Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Антиоксиданти – Астаксантин

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Витамини и минерали, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 2742 прегледа на този пост

Съдържание на Антиоксиданти – Астаксантин


Астаксантин е силен натурален каротеноид, който естествено се съдържа в някои видове морска храна. Често наричан от специалистите „царят на каротеноидите”, астаксантин е считан за един от най-силните антиоксиданти на планетата. Астаксантин представлява силен антиоксидант, който не може да се превърне в организма в про-оксидант за разлика от някои други антиоксиданти. Това е причината, по която астаксантин не може да навреди на организма по никакъв начин и при никакви условия.

Какви са ползите на астаксантин?

Астаксантин е изключително силен антиоксидант.

Със своето действие астаксантин намалява вредите, които свободните радикали причиняват на тялото, включително и фактът, че предпазва клетките от оксидативните въздействия на средата и на околните фактори. Антиоксидантът има уникална химична структура, която го прави много ефективен срещу вредното въздействие на изключително силната молекула на свободния кислород върху всички клетки и тъкани. Астаксантин много бързо спира неспиращите реакции, които предизвикват свободните радикали. Астаксантин се числи към групата на „супер антиоксидантите” и освен това участва и подобрява редица клетъчни процеси:

  • Повече здраве за очите – Молекулната структура на астаксантин е подобна на тази на други важни антиоксиданти за очите – лутеин и зеаксантин, което го прави много добро средство за поддържане на здрави очи и за предотвратяване на очни заболявания. Освен това поради силните си свойства астаксантин защитава от вредното въздействие на УВ-лъчите върху очите.
  • Здраве за кожата – Антиоксидантът подобрява хидратацията и цялостното състояние на кожата, както и нейната еластичност. Предпазва от поява на бръчки, пъпки, неравности и петна.
  • Здраве за сърцето, по-добър имунитет и по-добро общо състояние на организма.
  • Подобрява състоянието на ставите и костната система и в този смисъл антиоксидантът често се предписва на спортисти, атлети и хора, занимаващи се с активен спорт и трениращи често, дълго и интензивно.
  • Астаксантин защитава клетките на мозъка, на нервната система, на мускулите. Важно уточнение е, че астаксантин защитава както водното, така и мастното съдържание на клетките, което още повече подчертава ползите му, макар че по принцип антиоскидантът е мастноразтворим.

Сьомгата е един от малкото естествени източници на астаксантин.

Естествени източници на астаксантин

Естествените източници на астаксантин не са толкова много и всъщност се ограничават до морската храна. Такива са: дивата сьомга, водорасли, рак, сьомгова пъстърва, арктически крил, скариди. Астаксантин е пигмент и оцветява в червено, а именно това е причината естествените му източници също да имат приятен червен цвят.

Хранителната добавка – астаксантин   

Както вече видяхме, натуралните източници на този толкова силен антиоксидант (сочи се за най-силния и мощен антиоксидант в света) са доста ограничени. Освен това естествените източници трябва да се консумират ежедневно и в доста големи количества, за да може организмът да натрупа нужните количества.

Морската храна е обичана от мнозина, но има и много хора, които не се числят към почитателите й. Не трябва да забравяме, че морските дарове са сред най-големите алергени, а и с приема им трябва да се внимава, тъй като ако водата е замърсена, рибите, морските дарове и водораслите далеч не са толкова полезни. Затова да приемаме астаксантин като хранителна добавка е един лесен и достъпен начин да се докоснем до ползите на този силен антиоксидант.

Препоръчително е на ден да се приемат 4 до 6 мг. от силния антиоксидант, за да се подобри състоянието на организма. Приемът може да се увеличи, когато става въпрос за проблеми със ставите или сухожилията – в такъв случай може да се препоръча прием от 12 мг. на ден. Такова количество от антиоксиданта се препоръчва и при постоянни физически натоварвания, при желание за добри спортни постижения. Препоръчва се приемът на астаксантин да се комбинира с храна, съдържаща мазнини, тъй като той е мастноразтворим каротеноид и мазнините повишават абсорбцията му в организма.

Антиоксиданти – Астаксантин Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™