръчетата никога не са излишни, нали? Вземете нещо малко и интересно за детето си, за да почувства празника като свой и специален.

4. Съберете го с други деца

Едно от нещата, които са най-любими на децата ни, са срещите с други деца. Организирайте събиране с други малчугани и оставете групата да се налудува – така детето Ви ще усети деня вълшебен.

5. Прекарайте време заедно

Понякога се случва да не прекарваме достатъчно време с децата си поради многобройните ежедневни и работни задачи. Ако имате възможност да си вземете почивен ден и да го прекарате с детето си, сигурни сме, че ще успеете да го зарадвате истински. Идете на кино, сладкарница, разходка в парка. Яжте захарен памук и си купете балони. Нека денят бъде специален.

Усмивката на детското лице е смисълът на всичко, нали? Нека на Международния ден на детето тя не слиза от лицето на детето Ви нито за миг.

Ден на детето – история и честване Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™