Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Здрави нокти дори и през зимата

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти | Все още няма коментари. | 1274 прегледа на този пост

Съдържание на Здрави нокти дори и през зимата


Ноктите се нуждаят от витамин А и В за да са здрави.Чупещите се нокти са един голям и болезнен кошмар. А когато дойде зимата, този проблем става още по-голям. За да Ви помогнем, ще Ви представим няколко неща, които да правите, за да избягвате счупването на нокти.

Храната

Да започнем първо с храната. За да са здрави ноктите, трябва да е здраво тялото, а за да е здраво то, трябва пълноценна и качествена храна. Ноктите започват да се чупят, когато в организма има липса на витамини и минерали. Трябва да започнете да консумирате повече храна, съдържаща витамин А и В. Витамин А е витамин на растежа, съдържа се в черния дроб, маслото, жълтъка. Витамин В има много разновидности, те се съдържат в картофите, бананите, лещата и други. Трябва Ви повече калций, йод и желязо. Калцият е за повече здравина, а йодът – за растеж.
Ще Ви разкрием един малък трик. Можете да намажете ноктите с йод, това ще бъде много благоприятно за тях, но не и за Вас. Неприятното идва от това, че йодът трудно се измива от ноктите, ако това Ви притеснява, можете да го скриете с лак за нокти.

Ползване на препарати

Полезните вещества в организма не са всичко, ноктите трябва да се пазят. Затова винаги трябва да слагате ръкавици, когато ползвате препарати. Когато миете чинии, миете пода или бършете праха. Тези препарати увреждат не само прекрасните Ви нокти, но и кожата на ръцете. Съобщавано е за случай, когато от прекаленото използване на препарати маникюрите са почернявали и падали.
Освен при работа с препарати, трябва да носите и ръкавици навън, когато е студено, понеже студът руши ноктите.

Лак за нокти

Продължаваме нататък. Винаги трябва да се слага основа, когато си лакирате ноктите. Препоръчително е да слагате заздравяващ лак. Но истината е, че е по-добре да не се лакирате често, защото лакът може да увреди маникюрите Ви. От всяко нещо трябва да си има почивка, не само от работата.

ЛакочистителМасажите заздравяват ноктите.

Логично е след като трябва да внимаваме с лака за нокти, да трябва и да подбираме лакочистителите. За Вашите ръце ще е по-добре, ако използвате лакочистител без ацетон.

Крем и масажи

Хубаво е често да мажете ноктите с крем и да им правите масаж, за да не стават крехки и чупливи. Има специални кремове за чупливи нокти, но в случай че не сте им фен, можете да ги мажете със зехтин или вазелин.

Пилене на нокти

Относно пиленето на ноктите и кожичките около тях. Движението на пилата напред-назад по ноктите ги прави по чупливи. А относно кожичките, добре е да се премахват, но не чрез дърпане или отхапване, а чрез специалните за това инструменти.
През зимата чупенето на ноктите се увеличава, защото витамините намаляват, а студът се увеличава. Приемането на витамини, подсушаването на ноктите, използването на предпазни средства и ползването на мазила ще укрепи Вашите нокти.

Здрави нокти дори и през зимата Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™