Търсите нетрадиционни комбинации с пъпеш? Опитайте нашата салата с пъпеш, сирене и резене!

С настъпването на летния сезон пред всички нас се открива не само хоризонъта на морските приключения, но и на неустоимо вкусната храна. Лятото безспорно е сезонът, който крие букет от най-свежите кулинарни изкушения. Кога, ако не сега, можем с лекота да комбинираме превъзходните сирена и меса с уникално свежи и сочни сезонни плодове.

С днешната статия ще Ви предложим една точно такава рецепта. Свежа, вкусна и интересна – така най-добре бихме описали лятната салата с пъпеш, сирене и резене.

Пъпешът може да се комбинира идеално в салата със сирене фета.

Необходими продукти:
(За 4 порции)

  • 2 големи глави резене
  • 1 малък пъпеш
  • 100 гр. салатен микс
  • 200 гр. Фета сирене
  • няколко листа мента

За дресинга:

  • 3с.л. бял винен оцет
  • 1/2 лимон
  • 100 мл. зехтин
  • морска сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Салата с пъпеш и резене е вкусна рецепта за лятото.Стъпка 1 – Пригответе резенето

Почистете добре резенето, отстранявайки външните твърди листа. Измийте го добре. Нарежете количеството на филийки, като за целта използвайте ренде. Нарязаното резене потопете в купа с ледена вода и оставете настрана.

Стъпка 2 – Пригответе дресинга

Разбийте в купа или с помощта на блендер количеството оцет, зехтин и лимонов сок. След това подправете с морска сол и черен пипер на вкус. Оставете дресинга да престоява, докато завършите салатата.

Стъпка 3 – Подгответе пъпеша

Почистете пъпеша, като махнете семките и кората. Нарежете плода на дълги резени, а след това напречно на тънки парченца.

Стъпка 4 – Довършете салатата

Отцедете и подсушете добре резенето. В дълбока купа за салата смесете резенето, измитите салатени листа, пъпеша. Отгоре натрошете Фета сиренето. Накълцайте на ситно листата мента и ги добавете към дресинга, след което подправете салатата с него. Разбъркайте добре.

Беше лесно, нали? Обещаваме Ви да бъде и наистина вкусно.