Кокосовото масло е храна, която е била използвана още преди хиляди години. Съставът и е богат на сурови наситени мазнини, които са много важни за организма. Кокосовото масло се прилага и върху кожата и може да се смесва с други масла. Био Кокосово масло може да бъде съхранявано и извън хладилник.
Най-полезно е нерафинираното масло, което се получава със студено пресоване на изсушената ядка. Под 25 градуса маслото е твърдо, има бледожълт или бял цвят и е с приятен аромат. Кокосовото масло съдържа 50% лауринова киселина. Има много добро противовирусно и антибактериално действие. Съдържа още и каприлова киселина, която помага при гъбички.
Кокосовото масло може да се смесва с различни какаови продукти, за направата на шоколадови десерти или други здравословни храни. Приемът на сурово кокосово олио/масло подобрява храносмилането, подпомага имунната система и може да регулира кръвната захар. Кокосовото масло има способността да усвоява мастно разтворимите витамини, като витамин D, витамин E и витамин А. Помага в борбата с бактериите и вирусите. Студено пресованото кокосово масло на Zoya подпомага усвояването на магнезия и на калция в организма. Другото полезно свойство при прием е, че помага на организма да използва по-най добрия начин мастните киселини (омега 3-6 и 9). Храните богати на такива есенциални мастни киселини са лен, конопени семена. Заедно с омега 3 киселините био кокосовото масло действа много по-бързо и по-ефикасно.
Био Кокосово масло на страхотна цена може да понижи симптомите на хипогликемия. Ако намажете кокосово масло върху венците и зъбите, това може да помогне да елиминирате микробите в устата, както и да нормализирате Ph-то.
Начин на употреба: Използвайте в шейкове смути или за приготвяне на различни сладкиши.
Състав: Студено пресовано кокосово масло от органичен произвход.
Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!