Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Как да се преборим със страха?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2012 прегледа на този пост

Съдържание на Как да се преборим със страха?


Страхът може да бъде преодолян!Всеки човек има страх от нещо – от животни, от общуване, от високото, от морето, все различни неща. Проблемът е, че има хора, които се страхуват от много неща и това им пречи да намерят мястото си в обществото и да създадат приятелства и връзки. За да Ви помогнем, сме синтезирали няколко неща, чрез които можете да прогоните страха.

Какво е това страх?

Няма човек, който да не е чувал за страха, но знаем ли какво точно е това и защо се появява? Страхът е съвкупност от отрицателни чувства, емоции и съответните поведенчески реакции. Той представлява защитен механизъм на мозъка. Така мозъкът се опитва да ни съхрани живи. Появява се вследствие на вече преживяна случка, съществуват и страхове, които са породени от фантазията на човека.
Има различни видове страх. Страх от общуване, от животни, от вода, от ток, от шофиране, от самота, от неоправдана любов, страх от смъртта и още много други. Степените също са различни, могат да бъдат от лека тревожност до панически страх.

Начини за преодоляване на страха!

Изяснихме какво е страхът, но има ли някакъв начин да го преодолеем? Разбира се, че има, въпросът е, че преди да предприемете предложенията, първо трябва да се настроите, че можете да преодолеете този проблем. Колкото по-бързо се настроите положително, толкова по-бързо ще се справите с опасността и ще намерите решение на проблема.
Страхът от високото е много разпространен!Да вземем за пример, че се страхувате от високото, какви са симптомите? Когато се качите на високо, започвате да усещате ускорено сърцебиене, избиват Ви топли вълни, често се среща и виенето на свят. Как можем да го преодолеем?

  1. Опитайте се да се настроите позитивно, че нищо лошо няма да се случи, и се опитайте да се успокоите. Това е едно от най-важните неща за справяне със страха – спокойствието.
  2. След като вече сте се отпуснали и сте прогонили лошите мисли, идва ред на дишането. Започнете да дишате дълбоко и да издишате бавно, така ще накарате сърцебиенето да се успокои и ще намалите стреса от ситуацията.
  3. Добре, ред е на осмислянето. Премислете набързо ситуацията, представете си как отивате от единия край до другия и нищо лошо не се случва. Много от лошите неща се случват, защото хората се страхуват от тях и мислят постоянно за отрицателни случки.
  4. Идва ред на приемането. Приемете факта, че трябва да отидете до другия край, докато сте високо над земята. Няма нищо страшно, по-голямата част сте я свършили, вече сте се качили, не е времето да се отказвате точно сега. Опитайте се да преминете през това, отидете спокойно, бавно и внимателно до края.
  5. Приемете подкрепата на близките. Споделете за страха Ви и поговорете за това, помолете ги за помощ. Ако не се доверите на Вашите близки, то на кого друг тогава? Минете заедно с тях през този страх, който Ви пречи да продължите напред.
  6. Не се отказвайте, ако опитът Ви е неуспешен. Опитвайте, докато не успеете да се справите с това, а след като го преодолеете, повторете минаването няколко пъти. Нека страхът да се изпари напълно от Вас .

Тези съвети могат да Ви помогнат за много страхове, не само за страха от високото. Ние просто дадохме пример с него. Нашият екип Ви пожелава успех.

Как да се преборим със страха? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™