Рецепти с летни изкушения с диня

Има причина, поради която различни плодове растат в различно време, например как плодове, като портокали и нарове, растат през зимата и защо плодове, като диня, растат през лятото. Цитрусова, цветна и с аромтен вкус – динята винаги ще е на челните позиции сред любимите плодове през лятото. Плюс това може да се преобразува в толкова много различни, освежаващи и вкусни видове ястия и напитки. Това е и целта на нашата статия. Какво ще бъде лятото без сочна, сладка диня? Динята прави идеалната закуска, пикник или коктейл вечер с приятели. Също така е освежаващо в сладкиши и салати.

Ще Ви предложим няколко рецепти за това – перфектните летни изкушения!

  1. Салата Фета с диня

Разбъркайте заедно зехтина, оцета и солта в голяма смесителна купа

Съставки:

  • 3 с. л. зехтин
  • 2 с. л. бял балсамов оце
  • 1\2 ч. л. сол
  • 250 гр. нарязани домати
  • 3 чаши рукола
  • 1 чаша нарязан червен лук
  • 1кг диня, нарязана на кубчета
  • 120гр. сирене, нарязано на кубчета

Начин на приготвяне:

Разбъркайте заедно зехтина, оцета и солта в голяма смесителна купа. Добавете доматите, руколата и лука.След това добавете динята и сиренето и разбъркайте внимателно. Вашата салата е готова за сервиране!

2. Лятна плодова салата

Приберете салата в хладилника за 1 час преди да я сервирате.Съставки:

  • 500 гр. диня
  • 1 голяма праскова
  • 1 нектарина
  • 2-3 сини сливи
  • 1 чаша боровинки
  • 1 чаша червено грозде
  • 1\2 настърган кокос
  • 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:
Внимателно нарежете на кубчета динята, прасковата, нектарината, сливите, боровинките и гроздето. Смесете ги в голяма купа и ги поръсете с кокоса и канелата. Разбъркайте, за да се смесят продуктите, покрийте купата с капак или фолио и приберете салата в хладилника за 1 час преди да я сервирате.

3. Сладолед с диня и мед

Изкарайте я от фризера 15-20 минути преди да я сервирате.Съставки:

  • 2 с. л. вода
  • 1 ч. л. желатин
  • 4 чаши диня, нарязана на ситни кубчета
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. мед

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в малка, безопасна за микровълнова фурна, купа. Поръсете желатина върху водата и го оставете да омекне за 2 минути. След това оставете сместта в микровълновата за 40 секунди. Оставете я отново за 2 минути, след което разбъркайте водата и желатина, докато не се получи гладка смес. В друга купа смесете една чаша от динята с меда и лимонвия сок. Добавете желатина и разбъркайте с миксер, докато не получите еднородна смес. Добавяйте по малко от останалите чаши диня. Идва и моментът на най-важната част – замразяването. Първо поставете почти готовия си сладолед в голям съд във фризера, докато се втвърди. След това отново разбъркайте сладоледа с миксер до получаване на "пухкава“ смес. Разпределете я в малки купички и отново я замразете. Изкарайте я от фризера 15-20 минути преди да я сервирате.

4. Коктейл с водка и диня

Съставки:

  • 120 мл. водка
  • 120 мл. свеж сок от диня
  • 100 мл. Limoncello
  • 100 мл. Гранд Марниър
  • 1 лимон – изцеден

Начин на приготвяне:

Изцедете сок от динята и изхвърлете ненужните остатъци. Смесете в шейкър изцедения сок и всички останали съставки. Разкалете хубаво, изсипете сместта в чаша с лед и се наслаждавайте!

Изрежете динята от кората, покрийте я с бита сметана и я сложете във фризера. 5. Торта от диня (без печене)

Съставки:

  • 1 средно голяма диня
  • 1 опаковка бита сметана
  • 200 гр. боровинки
  • 200 гр. ягоди

Начин на приготвяне:
Изрежете динята от кората, покрийте я с бита сметана и я сложете във фризера. След това я украсете по Ваш вкус с боровинките и ягодите.

Ние със сигурност ще пробваме рецептите, опитайте и Вие и споделете с нас резултата си!