Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Street fitness – новото вдъхновение за божествено тяло!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 1600 прегледа на този пост

Street fitness – новото вдъхновение за божествено тяло!

Уличният фитнес е едно от най-новите движения в света на спорта, което набира все повече последователи и у нас. Идеята всъщност е да се покаже на хората, че спортът може да бъде и удоволствие. Чист въздух, никакви разходи, минимално време и оптимални резултати – твърде хубаво, за да е истина, но факт!

Street fitness не променя само тялото, той променя животи.

Какво представлява street fitness?

Здрав дух и здраво тяло благодарение на тренировките на стрийт фитнес.Уличният фитнес е един нов начин на живот, имащ за цел да се противопостави на все по-често срещащото се заседнало ежедневие, което водим. За практикуването му не Ви трябват пари или толкова претъпканите фитнес зали, всичко се прави на открито и обикновено наистина не Ви струва абсолютно нищо. Нуждаете се само от 3 неща – инициатива, воля и малко свободно време. Като спорт, стрийт фитнесът е готов да Ви дари с невероятно тяло и завидно здраве, а като социално явление Ви превръща в част от култура, която е единна, силна и в повечето случаи тези хора си осигуряват приятелство за години наред.

Кой може да практикува street fitness?

Поредната полза от този вид фитнес – подходящ е за абсолютно всеки. Тъй като се работи основно със собствено тегло, няма ограничения в пола, възрастта, мускулната маса или годините опит в спорта. За разлика от някои други спортове, този не налага никаква програма или ограниченост в упражненията и всеки може да избере сам тези, които са най-подходящи. Условието отново е да се има желание, което след време се превръща в любов, защото това прави стрийт фитнесът – кара хората да се влюбват в него.

Кои са най-популярните упражнения?

Стрийт фитнес - най-добрият избор, ако искате да отслабнете.Основните упражнения, които трениращите правят, се изпълняват на земя, лост или успоредка, с лично тегло. Макар и да не е задължително със състезателен характер или определени правила, има група от упражнения, които са най-често срещани и понякога се използват в състезанията, които спортистите сами си организират. Най-популярни са набиранията, лицевите опори, кофички, клякания и вариациите като Full planche, One arm planche, Maltese, Front lever, Human flag, Muscle up, Reverse muscle up, Back lever, произлизащи от тях. Тренировките за всеки са различни, но обикновено варират от 30 минути до над час и половина, а честотата им е от 2-3 дни до всеки ден в седмицата. Този свободен режим е една от основните причини спортът да се популяризира толкова бързо, защото дава възможност дори на хората с натоварен график да намерят свободно време за спорт.

Кои са ползите на това ново движение и как променя животи?

Тук вече не знам откъде да започна. Ползите са безбройни и всеки за себе си намира най-големите от тях, но според мен има няколко неоспорими, които биха привлекли и най-непреклонните противници на street fitness

  • Защото стрийт фитнесът не иска нищо, а ви дава всичко.Хората. Обичайните практикуващи този спорт са много земни, мили и отзивчиви хора. Липсват типичните настроения на съперничество и конкуренция, те предпочитат да ги заменят с приятелство и подкрепа. В 99,9% от случаите атмосферата, която тези хора създават около себе си, е сърдечна и гостоприемна до толкова, че в даден момент започваш да се чувстваш като част от голямо семейство.
  • Здраве. За никого не е тайна, че спортът допринася за поддържане на доброто духовно и физическо здраве, но има нещо, което повечето хора като че ли изпускат – да тренираш в зала и да тренираш в парка не е едно и също. Спортът на открито предоставя на организма чист въздух, витамин D, безкрайно свободно пространство и в повечето случаи много по-приятна гледка от тази във фитнеса.
  • Красота. Едно е сигурно тук – този спорт е нещото, което ще накара гръцките богове да слязат от Олимп и да забравят, че някога са били там. Уличният фитнес, ако се съчетае и с правилен хранителен режим, развива всички групи от мускули, помага за стопяването на подкожните мазнини и като краен резултат човек се сдобива с красиво, стегнато и достойно за завист тяло.


В крайна сметка има само една истина, която е категорична за street fitness - той не се обяснява, а се чувства!

Стрийт фитнесът може да подари на всяка жена мечтаното тяло.

Street fitness – новото вдъхновение за божествено тяло! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™