Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Отслабване с помощта на МСТ масло - възможно ли е?

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Отслабване с помощта на МСТ масло - възможно ли е?


Повечето хора смятат, че за да отслабнат, трябва да намалят приема на мазнини. Това не е истина! Не всички мазнини се възприемат от нашите тела по един и същи начин. Определено количество мазнини е неразделна част от поддържането на здравето ни в добра форма.

Научни изследвания показват, че консумацията на MCT масло води до намаляване на мастната маса, което е толкова важно за тези, които се занимават със загуба на тегло.

Какво трябва да знаем за МСТ маслото?

Полезните мазнини на МСТ маслото, извлечено от кокосовото масло са неразделна част от поддържането на здравето ни в добра форма.На молекулярно ниво MCT маслото се различава много от конвенционалните видове масла. Като слънчоглед или масло, или маргарин. Те, както и повечето от мазнините, консумирани в храната, са изградени от дълги вериги от атоми - от 13 до 21. За разлика от тях, MCT маслото има триглицериди със средна верига. Ето защо се нарича MCT. Три букви е съкращение от английски "medium-chaintriglycerides".

При поглъщане с храна МСТ се обработват в черния дроб. И колкото по-къси са въглеродните вериги, толкова по-бързо протича процесът. След това преработените продукти се използват от организма като източник на енергия или се превръщат в кетони. Кетоните от своя страна също осигуряват енергия и могат да се използват от мозъка вместо глюкоза.

MCT маслото е съставено от триглицеридни вериги със средна дължина. Повечето други масла имат по-дълги вериги. Това означава, че това масло се обработва по-бързо и се използва като източник на енергия, вместо да се съхранява в мастната тъкан.

MCT маслото има около 10% по-малко калории от дълговерижните триглицериди (LCT), които се намират в храни като зехтин, ядки и авокадо

MCT маслото ще помогне:

  • да намалите апетита и да увеличите ситостта;
  • да изгаряте повече калории;
  • контролирате теглото.

MCT маслата имат положителен ефект върху работата на чревната микрофлора, тъй като при хора с наднормено тегло съставът на чревната флора се променя. И това води до допълнително наддаване на тегло.

Триглицеридите със средна верига, под формата на MCT масла, набират популярност сред спортисти, фитнес треньори, културисти и спортисти. Мазнините са основни хранителни вещества и играят много важна роля в много телесни функции. Те подобряват усвояването на витамини и насърчават образуването на клетъчни мембрани, хормони и простагландини. Тялото не може да съществува, без да получава мазнини от храната. Но консумацията на прекомерни количества мазнини може да попречи на тялото да приведе в желаната форма, тъй като много бързо преминава в мастните запаси. MCT маслата са уникален вид мазнина, която се транспортира директно до черния дроб, където бързо се превръща в незабавен енергиен източник. В този случай MCT маслата за спортисти имат следните положителни ефекти:

  • спомагат за увеличаване на чистата мускулна маса;
  • спомагат за намаляване на излишните телесни мазнини;
  • осигуряват енергия за предсъстезателно обучение.
  • увеличаване на издръжливостта на тялото
  • много по-бързо от другите мазнини се превръщат в енергия
  • предотвратява загубата на мускулна маса

MCT маслото има много предимства като предотвратяване на атеросклероза, понижаване на холестерола в кръвта, намаляване на общата кръвна глюкоза. В допълнение, той действа като антиоксидант и може да бъде полезен при лечението на липидни нарушения.

МСТ маслото в хранителните продукти:

Разнообразието от продукти, съдържащи средноверижни триглицериди, е доста голямо - процентът в тях обаче е различен.

Тоест, въпреки че MCT се съдържа в млечните продукти, тяхното количество е твърде ниско. Кравето мляко и масло съдържат само 10% MCF. Козето мляко има по-високо съдържание на MCT - 20%. Но това все още не е достатъчно за отслабване. Освен това козе мляко е трудно да се намери в обикновен магазин.

Що се отнася до месото, то съдържа само 0,13%, в пилешките гърди - до 0,6%. Така че и това не е опция.

Абсолютните лидери в съдържанието на MCT са кокосовото масло, което съдържа 63% и маслото от палмови ядки - 55%. Продуктите, направени от тях, като мляко, сметана или пулп, също съдържат мазнини със средна верига, макар и в по-малки количества.

Изгаряне на мазнини

MCT маслото придобива все по-голяма популярност сред хората, които искат да отслабнат и да изгорят малко мазнини.MCT маслото придобива все по-голяма популярност сред хората, които искат да отслабнат и да изгорят малко мазнини. MCT маслото може едновременно да повлияе на няколко процеса, които да улеснят отслабването. Според доста изследвания и проучвания, MCT oil подпомага отделянето на 2 хормона "ситост", а те са YY пептида и лептина. Ако концентрацията на тези хормони е висока в кръвта, то тогава се потиска чувството на глад. Заради този факт се препоръчва МСТ да се приема сутрин, като по този начин се намалява шанса да се стигне до преяждане на следващите хранения.

MCT маслото има и други ползи, свързани с отслабването. Например тези полезни мазнини могат да контролират нивата на кръвната захар, което от своя страна също не Ви позволява да прекалите с храната. Ако има резки промени в кръвната глюкоза, това може да създаде стрес за организма и така се подпомага производството на хормона "глад" - грелин, а благодарение на него, чувството за глад може да не изчезне изобщо. Активните вещества в MCTs успяват да балансират нивата на глюкозата, като не позволяват рязкото й покачване или спадане.

Какво прави мазнината в кокосовото масло по-различна?

Диетологът Райън Стивънсън обяснява: "В една супена лъжица кокосово масло има 12 грама наситени мазнини. Основната съставка е лауринова киселина, типична триглицеридна (MCT) мазнина със средна верига с много физиологични ползи. също е противогъбично, антибактериално и имуностимулиращо средство. Кокосовото масло е богато на антиоксиданти, витамин Е, а също така е стабилно при високи температури и не се окислява толкова лесно, колкото другите мазнини с дълга верига. антиоксиданти в тялото."

МСТ oil - алтернативен източник на енергия

В момента основният източник на енергия за почти всяка клетка в тялото е глюкозата. Използването на глюкоза като гориво обаче води до някои негативни последици - освобождават се свободни радикали и други вредни съединения, които могат да причинят увреждане на клетките.

Най-ефективният източник на енергия са кетоните - те значително намаляват образуването на свободни радикали и вредни съединения. Но има една особеност - тялото започва да използва кетони като гориво само когато се изразходват запасите от захар. По този начин, като се храни с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на мазнини и умерено протеини, човек влиза в състояние на кетоза, при което тялото изгаря мазнините, като ги използва като основно гориво вместо глюкоза.

Има обаче добавка, която може да се използва за увеличаване на производството на кетони - това е МСТ (средноверижни триглицериди), независимо дали тялото е в състояние на кетоза или не. Най-ефективният начин за консумация на MCT е чрез използване на MCT маслена добавка. MCT маслата се получават от кокосови и палмови ядки.

Кето диета и МСТ маслото

Като приемате MCT масло по време на кето диета, можете значително да подобрите резултатите си и да се доближите до желаното тегло за по-малко време.Кетогенната диета добива все по-голяма популярност из между всеки, които иска да отслабне или да влезе във форма. А използването на MCT масла в Кето диетата ще разшири списъка на разрешените храни. Като приемате MCT масло по време на кето диета, можете значително да подобрите резултатите си и да се доближите до желаното тегло за по-малко време.

MCTs също могат да бъдат превърнати в кетони, които се произвеждат от разграждането на мазнините, когато приемът на въглехидрати е нисък.

Ако спазвате кетогенна диета, която е с много ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на мазнини, приемането на MCT масло може да Ви помогне да останете в състояние на изгаряне на мазнини, известно като кетоза.

И накрая, средата на червата Ви е много важна, когато става въпрос за Вашето тегло. MCT маслото може да помогне за оптимизиране на растежа на добри бактерии и да поддържа лигавицата на червата, което също може да Ви помогне да отслабнете.

MCT (средноверижни триглицериди) са особен вид полезна мазнина, която изисква минимално действие от страна на черния дроб, за да се превърне директно в гориво под формата на кетони. Кетоните са един от двата основни източника на гориво в мозъка, а също и жизненоважен източник на АТФ енергия за тялото. АТФ енергията е това, което позволява на всеки мускул да се движи в тялото Ви.

Може би сте чували хора, обсъждащи кетогенната диета, която е предназначена да помогне на тялото да работи с кетони (от мазнини), а не с гликоген (от въглехидрати). Това състояние се нарича кетоза. Ако сте решили да опитате с кето диетата, MCT маслото е по-доброто решение от кокосовото масло за навлизане и поддържане на кетоза. Проучване на American Journal of Clinical Nutrition установява, че каприловата киселина е 3 пъти по-ефективна при насърчаването на образуването на кетони от каприновата киселина и 6 пъти повече от лауриновата киселина.

В резултат на това приемането на MCT масло може да помогне за намаляване на времето, необходимо за достигане на кетоза в сравнение с поглъщането на LCT. В резултат на това приемането на MCT масло може да помогне за намаляване на времето, необходимо за достигане на кетоза в сравнение с поглъщането на LCT. Хората, които спазват Кето диета,  често са склонни да изпитват краткосрочни, но притеснителни странични ефекти, като ниска енергия и състояние на лошо настроение. Според проучване от 2018 г. MCT маслото може да помогне за изглаждането на прехода, намалявайки времето, прекарано в този период на свикване на тялото с новия режим на хранене.

Ако обмисляте отслабване, моля, говорете с Вашия лекар или диетолог за MCT маслата и как да ги включите в програмата си за отслабване.

Как да приемате MCT масло на кето диета?

За да получите всички ползи за здравето и отслабването, трябва да изберете добро масло. Качественият продукт няма неприятна миризма или вкус. Може веднага да се добави към всяко ястие.

Най-добре е да приемате MCT масло в течна форма. За обикновените хора, които не извършват тежка физическа работа, се препоръчва да консумират от една до три супени лъжици на ден. Спортистите могат да си позволят до четири супени лъжици MCT масло.

MCT маслото е най-добрия избор за кето диетата. MCT маслото е подходящо за дресинги и сосове, но не трябва да печете и пържите върху него, тъй като маслото има доста ниска точка на дим. Тоест дори при относително ниска топлина ще донесе повече вреда, отколкото полза.

Отслабване с помощта на МСТ масло - възможно ли е? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™