Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Какво знаете за маргарина?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Храни и напитки | Все още няма коментари. | 2467 прегледа на този пост

Съдържание на Какво знаете за маргарина?


Полезен или вреден е маргаринът?

За да отговорим на този въпрос, първо ще Ви обясним как се приготвя маргаринът

Използва се олио или друга течна зеленчукова мазнина за направата на маргарин. За да се превърне в твърда маса, продуктът се загрява до много висока температура под налягане и след което се вкарва водород (hydrogen) в сместа при наличието на никел и алуминий като катализатори. Водородните молекули се свързват с въглеродните и вече имаме твърда маслена маса, наречена маргарин… Начинът, по който изглежда маргаринът обаче, не е това, което сме свикнали да виждаме. Тъмна, лошо миришеща маслена смес, която, за да стигне до маргарина, който познаваме, преминава през процес на избелване. Процес, който много прилича на избелването на прането, следва още оцветяване, прибавяне на консерванти,  парфюмиране и понякога добавяне на витамини.  Ето, вече имаме нещо, приличащо на маргарин. За съжаление, много семейства не се лишават от маргарина в ежедневното си меню.

Сега ще изброим и кои са главните проблеми:

  • Загряването и последващата обработка на олиото разрушава всички витамини и минерали, променя състава на протеините.
  • Жизненоважните мастни киселини (Essential Fatty Acids) са променени, а понякога дори превърнати в антагонистични съставки, т.е. вместо полезни, са станали вредни. Научните изследвания показват, че липсата на тези мастни киселини: “допринасят за нервни заболявания, сърдечни заболявания, атеросклероза, кожни заболявания… артрит и рак”.
  • Получената субстанция е неразпозната от тялото, следователно се третира като чужд обект и количеството, което не се изхвърли, се отделя в мастните клетки. Единственият ефект от тази мазнина, настрана от лошото здраве, е увеличаването на мастната маса.
  • И накрая, най-големият проблем е наличието на никел в процеса на производството. Без да се лъжем – никелът остава в маргарина. Влиянието на никела върху човешкото тяло е обяснено от д-р Henry Schroeder: “Този елемент дори и в минимални дози е канцерогенен." Също така се доказва, че металите като никела често могат да бъдат причинители на атеросклерозата
  • Други по-малки проблеми са добавените оцветители, подобрители, консерванти и други химикали.

Според много изследвания маргаринът е най-опасният продукт за женската фигура. След като са направени експерименти с няколко вида маргарин от различни производители, те показват, че този продукт може да навреди на жените не само на наднормените килограми, а и на общото здраве.

Много диетолози съветват дамите да заменят кравето масло с маргарин, но австралийците обаче твърдят, че полза от маргарина няма. В състава на маргарина има и други съставки, които могат да увредят женската елегантност. Други изследвания са стигнали до извода, че маргаринът може да повлияе отрицателно и върху дейността на имунната система, и да влоши качеството на спермата при мъжете. Не забравяйте, че отрицателното въздействие на маргарина при жените е значително по-изявено.

Какво знаете за маргарина? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™