Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Целувки за здраве и щастие

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни | Все още няма коментари. | 2202 прегледа на този пост

Целувката не е само наслада, но и ефективен начин да съхраним и подобрим здравето си

целувки за здраве и против стресСпоред речника целувката е докосване на нечии устни до устните или до част от тялото на друг човек.

Wikipedia с основание твърди, че чрез нея може да се изразява огромно количество чувства и отношения: любов, страст, привързаност, уважение, приятелство и много други. В пълно противоречие с дълбоко романтичната представа на съвременния човек науката е на мнение, че тя е относително ново явление дори в рамките на западната цивилизация.

Дори си имаме Световен ден на целувката. За този празник обаче се знае официално от 1988 година насам.

Но това обаче не е същественото. Някои медии, които са си направили труда да изровят интересни факти по темата, казват, че чрез целувката се обменят стотици различни бактерии, 95% от които, за радост, са безопасни. В нея участват не по-малко от 34 лицеви мускули. При страстната целувка се губят 6,4 калории за минутанормализира се киселинността в устата, успокоява се нервната система и се предотвратява стресът.

Следва най-интересното:

Целувката – когато е движена от любов – увеличава пулса с над 100 удара в минута и може да доведе до удължаване на живота, казват учените, което е техният начин да разкрият, че тя е една от най-удивителните човешки прояви и като такава представлява истинско докосване до божественото.

Звучи прекалено хубаво, за да е реално, но наистина целувките ни правят не само по-щастливи, но и по-здрави. 

Целувката е не само удоволствие, но се явява и стимулатор за имунната система. При целувката неизменно протича и процес на обмяна на слюнка и бактерии. Именно те предизвикват образуването на антитела, които подсилват имунната ни система. Освен това слюнката съдържа калций и форфор, които правят зъбния емайл по-твърд. Повишеното слюноотделяне при целуване предпазва също така зъбите от поява на кариеси.

Целувки за здраве и щастие Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™