Супите са чудесен начин, от една страна, да даваме на организма си течна храна, което подпомага храносмилането, от друга страна, те могат да бъдат изключително засищащи, вкусни и не на последно място – стоплящи, подходящи за зимата. Приготвянето им обикновено не отнема много време, а това ги прави много подходящи и за вечерна консумация. Как да добавим супер съставки към супите, които приготвяме, и да осъвременим старите и омръзнали рецепти?
Сушените кайсии са истинска здравословна бомба от баластни вещества и освен това спокойно могат да придадат на супата ни уникален вкус. Супата е с ниска стойност на въглехидрати и затова представлява чудесна вечеря.
Необходими продукти за две порции:
Приготвяне:
На огъня се слагат пилешкият бульон и добавеният към него домат. Пилешкото месо се нарязва и се сварява за около 30 минути на средна сила на котлона. В същото време се режат морковите, лукът и кайсиите, а сметаната се смесва и обърква със зехтина и червения пипер. След 10 минути варене на месото се добавят зеленчуците и кайсиите и се варят в бульона 20 минути. Сметаната се сервира като добавка, а супата се овкусява със сол и черен пипер и се поръсва с нарязан пресен магданоз.
Джинджифил, кокосово мляко, скариди, селъри, грах – супер съставки на една супер засищаща супа, подходяща и за обяд, и за вечеря.
Необходими продукти за две порции:
Приготвяне:
Нарязват се наситно лукът и селърите, а джинджифилът се стърже. Зеленчуковият бульон, кокосовото мляко, лукът, джинджифилът, селърите, грахаъти две щипки сол се варят на среден огън около 20 минути. Изваждат се няколко лъжици от зеленчуците, а останалата част се пюрира. Добавят се всички зеленчуци отново в супата, заедно със скаридите и царевицата. Добавя се на вкус черен пипер и сокът от една лимета.
Бадемовото масло е суперхрана, която лесно може да се включи в супа, подходяща за вечера, заради високото си протеиново съдържание.
Необходими продукти:
Приготвяне:
Нарязва се лукът и джинджифилът се настъргва, смесват се с маслото от рапица и кърито и се загряват. Доматите, зеленчуковият бульон, карфиолът и бадемовото мляко се добавят и 15-20 минути се варят. Супата се овкусява със сол и куркума. Накрая се добавя йогуртът и се сервира с украса от пресни листа.
Няма как супата да е италианска и да не се добавят макарони, затова и е препоръчителна за обяд.
Приготвяне:
Картофите и празът се измиват, почистват и нарязват и се задушават за кратко в зехтина. Добавят се грахът, бульонът, нарязаният домат и лук и две щипки сол. Варят се около 15 минути и се добавят макароните, които обикновено се варят около 8 минути. Супата се овкусява с подправките и се поднася с натрошеното сирене.
Необходими продукти:
Приготвяне:
Морковите и джинджифилът се режат, лукът се разрязва на 4, а селърите – на кръгчета. Всички те се смесват със зеленчуковия бульон, добавя се лъжицата куркума и се варят 10 минути на бавен огън. Междувременно измиваме и нарязваме спанака и го добавяме към супата. Бананът се реже на шайби и лиметата се изцежда. Супата се овкусява със сока от лиметата и соевия сос, а парчетата банан се добавят при сервиране.
Картофената супа е засищаща и подходяща за обяд, а сьомгата й придава един нов и нетрадиционен вкус.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Картофите, чесънът и лукът се измиват, почиства и режат. Добавят се към бульона заедно с черния пипер и солта и се варят 10 минути на средна сила на котлона. Супата се пасира, а преди сервирането се добавят нарязаните на ситно сьомга и маслини.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: