Какво е брънч? Брънч буквално преведено означава късна закуска, но често се използва и за междинно хранене, когато гостите идват за такова. Искате да поканите и посрещнете гостите си не на обяд и не на вечеря? Няма проблем, приготвянето на здравословно меню никак не е трудно!
Брънч здравословни специалитети за ценители:
Бърза салата с киноа
Сварете малко количество от здравословната киноа и я добавете към накъсана маруля и нарязани на ситно бадеми. Овкусете с лимонов сок и малко зехтин и сервирайте.
Лимонада с джинджифил
Изцедете лимони в зависимост от количеството напитка, което Ви е необходимо. Сокът от един лимон обикновено се разрежда с 1 литър вода. Обелете корен от джинджифил и нарежете тънки лентички от него. Потопете го в каната с прясно приготвената лимонада и киснете 10 минути. Предложете на гостите освежаващата напитка.
Азиатски пилешки хапки
Запечете пилешко филе, нарязано на дребно като за хапки. Поднесете го с гарнитура от нарязан на ситно ананас, червен лук, червена чушка и кориандър. Разбъркайте гарнитурата с пилешките хапки и полейте с лимонов сок.
Свежи ролца
Мариновайте парченца тофу в зехтин и балсамов оцет. След това поставете парченцата в оризови кори заедно с краставица, моркови и зеле. Накъсайте прясна мента и завийте на ролца.
Парти сандвичи за десерт:
Шоколадово-лешниково панини
Намажете две парчета козунак със смес от меко краве масло и лешников течен шоколад. Покрийте филийките с пресни малини или ако не са налични, такива от сладко. Изпечете на грил тиган по 3 минути от всяка страна или докато филийките станат златисти.
Бадемов веган сандвич
Смесете ¼ чаша бадемово масло (може да се приготви и вкъщи от 2 ч. ч. бадеми, смлени в блендер, към които могже да се добавят 2 с. л. мед), 2 с. л. настърган морков, 1 с. л. слънчогледови семки, 1 с. л. стафиди, 1 ч. л. кленов сироп. Намажете сместа върху малки филийки пълнозърнест хляб.
Сандвич с масло от кашу и праскови
Препечете в тостер филийки пълнозърнест хляб. Намажете ги с масло от кашу и 2 с. л. лъжици сладко от праскови (общо). Отгоре нарежете, ако сезонът позволява, резенчета прясна праскова.
Зарадвайте с нетрадиционното меню себе си и гостите!