Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Козметични съставки, които е добре да избягваме

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти, Здравословни проблеми и състояния, Бременност и раждане | Все още няма коментари. | 1743 прегледа на този пост

Съдържание на Козметични съставки, които е добре да избягваме


Невинаги продуктите, които купуваме от аптеката или магазина за козметика, са толкова безопасни, колкото би ни се искало. Затова е добре да проверяваме състава на овлажнителите, кремовете, гримовете, които купуваме и ползваме директно върху кожата, очите и устните си. Кожата е най-големият орган на тялото и всичко, което тя абсорбира, афектира директно организма.

9 козметични съставки, които е добре да избягваме:

Съставът на продуктите за красота е изключително важен. Оксибензон: Оксибензон може да се съдържа най-вече в слънцезащитните продукти, гланцовете за устни, тониците за кожа. Трябва да се избягва, тъй като може да повлияе на хормоните и хормоналния баланс в организма.

Фталати: Могат да се съдържат в сапуни, шампоани, спрейове за коса като лак, овлажнители за коса, лакове за нокти. Някои видове фталати могат да повлияят върху репродуктивната система. Особено опасни са за бременните жени, които трябва да избягват лаковете за нокти, съдържащи дибутил фталат.

Вазелин: Това е нефтен продукт, смес от въглеводороди, който се използва в състава на някои спирали за очи. Този продукт може да предизвика дерматит и често му се приписват ракопричиняващи свойства.

Формалдехид: Може да се съдържа в лакове за нокти, лепило за мигли, бои за коса, други препарати за коса – като различни терапии. От 2004 г. формалдехидът е обявен за карцерогенен спрямо хората. Въпреки това този химикал се използва при много продукти, предимно за коса, тъй като има укрепващо за косъма действие.

Толуен: Може да се съдържа в лакове за нокти. Толуенът се използва в лакове за нокти, за да придаде гладкост на лака. Но всъщност това е съставка, която дразни горните дихателни пътища, очите, гърлото, като причинява прилошаване и главоболие.

Аромати: Изкуствените аромати, които се крият в различни продукти под името “fragrance”, могат да съдържат до 100 различни дразнещи химични компоненти: етилен оксид, фталати, синтетичен мускус. Всеки отделен химикал е способен да предизвика алергична реакция или дразнене.

Синтетични оцветители: Обозначенията FD&C и D&C означават, че в продукта се съдържат изкуствени оцветители. Тези обозначения обикновено са следвани от цветовете, които са използвани в продукта. Синтетични оцветители се произвеждат от нефт или негови производни. Тези оцветители са сочени като карцерогенни за организма и са агенти, предизвикващи раздразнение на кожата.

Триклосан: Триклосан е широко използван антимикробен химикал, но също така е основен дразнител на жлезите с вътрешна секреция и на кожата.

Пропилен гликол: Пропилен гликол е късоверижен алкохол, който широко се използва в продукти, овлажняващи кожата. В същото време това е съставка, която дразни кожата и прониква през нея.

Невинаги можем да избягваме всички вредни козметични съставки, но най-малкото, което можем да направим, е да обръщаме повече внимание на етикетите и да предпочитаме органична и биокозметика – така гарантираме проникването на по-малко количество токсини в организма.

Козметични съставки, които е добре да избягваме Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™