Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Кога не трябва да ядете диня?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Плодове и зеленчуци | Все още няма коментари. | 2251 прегледа на този пост

Динята е много полезна, но въпреки това трябва някои хора да бъдат внимателни с похапването на този сладък десерт. Вижте още Какво знаем за динята?

Кой трябва да внимава с динята?

  • Динята е много полезна, но въпреки това трябва някои хора да бъдат внимателни с похапването на този сладък десерт.Недейте да ядете диня, която е разрязана и стои от дълго време, защото горещините през лятото са много благоприятни за развитие на различни бактерии и това може да доведе до стомашни неразположения.
  • За хората със захарен диабет – внимавайте, защото вътрешната част на динята съдържа много захар.
  • Не яжте диня, ако в устата си имате ранички или афти. Раните в устата са признак за недостиг на Ин и вследствие на вътрешна горещина не трябва да консумирате голямо количество диня, тъй като това ще допринесе за по-лошото състояние на раните и ще повиши дисбаланса в организма.
  • Родилките също не трябва да прекаляват с динята.Тъй като след раждане организмът е слаб, а динята има охлаждащо действие, това може много лесно да увреди стомаха и далака.
  • Ако сте в начален стадий на настинка, също не бива да ядете диня. Според традиционната китайска медицина това може да усложни болестта. Но ако настинката е в напреднал стадий и имате висока температура, устата Ви пресъхва, боли Ви гърлото или урината Ви е тъмно-жълта, яденето на диня е препоръчително, защото това ще помогне за по-бързото оздравяване.
  • Не прекалявайте с динята, ако страдате от бъбречна недостатъчност. Похапването на огромни количества може да увеличи течностите в организма. А това ще затрудни работата на бъбреците, а организмът, от своя страна, няма да успее да изхвърли излишните течности. Това води до затруднение на кръвообращението и може да стане и по-лошо, като предизвика сърдечна недостатъчност.
  • Преди или веднага след хранене е по-добре да не ядете диня. Тя съдържа много вода, а това може да разреди хранителните сокове и да наруши нормалното разграждане и усвояване на хранителните вещества.
  • Студената диня може да попречи на функцията на стомаха и далака. Студената диня може да е много хубава, но е противопоказно, ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт или зъбите.
Кога не трябва да ядете диня? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™