Този плод неслучайно е наричан суперхрана!!!
Едва ли вече има някой, който да не е чувал за годжи берито. Тази суперхрана-чудо трябва задължително да присъства в дневното Ви меню. Ако все още се колебаете, вижте кои са ползите от приема на годжи бери. Резултатите няма да закъснеят.
Плодът съдържа много голямо количество ценни растителни протеини и аминокиселини. Годжи берито се смята за един от плодовете с най-високо съдържание на растителни протеини. Цели 16% от теглото на годжито е протеин. То съдържа и 18 различни вида аминокиселини, които са жизненоважни за тялото.
Годжи берито съдържа много витамини и антиоксиданти, които успешно се борят с появата на ракови клетки. Те са доказано ефективни в унищожаването на свободните радикали в кръвта, като по този начин прочистват тялото от натрупаните токсини и вредни вещества.
Малките плодчета значително понижават нивата на холестерола в кръвта. Ако имате проблеми с висок холестерол, това е храната, към която трябва да се обърнете за помощ. Регулирайки лошия холестерол, годжито предпазва от сърдечни болести.
Редовната консумация на годжи бери намалява появата на бръчки и чувствително забавя процесите на стареене. Плодът съдържа 21 ценни минерала и различни антиоксиданти. Този невероятен баланс доказано удължава живота и гарантира здрав и тонизиран организъм.
Плодът съдържа високи дози витамин А, който е известен като витамин, грижещ се за здравето на очите ни.
Доказано е, че редовната консумация на годжи бери подобрява качеството на съня. Ако страдате от безсъние или просто искате да се наспивате по-пълноценно, яжте годжи бери всеки ден.
Годжи бери възстановява тялото и духа от влиянието на стреса и успокоява нервната система. Този ефект се постига, защото годжи бери намалява до минимум нивата на кортизол, произвеждан от тялото при стрес и напрежение.
Годжито е богато на витамин С и цинк, които са известни с имуностимулиращите си качества. Те предпазват от болести и възстановяват по-бързо организма след възпаления или боледуване. Подобряват имунната ни защита.
Годжи бери се грижи за доброто храносмилане, като благоприятства производството на храносмилателни бактерии и пробиотици в храносмилателния ни тракт. Комбинацията от естествени фибри и полизахариди стимулира храносмилането и подобрява цялостното състояние на стомаха.
Консумацията на годжи бери подобрява възстановяването на мускулите след тренировка. Това се дължи на високите нива на протеини и аминокиселини. Стимулира мускулния растеж и облекчава мускулната треска.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: